75 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Het belang van veilige ICT is groter dan ooit

Afgelopen vrijdag werd de wereld opgeschrikt door de grootste cyberaanval via ransomware tot nu toe. WannaCry kent inmiddels meer dan 200.000 geïnfecteerde computers in 150 landen. Het is vrijwel ieders verwachting dat dit aantal nog gaat toenemen. Malware is en blijft een groot knelpunt voor het bedrijfsleven. Maar nu zijn we wel echt wakker geschud.


10 tips voor veilig mobiel werken

Smartphones en tablets zijn een zegen voor internetcriminelen. De apparaten bieden hen alle mogelijkheden om gebruikers te bespioneren en beroven van geld en data. Daarbij maken ze niet alleen persoonlijke data buit, maar vaak ook gevoelige bedrijfsinformatie. Met deze tien maatregelen steekt u daar een stokje voor.

Valse KPN facturen?

Vroeger gebeurde het telefonisch. Vandaag de dag vooral online: phishing. Wat is het, hoe werkt het – en vooral – hoe voorkomen we dat consumenten en bedrijven slachtoffer worden?


Endpointsecurity kan niet zonder machine learning

Vorig jaar vond op de hackerbeurs Defcon een opvallend experiment plaats: twee hackerteams namen het tegen elkaar op met zelflerende algoritmes als wapens. Dergelijke technologie kan de beschermingsgraad van endpointsecurity-oplossingen naar nieuwe hoogten tillen. Staan we aan de vooravond van een nieuw securitytijdperk?


Beveiliging patiëntgegevens cruciaal

Om (patiënt)informatie te kunnen delen tussen zorgprofessionals en de administratieve lasten te verlagen is de zorgsector afgelopen jaren sterk gedigitaliseerd. Het gebruik van een elektronisch patiëntendossier, de opkomst van medische apps en de hoge kwaliteit medische informatie die online te vinden is zijn hier voorbeelden van. De beveiliging van persoonlijke medische gegevens is hierbij van groot belang.