51 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Brabantse Delta wil ‘van borrelen naar bruisen’

Waterschap Brabantse Delta heeft op 28 maart een innovatiedag georganiseerd met het thema ‘van Borrelen naar Bruisen’. Hiermee geeft Brabantse Delta een duidelijke boodschap af: het is hoog tijd voor innovatie bij de waterschappen.


Internet of Things: breekijzer voor cybercriminelen

De wereld wordt ‘smart’, en het Internet of Things is daar voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor. Maar al die verbonden huishoudelijke apparaten, wearables, securitycamera’s en thermostaten zijn ook een machtig breekijzer in handen van mensen met minder goede bedoelingen.

Hartbewaking met een pleister

Eerder thuis herstellen na een hartoperatie. Patiënten zijn er vaak erg mee gebaat. Het Academisch Medisch Centrum (AMC) verkent daarom samen met KPN de mogelijkheden om patiënten in de toekomst te monitoren met draadloze sensoren. Deze sensoren meten lichaamsfuncties, zoals het hartritme, ademhaling en beweging.


Rotterdam: epicentrum van innovatie

Rotterdam is één van de meest innoverende steden van Nederland. Ook het concept achter Smart Cities is door de gemeente jaren geleden al enthousiast omarmd.


Realtime grip op transport met LoRa

Suez stelde aan KPN de vraag: 'Kunnen jullie onze secure containers tracken en tracen met sensoren en LoRa, zodat we altijd weten waar welke container zich bevindt?