52 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Brabantse Delta wil ‘van borrelen naar bruisen’

Waterschap Brabantse Delta heeft op 28 maart een innovatiedag georganiseerd met het thema ‘van Borrelen naar Bruisen’. Hiermee geeft Brabantse Delta een duidelijke boodschap af: het is hoog tijd voor innovatie bij de waterschappen.


2017: het jaar van de slimme supermarkt

Groot nieuws van Amazon: de van oorsprong online retailer komt met een supermarkt zonder kassa’s. Bij binnenkomst ga je met je smartphone langs een speciale scanner. De winkel – Amazon Go – registreert vervolgens met een combinatie van slimme sensoren, gezichtsherkenning en kunstmatige intelligentie precies wat je oppakt (en weer terugzet). Geen mandjes of winkelwagentjes nodig, je stopt alles direct in je tas. Afrekenen gaat automatisch via de Amazon-app wanneer je door de slimme poortjes naar buiten loopt.

Inspiratie op interactieve Week van de Ondernemer

De Week van de Ondernemer (WVDO) is één van de grootste events voor het MKB. Het programma omvat een combinatie van inspireren, ervaren en vooral ook hands-on trainingen en demonstraties. KPN bood op de bijeenkomsten in Eindhoven en Zaandam een inspirerend programma ondernemers om hen bewust te maken van mogelijkheden van digitale ontwikkelingen voor hun onderneming. Willem Vermeend sprak over digitalisering en de urgente gevolgen voor ondernemers. Suzanne Kelder lichtte toe wat KPN voor ondernemers kan betekenen.


Hartbewaking met een pleister

Eerder thuis herstellen na een hartoperatie. Patiënten zijn er vaak erg mee gebaat. Het Academisch Medisch Centrum (AMC) verkent daarom samen met KPN de mogelijkheden om patiënten in de toekomst te monitoren met draadloze sensoren. Deze sensoren meten lichaamsfuncties, zoals het hartritme, ademhaling en beweging.


Rotterdam: epicentrum van innovatie

Rotterdam is één van de meest innoverende steden van Nederland. Ook het concept achter Smart Cities is door de gemeente jaren geleden al enthousiast omarmd.