LoRa

Verbindt apparaten efficiënt

LoRa staat voor 'Long Range Low Power'. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Hiermee is LoRa de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing.

Voordelen LoRa

Voordelen LoRa

  • Praktisch
    Voor eenvoudige, incidentele data- uitwisseling. Zoals aan/uit, bezet/vrij, vol/leeg.
  • Energiezuinig
    Een LoRa accu kan tot 15 jaar lang data verzenden en ontvangen op 2 penlite-batterijen.
  • Kostenefficiënt
    Lage connectivity-kosten.

Video: Eindeloze mogelijkheden met het LoRa-netwerk

Als eerste ICT telecomprovider introduceert KPN een landelijk dekkend netwerk specifiek voor IoT toepassingen: LoRa. Een nieuw soort technologie dat apparaten die weinig data verzenden over een lange afstand aan het internet kan koppelen. LoRa maakt het mogelijk om in de toekomst miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, kostenefficiënt te verbinden met internet.

Bekijk de video voor meer informatie.

Hoe werkt de IoT-oplossing?

Ervaar zelf hoe IoT werkt.

LoRa van KPN

De volgende stap in connectiviteit.

Klantcase: Ziut

Bestaande lantaarnpalen zijn snel en per stuk op afstand te bedienen door een combinatie van technieken van KPN en Ziut. Lees onze case over deze samenwerking en de praktische toepassingsmogelijkheden van LoRa.

Download de klantcase

LoRa: het nieuwe IoT-netwerk

LoRa is een energie-efficiënt draadloos netwerk van KPN voor het Internet of Things. LoRa maakt het mogelijk om miljoenen apparaten die weinig data gebruiken, op grote afstand te verbinden met het internet met een zeer laag energieverbruik. Meer weten?

Download de brochure

Ontdek de laatste trends op the Digital Dutch

Nooit meer een keet kwijt met LoRa

Om mobiele toiletten schoon te maken moet de locatie bekend zijn. Met de LoRa-techniek is altijd bekend waar een dixie staat.

Whitepaper: Internet of Things

Alles en iedereen slim verbonden. Van de slimme straatverlichting tot de connected cow. Met IoT maken we slim gebruik van de moderne technologie.

Download de whitepaper

KPN Partners

LoRa-dekking

KPN werkt hard aan de verdichting van het LoRa-netwerk zodat u overal in Nederland eenzelfde dekking ervaart als bij onze andere mobiele netwerken. De LoRa-dekking zoals in de coverage checker weergegeven is gebaseerd op een theoretisch model. De LoRa-dekking kan onderhevig zijn aan veranderingen.

Wilt u meer informatie over LoRa? Vul het formulier.

Neem contact met mij op