71 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

ACM en KPN waarschuwen voor slamming

Na één belletje ongewild vastzitten aan een telefoonabonnement bij een andere provider. Het overkomt steeds meer MKB’ers: slamming. Wat kunt u hieraan doen?


Valse KPN facturen?

Vroeger gebeurde het telefonisch. Vandaag de dag vooral online: phishing. Wat is het, hoe werkt het – en vooral – hoe voorkomen we dat consumenten en bedrijven slachtoffer worden?

Shadow IT: hoe voorkomen we het?

Met een usb-stick en een onbeveiligde netwerkschijf zorgde een medewerkster van Europol ervoor dat uiterst geheime politiedossiers over terrorisme vrij toegankelijk waren via internet. Hoe voorkomen CIO’s dat er door ‘schaduw-IT’ koppen rollen?


Meldplicht datalekken: deze incidenten mag u niet verzwijgen

Iedereen kent wel het gevoel van paniek: u voelt in uw binnenzak en uw smartphone is weg. De paniek is extra groot als op het apparaat persoonsgegevens van klanten staan. Die liggen dan op straat. Maar denkt u er wel aan om dit direct te melden bij uw werkgever? Doet u dat niet, dan kan uw werkgever letterlijk een boete krijgen van miljoenen euro's.


Informatiebeveiliging: denk er 1 minuut per dag over na

Iedereen is kwetsbaar. Grootzakelijk en MKB. Volgens beveiligingsexpert Brenno de Winter is het cruciaal om na te denken over informatiebeveiliging. De Winter: ‘Als elk bedrijf daar 1 minuut per dag over nadenkt, dan zijn we al een heel eind. Dat betekent dat je je bewust bent van de risico’s en nadenkt over de gevolgen.’