Telefonie is here to stay: Mobiele en vaste telefonie vanuit de cloud

Telefonie is voor bedrijven en organisaties nog altijd het nummer 1-communicatiemiddel. Outdated is het allerminst, zeker nu telefonie steeds vaker vanuit de cloud geleverd wordt. Want daarmee is telefonie – mobiel én vast – net zo makkelijk en efficiënt in beheer als alle andere communicatietools.

In veel organisaties draait nog altijd een traditionele PBX-telefoniecentrale. Dit robuuste apparaat zorgt ervoor dat organisaties, van klein tot groot, bereikbaar zijn. Het zorgt ervoor dat interne samenwerking mogelijk is en dat klanten niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Maar organisaties vragen steeds meer van hun PBX. Dat ook mobiele telefoons erop aangesloten kunnen worden, bijvoorbeeld. Zodat alle telefonie, vast en mobiel, als één integraal geheel beheerd kan worden. En dat medewerkers altijd bereikbaar zijn, ongeacht of ze op kantoor werken, onderweg zijn, of thuis werken.

Meer dan traditionele PBX

Moderne cloudtelefonie biedt daarvoor de oplossing. Het heeft alle mogelijkheden van de traditionele PBX. Doorschakelen en lijnen van elkaar overpakken, handmatig en geautomatiseerd, kon de PBX bijvoorbeeld al. Of instellen wanneer een vestiging gesloten is en de lijnen naar het hoofdkantoor moeten. Maar telefonie vanuit de cloud kan dat ook – en nog veel meer.

Zelf nummer aanpassen

Zo is er het eenvoudige beheer. Vast en mobiel: alles kan via één beheerportal. Inclusief duidelijke kostenoverzichten en de mogelijkheid realtime in te grijpen. Bovendien is de bereikbaarheid beter te organiseren.

Op een gebruikersportal doen medewerkers zelfs eigenhandig aanpassingen. Ze kunnen via hun mobiel instellen met welk nummer ze naar buiten bellen: met hun mobiele nummer, of een vaste lijn van de afdeling bijvoorbeeld. Bellen klanten of andere relaties – burgers, patiënten, leveranciers – buiten werktijden van de medewerker terug, dan gaat die oproep automatisch naar het vaste toestel. Zo vergroot u uw bereikbaarheid enorm.

Compleet klantdossier

Die integratie gaat in de toekomst alleen maar verder. Nu al kunt u bij ons een CRM-systeem via API’s koppelen aan de telefonie. Medewerkers zien direct het hele dossier wanneer een bekende klant – of burger, patiënt of leverancier – belt. Videovergaderen en collaborationtools volgen nu. Het gaat hard! Met cloudtelefonie bent u goed voorbereid.

Gerelateerde artikelen