De beste connectiviteit voor jouw IoT-toepassing

Connectiviteit is een van de bouwblokken van IoT. De juiste vorm kiezen is bepalend voor het succes van jouw IoT-oplossing. Of je nu kiest voor connectiviteit van het bestaande KPN-netwerk (2G, 3G, 4G), het nieuwe 5G netwerk of de speciale IoT-netwerken zoals LoRa of LTE-M: het netwerk van KPN is snel en veilig. Leer welke connectiviteitsvorm bij jouw toepassing past via onderstaande tabel en onze whitepaper ’11 belangrijke aandachtspunten in connectiviteit’.

Typen connectiviteit

IoT-sensoren sturen data naar de juiste plek via een netwerk. Welk type connectiviteit daar het beste bij past, hangt af van de frequentie en het type data dat je wilt verzenden. Je kunt kiezen voor de connectiviteit van het bestaande KPN-netwerk (2G, 3G of 4G), het nieuwe 5G-netwerk, of speciale IoT-netwerken zoals LoRa of LTE-M. Welke connectiviteitsvorm je ook kiest, het netwerk van KPN is altijd snel en veilig.

Ontdek in onderstaande tabel welk type connectiviteit het beste bij jouw IoT-toepassing past.

Voor welke connectiviteitsvorm je ook kiest, je krijgt altijd wereldwijde 3GPP standaard en roaming, realtime updates en ondersteuning van het IoT-serviceteam. Daarnaast kun je met connectiviteit van KPN altijd rekenen op maximale veiligheid, dankzij de Security Toolkit, data-encryptie en 24/7 service voor noodgevallen.

11 aandachtspunten

In het document ’11 belangrijke aandachtspunten in connectiviteit’ vind je meer informatie die je ondersteunt bij het maken van de juiste keuzes voor een succesvol connected product. Zo worden nieuwe technieken als e-sim en RSP uitgelegd, maar leer je ook meer over geautomatiseerd beheer en security. Ook vind je een uitgebreide versie van de tabel hierboven.

Hulp nodig bij vergelijken en bestellen?

Ontvang persoonlijk advies

Daarom Internet of Things van KPN


  • Efficiëntere bedrijfsvoering
    Bespaar tijd en kosten door jouw bedrijfsproces slimmer te maken.
  • Benut nieuwe kansen
    Genereer extra omzet door nieuwe inzichten te gebruiken voor business development.
  • Verbeterde klantbeleving
    Gebruik informatie uit je processen om je klanten loyaler te maken.