98 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Risico's cybercrime worden overdreven. Toch?

8 september 2 min

U maakt zich niet zo’n zorgen over cybercriminaliteit. Of het nu gaat om (activistische) hackers, criminelen die op uw geld uit zijn of economische spionage… Uw organisatie loopt geen risico, want uw digitale beveiliging is op orde. Weet u dit echt zeker?


Het duivelse dilemma van ransomware

11 september 3 min

Paniek in de organisatie. Ransomware heeft vrijwel alle bestanden op het netwerk versleuteld. Wat nu? Het lijkt een duivels dilemma: het terugzetten van alle back-ups is tijdrovend, het betalen van losgeld erg kostbaar. Wat is verstandig?

Hoe hacktivisme ons allemaal raakt

3 augustus 4 min

Begin februari 2017 plaatsen Tunesische hackers gruwelijke beelden van de oorlog in Syrië op zes websites van de NHS, het Britse openbare gezondheidszorgstelsel. De daders zijn islamisten, pro-IS en bovenal antiwesters. Ze hadden het eerder al voorzien op enkele Australische websites.


Deze 6 security-ontwikkelingen geven hoop voor de toekomst

13 september 4 min

Datalekken, cyberspionage, ransomwarebesmettingen, IoT-dreigingen: de berichtgeving rondom cybercriminaliteit en andere security-issues is vaak grimmig en weinig hoopgevend. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Deze zes ontwikkelingen geven de burger moed.


7 stappen naar een ijzersterk incidentresponsplan

14 augustus 3 min

Vroeg of laat is iedere organisatie het slachtoffer van een cyberincident. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel. Een sterk incidentresponsplan beperkt de schade en bevordert het nemen van de juiste maatregelen en beslissingen in het heetst van de strijd. Maar hoe stelt u zo'n plan op?