80 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Onverwachte samenwerkingen in mobiliteit

26 december 2017 4 min

Door economische groei en trek naar de steden ontstaat grote druk op de Nederlandse wegen. ICT-oplossingen beginnen met inzicht in datastromen, het koppelen van data en andere smart initiatieven. Hoe dat werkt en wat de mogelijkheden zijn, vertellen Piet Stoevelaar (Account Director voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), Dennis Groot (Product Owner Data Services Hub (DSH) en Edwin Bussem (Business Developer Smart Mobility) van KPN.


Landmacht loopt voorop met innovatieve MilSenz

1 december 2017 1 min

De Koninklijke Landmacht en KPN gaan verder samenwerken aan de MilSenz. Deze innovatie is een sensor ter grootte van een softbal, waarmee militairen terreindelen in de gaten kunnen houden waar ze geen direct zicht op hebben. Zo kunnen ze vanuit een veilige positie vijandelijke elementen waarnemen en eventueel actie ondernemen. Op 30 november ondertekenden brigadegeneraal Hans Damen (links op de foto) en Gerard Schiebroek van KPN het contract, tijdens het NIDV-symposium in Rotterdam Ahoy.

Gratis wonen in een Smart City

23 november 2017 3 min

Gratis wonen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en toch gebeurt het al. In het televisieprogramma Utopia leeft een groep van 15 personen al zo’n 2 jaar voor niets. Om gratis wonen ook voor de rest van Nederland mogelijk te maken, maar dan zonder televisiecamera’s, is de Expeditie Gratis Wonen in het leven geroepen. AM, BAM Wonen, Bouwinvest, TBI en Eigen Haard bundelden hun krachten om duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen toegankelijk te maken voor iedereen.


IoT: het belang van een goede verbinding

21 november 2017 3 min

Voor een IoT-oplossing hebt u sensoren nodig die metingen verrichten en een platform dat die metingen omzet in voor u bruikbare informatie. Maar dan is het wel zaak dat die informatie van de sensor bij het platform aankomt. Daar hebt u een verbinding voor nodig, ofwel connectiviteit. Er zijn tal van technieken die een verbinding van het ene systeem met het andere tot stand kunnen brengen. Welke voor uw bedrijf de beste is, hangt van heel veel zaken af. In deze blog een overzicht van veel gekozen connectiviteitsvormen en hun belangrijkste voor- en nadelen.


Superslimme Aziatische tijger

13 november 2017 4 min

Singapore: een stip in Zuidoost-Azië, maar een economische grootmacht van formaat. Technologie maakte van het stadstaatje zonder natuurlijke grondstoffen, bossen of akkerbouw een echte Asian Tiger. Singapore borduurt daarop voort met een slimme revolutie.