Zet je website optimaal in

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat van de 1,5 miljoen Nederlandse bedrijven in 2015 ruim een derde een website had. Opvallend is dat 29% die website niet actief inzet als verkoopkanaal. Bijna 1 miljoen bedrijven hebben überhaupt geen website. Een gemiste kans, aangezien veel offline bedrijven last ondervinden van hun online concurrenten.

De kranten staan er al jaren vol van. Met name in de retailsector gaat de ene na de andere retailer failliet. Winkelstraten raken angstvallig leeg door het wegvallen van grote ketens zoals V&D, Miss Etam en Paradigit. Daar zijn diverse redenen voor, zoals het niet goed inspelen op klantbehoeften. Consumenten willen namelijk altijd en via elk apparaat winkelen. Retailers die hun website dus niet inrichten als verkoopkanaal, missen daardoor veel omzet met alle gevolgen van dien.

Digitale strategie

De omslag naar een digitale transformatie is niet alleen voor retailers een behoorlijke kluif. Ook voor veel MKB’ers in andere sectoren is het lastig om mee te gaan in alle technologische vernieuwingen die gaande zijn. Corporate bedrijven lukt het met een eigen marketing- en ICT-afdeling vaak wel om een succesvolle digitale strategie te ontwikkelen. Zij hebben meer tijd en middelen voor een gebruiksvriendelijke website en jagen online berichten aan via socialmediakanalen zoals Facebook, LinkedIn en bijvoorbeeld YouTube. Om hun vindbaarheid in Google te vergroten, zetten ze SEO (zoekmachineoptimalisatie) in. En omdat bijna iedereen tegenwoordig over diverse apparaten beschikt, ontwikkelen ze apps om mobiele gebruikers aan zich te binden.

Maak je eigen website

Om MKB’ers op weg te helpen met het opzetten van een goede website, heeft KPN WebsiteMaker ontwikkeld. Wil je een website die aan de eisen van deze tijd voldoet? Of wil je graag meer weten over hoe je het beste online zaken kunt doen? Kijk dan op kpn.com/websitemaken en vraag gratis advies aan.

Gerelateerde artikelen