73 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

IoT in waterbeheer: geld besparen en natte voeten voorkomen

23 november 3 min

De overheid wil dat waterleidingbedrijven, waterzuiveringsmaatschappijen en waterschappen beter samenwerken om het waterbeheer goedkoper te maken. Dat vraagt om het slim toepassen van technologie. Xylem en KPN slaan de handen ineen om die te leveren.


Aan de slag met de data uit uw IoT-platform

3 november 3 min

Zoals u hebt kunnen lezen, vertalen sensoren metingen uit de echte wereld naar data voor het digitale domein. Zij verzorgen daarmee de input voor uw Internet of Things-oplossing. Maar wat gebeurt er daarna met die data? Dat is afhankelijk van het platform dat u eraan koppelt. Wat is een platform precies, wat moet het kunnen, en volstaat een standaardoplossing of hebt u altijd maatwerk nodig?

IoT zonder security is een non-starter

1 november 3 min

Bij de implementatie van een IoT-oplossing is het cruciaal dat deze goed en veilig werkt. Security is dan ook een van de belangrijkste aspecten van IoT. Sterker nog, IoT zonder security is een non-starter. Zeker nu IoT-security vaak negatief in het nieuws is, met terughoudendheid bij organisaties tot gevolg. Maar waar draait het bij security eigenlijk om? Welke maatregelen zijn vereist? En wiens verantwoordelijkheid is het?


KPN opnieuw erkend in het ‘Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide’ van Gartner

27 oktober 2 min

KPN is voor het vierde jaar op rij opgenomen in het op 23 oktober 2017 gepubliceerde ‘Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide’ van Gartner Inc., een internationaal onderzoeks- & adviesbureau.


IoT-obstakels wegnemen doet u zo

25 oktober 3 min

Wilt u starten met Internet of Things (IoT), dan is het goed om van tevoren de verwachtingen helder te hebben. Zeker omdat voor het laten slagen van IoT-trajecten een lange adem nodig is. Het is daarom verstandig mogelijke obstakels en misvattingen weg te nemen, zodat iedereen vooraf weet wat de kosten en de baten kunnen zijn, wat de impact van IoT op een organisatie is en of IoT wel veilig is. In dit blog geven we antwoord op deze en andere vragen, zodat u de IoT-verwachtingen in uw organisatie kunt managen. Zowel bij uzelf als bij de stakeholders.


IoT: eindeloze mogelijkheden, waar begin je?

19 oktober 3 min

Internet of Things (IoT) is een technologie die eindeloos veel mogelijkheden biedt. Dat is prettig, maar meteen ook het lastige eraan. Elk ding, elk apparaat kan ‘smart’ gemaakt worden. Van auto’s en thermostaten, tot wissels in het spoor en boeien in het water. Dat biedt legio mogelijkheden, maar hoe bepaal je wat de beste IoT-oplossing voor uw organisatie is?


4 tips om Internet of Things te laten slagen

5 oktober 3 min

Starten met een nieuwe technologie is altijd uitdagend. Dat geldt ook voor Internet of Things (IoT). De afgelopen jaren hebben wij tientallen bedrijven begeleid die met IoT zijn begonnen. Daarbij hebben we gezien dat bedrijven vaak in dezelfde valkuilen trappen. In deze blog een aantal tips om de vier meeste voorkomende IoT-valkuilen in uw bedrijf te ontwijken.


De 3 grootste krachten van IoT

5 oktober 2 min

Denkt u er wel eens over om Internet of Things (IoT) in uw bedrijfsproces te integreren De belangrijkste vraag aan iedereen die wil starten met IoT is altijd ‘waarom’? Het antwoord op die vraag is voor elk bedrijf anders, maar grijpt altijd terug op de drie grootste krachten van IoT, de business drivers: hogere efficiëntie, verbeterde gebruikservaring en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. De waarde die IoT heeft is het grootst als een bedrijf alle drie die krachten stap voor stap weet te benutten.