123 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Digital Trust Centre: dit moet je weten

24 april 2018 2 min

Leren over cybersecurity, van onafhankelijke experts en van elkaar. Met die insteek heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het Digital Trust Centre (DTC) opgericht. Dat centrum biedt interessante kansen, waaronder een subsidieregeling voor samenwerking. 7 vragen over het DTC.


Cryptojacking is niet zo onschuldig als het lijkt

19 april 2018 4 min

Cryptojacking lijkt op het eerste oog vrij onschuldig. Er worden geen data buitgemaakt, geen geld ontvreemd, geen systemen neergehaald en geen software vernield. Toch kan cryptojacking flink wat schade aanrichten, aldus Erik Remmelzwaal, directeur van KPN Security Services en ons dochterbedrijf DearBytes. We stelden hem een aantal prangende vragen over dit groeiende fenomeen.

AVG: deze tools versnellen de eindsprint

5 april 2018 3 min

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zadelt organisaties met flink wat werk op. Zo kan het opstellen van een verwerkingsregister een aardige kluif zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Handige hulpmiddelen zijn inmiddels breed beschikbaar. Een overzicht.


Ethische hackers helpen ondernemers

9 maart 2018 2 min

Hackers hou je natuurlijk het liefst buiten de deur. Maar hoe goed je de beveiliging van je bedrijf ook dichttimmert, een schoonheidsfoutje is snel gemaakt. Dan kan het helpen om welwillende hackers bewust hun gang te laten gaan in ruil voor een beloning. Op voorwaarde dat ze bepaalde spelregels volgen en zwakke plekken met je delen. Die afspraken regel je met ‘responsible disclosure’-beleid.


Veilige communicatie via de Zorg Messenger

27 februari 2018 2 min

Als je op je 95e praat over je leven, dan hoop je dat je meer kunt vertellen dan ‘de wijkverpleegkundige was vanochtend op tijd’ of ‘het aantrekken van mijn steunkousen is goed gegaan’. Wat ík zou willen vertellen is dat ik met mijn kleinzoon naar een voetbalwedstrijd ben gegaan, dat ik een concert heb bezocht of heb getuinierd.