Zo vertrouw je op een bedrijfsnetwerk dat veilig is op alle fronten

Stilstand is achteruitgang – een cliché misschien, maar nog altijd waar. Want alles holt achteruit als een organisatie stilligt door een verstoring of security issue. Omzet, innovatie, de samenwerking, en met een beetje pech ook je reputatie. Met een modern en echt veilig netwerk voorkom je stilstand. En kan je zelfs versnellen.

Netwerken worden steeds slimmer. Dat is hard nodig ook, nu de hele infrastructuur – en daarmee dus ook security – steeds complexer wordt. De tijd dat security bestond uit een paar goede tools ligt ver achter ons. Hoe meer cloudoplossingen we gebruiken, hoe complexer onze security wordt. En met hybride werken als nieuwe norm wordt dat er niet minder op: laptops en (privé)mobieltjes worden overal gebruikt, soms ook op onveilige netwerken. Gelaagde securitymaatregelen zijn noodzakelijk, zowel binnen als buiten de eigen omgeving.

Gelaagde netwerkbeveiliging

Netwerken hebben een belangrijke rol in die gelaagdheid en steeds complexere infrastructuur. Door verschillende securitymaatregelen te combineren, vergroot je de veiligheid van uw netwerk op een bestendige manier. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van software defined networking (SDN), virtual private network (VPN) en Central Firewall. De kans op een securitylek als iets even verstoort is zo stukken kleiner.

Controle over je bedrijfsnetwerk

Gelaagde security voor je netwerk helpt je dus op alle fronten jouw bedrijf goed te beveiligen. Het kan je zelfs helpen je productiviteit te verhogen. Neem bijvoorbeeld SD-WAN, wat je naast beveiliging van binnen- en buitenkant ook inzicht geeft in je netwerkverkeer. Je kan er verkeer tot op applicatieniveau mee controleren. Dit maakt het ook makkelijk om tijdig in te grijpen bij vreemde afwijkingen.

Versnellen met slimme connectiviteit

Een modern dynamisch netwerk garandeert de vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van je gegevens, en laat je jouw netwerkverkeer en -applicaties eenvoudig prioriteren. Omdat je zo per bedrijfsproces de risicotoleranties kan vaststellen, of gewoon om voorrang te geven aan wat op dat moment belangrijk is. En dat versnellen? Is eigenlijk een automatisch gevolg van het beveiligen en moderniseren van je netwerk. Win-win.


Meer weten over versnellen met connectiviteit? Download de gratis whitepaper: 'The future of networking'.

Gerelateerde artikelen