Vanuit huis verbonden met het ziekenhuis dankzij de Philips Healthdot

De Philips Healthdot is een draagbare sensor waarmee patiënten 14 dagen binnen en buiten het ziekenhuis gemonitord kunnen worden. Met LoRa connectiviteit van KPN is de dienstverlening van Philips niet afhankelijk van lokale instellingen. Dit maakt de Healthdot een betrouwbare en makkelijk te gebruiken oplossing.

Binnen de zorgsector neemt de vraag naar monitoring op afstand sterk toe. De voordelen van het connected maken van medische devices zijn ook significant. Door minder zorg aan bed ontstaat er namelijk meer vrijheid voor patiënten en wordt de werkdruk in het ziekenhuis verlaagd. Dankzij het continue inzicht kunnen zorgprofessionals alsnog tijdig ingrijpen. Belangrijk bij deze ‘connected zorg’ is wel dat de verbinding betrouwbaar is. In het medische domein is dat simpelweg van levensbelang.

Het kan niet zo zijn dat de wifi niet werkt of dat patiënten en ziekenhuizen zelf verantwoordelijk zijn voor een betrouwbare verbinding. Daarom is bij de Healthdot gekozen voor LoRa connectiviteit van KPN. Daarmee is de dienstverlening van Philips niet afhankelijk van lokale instellingen zoals wifi en Bluetooth. De Healthdot is dus direct toepasbaar in elke omgeving.


Whitepaper: Aandachtspunten in connectiviteit

In het whitepaper ’11 belangrijke aandachtspunten in connectiviteit’ vindt u informatie die u ondersteunt bij het maken van de juiste keuzes zodat uw connected product slaagt.

Download


Hoe werkt de Philips Healthdot?

Michael Heesemans, Venture Lead van de Philips Healthdot, legt uit: “De Healthdot is een sensor voor eenmalig gebruik. De sensor wordt op de onderste linkerrib van een patiënt geplaatst en registreert continu de hartslag, ademhalingsfrequentie, houding en activiteit van de patiënt. De gegevens worden op veilige wijze naar het ziekenhuis verstuurd via het LoRa netwerk van KPN, waar zorgverleners de waarden monitoren en kunnen ingrijpen als dat nodig is.”

Philips Healthdot

Connectiviteit ondersteunt de Healthdot

De Healthdot is een samenkomst van de expertise van Philips op het gebied van zorginnovaties en de kennis van KPN op het gebied van IoT oplossingen en connectiviteit. Met LoRa connectiviteit weet je zeker dat de noodzakelijke medische data door de artsen op afstand gemonitord kan worden. Bovendien heeft LoRa andere voordelen. Michael: “LoRa is een essentiële technologie voor ons omdat we er kleine hoeveelheden informatie op een energiezuinige manier mee kunnen versturen. Dat maakt het mogelijk om met een hele kleine, draagbare, sensor te werken.”

Carolien Nijhuis, Managing Director IoT & Dataservices bij KPN, zegt over de samenwerking: “De Philips Healthdot is een betrouwbare en makkelijk te gebruiken oplossing voor patiënt monitoring op afstand. Het is een prachtig voorbeeld van een digitale oplossing die het zorgsysteem ondersteunt, doordat het leven van patiënten makkelijker wordt gemaakt en de druk op zorgverleners wordt verlicht. We zijn als KPN trots dat we ons LoRa netwerk hiervoor kunnen inzetten.”

IoT in de zorg heeft de toekomst

Naast de Philips Healthdot is het met KPN mogelijk om voor elk medisch device een betrouwbare internetverbinding op te zetten, onafhankelijk van omgevingsfactoren. Hierbij kunt u rekenen op:

  • Veiligheid: Met onze strikte security standaarden weet u zeker dat het goed zit.Het netwerk voldoet aan de hoogste veiligheid standaarden, dit is noodzakelijk om in de zorg (draadloos) data te kunnen ontsluiten.
  • Flexibiliteit: Kies ervoor om de data in uw eigen platform te laten landen of om het KPN Things platform te gebruiken. KPN Things is speciaal ontwikkeld om eenvoudig meerdere type medische apparaten te beheren. Daarbij is het mogelijk om aan bestaande producten connectiviteit toe te voegen of om zelf een connected device te ontwikkelen met een e-sim van KPN.
  • Expertise: KPN heeft meerdere medische klanten geholpen met het ontwikkelen van connected devices. Dankzij de ervaring van onze experts op het gebied van techniek en de markt worden we ook gezien als de meest professionele connectiviteit partners binnen de Healthcare. We denken graag mee met de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Ontdek zelf de mogelijkheden
Benieuwd of IoT iets is voor jouw onderneming? Laat je vrijblijvend adviseren door onze experts.

Ik wil de mogelijkheden verkennen

Gerelateerde artikelen