54 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Brabantse Delta wil ‘van borrelen naar bruisen’

16 mei

Waterschap Brabantse Delta heeft op 28 maart een innovatiedag georganiseerd met het thema ‘van Borrelen naar Bruisen’. Hiermee geeft Brabantse Delta een duidelijke boodschap af: het is hoog tijd voor innovatie bij de waterschappen.


In 80 dagen de wereld rond met behulp van IoT

22 maart

Dat is de droom waar STORM Eindhoven, met 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven aan begonnen, ruim 2 jaar geleden. Een groepje, dat eigenlijk geen idee had hoe ze zo’n uitdaging aan moesten gaan, gingen die droom waar maken. Het team werd opgedeeld in drieën: de helft van het team ging werken aan het technische design van de motorfiets; een kwart ging bedrijven zoeken om te sponsoren; en de laatste kwart ging de reis plannen, eerst als onderdeel van de 80 Day Race, daarna als een geheel eigen reis. Ook KPN Internet of Things haakte aan.

2017: het jaar van de slimme supermarkt

23 maart

Groot nieuws van Amazon: de van oorsprong online retailer komt met een supermarkt zonder kassa’s. Bij binnenkomst ga je met je smartphone langs een speciale scanner. De winkel – Amazon Go – registreert vervolgens met een combinatie van slimme sensoren, gezichtsherkenning en kunstmatige intelligentie precies wat je oppakt (en weer terugzet). Geen mandjes of winkelwagentjes nodig, je stopt alles direct in je tas. Afrekenen gaat automatisch via de Amazon-app wanneer je door de slimme poortjes naar buiten loopt.


Internet of Things: breekijzer voor cybercriminelen

12 december

De wereld wordt ‘smart’, en het Internet of Things is daar voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor. Maar al die verbonden huishoudelijke apparaten, wearables, securitycamera’s en thermostaten zijn ook een machtig breekijzer in handen van mensen met minder goede bedoelingen.


Inspiratie op interactieve Week van de Ondernemer

22 maart

De Week van de Ondernemer (WVDO) is één van de grootste events voor het MKB. Het programma omvat een combinatie van inspireren, ervaren en vooral ook hands-on trainingen en demonstraties. KPN bood op de bijeenkomsten in Eindhoven en Zaandam een inspirerend programma ondernemers om hen bewust te maken van mogelijkheden van digitale ontwikkelingen voor hun onderneming. Willem Vermeend sprak over digitalisering en de urgente gevolgen voor ondernemers. Suzanne Kelder lichtte toe wat KPN voor ondernemers kan betekenen.