49 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Inspiratie op interactieve Week van de Ondernemer

De Week van de Ondernemer (WVDO) is één van de grootste events voor het MKB. Het programma omvat een combinatie van inspireren, ervaren en vooral ook hands-on trainingen en demonstraties. KPN bood op de bijeenkomsten in Eindhoven en Zaandam een inspirerend programma ondernemers om hen bewust te maken van mogelijkheden van digitale ontwikkelingen voor hun onderneming. Willem Vermeend sprak over digitalisering en de urgente gevolgen voor ondernemers. Suzanne Kelder lichtte toe wat KPN voor ondernemers kan betekenen.


Hartbewaking met een pleister

Eerder thuis herstellen na een hartoperatie. Patiënten zijn er vaak erg mee gebaat. Het Academisch Medisch Centrum (AMC) verkent daarom samen met KPN de mogelijkheden om patiënten in de toekomst te monitoren met draadloze sensoren. Deze sensoren meten lichaamsfuncties, zoals het hartritme, ademhaling en beweging.

Realtime grip op transport met LoRa

Suez stelde aan KPN de vraag: 'Kunnen jullie onze secure containers tracken en tracen met sensoren en LoRa, zodat we altijd weten waar welke container zich bevindt?


De toekomst voor de huursector

Een derde van de Nederlanders huurt. De meeste huurders willen zo lang mogelijk in hun huis wonen, tegen acceptabele kosten en met voldoende comfort. Welke ontwikkelingen zijn er op de (huur)woningmarkt en welke maatregelen zijn nodig om wijken leefbaarder te maken en wooncomfort naar een hoger plan te tillen? Slimme partnerships en de integratie van technologische innovaties kunnen daar een belangrijke rol bij spelen.


Pratende huizen zijn de toekomst

KPN organiseerde onlangs een Internet-of-Things-workshop voor diverse woningcorporaties bij de RDM Makerspace in Rotterdam.