5 vermakende en leuke games voor op vakantie

Het aanbod aan games is enorm. Zowel voor Apple iOS als voor Android is er een grote keuze aan spelletjes waarmee je flink je tijd kunt verdoen. Om er voor te zorgen dat je je (op vakantie) niet hoeft te vervelen zetten we vijf games op een rij waarmee je die lange files richting je vakantiebestemming wel doorkomt.

Traffic Lanes 2

Vind je dat je vaak te lang voor een rood verkeerslicht staat, en zou jij dat absoluut anders aanpakken? Bewijs het maar met de game Traffic Lanes 2. Deze game maakt het mogelijk om zelf de verkeerslichten in een stad te regelen. De stoplichten staan op gevaarlijke kruisingen en jij moet ervoor zorgen dat het niet te lang duurt, waardoor auto’s alsnog door rood gaan rijden. Traffic Lanes 2 is alleen beschikbaar voor Google Android. Traffic Lanes 2 is gratis beschikbaar voor Android. 

Brain Wars

Dat de vakantietijd nu is aangebroken, betekent niet dat we niet onze hersens kunnen blijven trainen. Met ‘Brain Wars’ kan je middels verschillende kleine games je hersenen trainen. De mini-games kan je ook spelen tegen een willekeurige tegenstander en na een aantal rondes zie je wie de meeste punten heeft behaald. Brain Wars kijkt onder andere naar de nauwkeurigheid, snelheid, het geheugen, beoordelingsvermogen, rekenvaardigheid en het observatievermogen. Brain Wars is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Triominos

Gezelschapsspellen hoeven al langer niet meer op tafel uitgestald te worden. Voortaan speel je games gewoon op je tablet of smartphone. Zo bewees Wordfeud dat Scrabble niet meer van zolder gehaald hoefde te worden. Ook Triominos, met de driehoekige steentjes, kan je gewoon op je mobiele apparaat downloaden. Je kunt in de multiplayer-modus spelen tegen je vrienden of familie, of tegen willekeurige online spelers. Triominos is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Clash Royale

Supercell is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verschillende geliefde games zoals Hay Day en Clash of Clans. Eén van de populairste games van dit moment is Clash Royale. In Clash Royale dien je zoveel mogelijk matches te winnen en je eigen troepen voorzien van de beste helden. Dit doe je door de tientallen verschillende kaarten te verzamelen. Door de strijd aan te gaan met anderen in de ‘Arena’ klim je steeds hoger in de ranglijst om zo de top te bereiken. Clash Royale is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Mussila

Voor de allerkleinsten: leer spelenderwijs noten lezen, muziekinstrumenten kennen en natuurlijk muziek maken. Met Mussila kun je verschillende online spelletjes doen die met muziek te maken hebben: het juiste geluid aan het juiste instrument koppelen, op de maat piano spelen of lekker creatief muziek maken met het DJ-board. Voor een paar euro kun je de app uitbreiden en spelenderwijs een heel programma volgen dat steeds moeilijker wordt. 

Gerelateerde artikelen