Eén standaard voor veilig inloggen

Idensys stelt Nederlanders binnenkort in staat om op één manier veilig en laagdrempelig in te loggen bij bedrijven en overheden. De uitgangspunten voor de standaard zijn betrouwbaarheid, privacy- en gegevensbescherming. De komende maanden start KPN verschillende pilots met BKR en PostNL.

Wat is Idensys?

Idensys is een generiek stelsel van elektronische ID’s en wordt ontwikkeld op basis van een publiek- private samenwerking. Dit stelsel gaat Nederlanders in staat stellen om op één manier veilig en laagdrempelig in te loggen bij bedrijven en overheden. De uitgangspunten voor de standaard zijn betrouwbaarheid, privacy- en informatiebeveiliging. De doelen: meer veiligheid en gemak.

Als Nederlands grootste elektronische identity provider heeft KPN een prominente rol bij de ontwikkeling van Idensys. Vóór het stelsel definitief live gaat, testen we in verschillende pilotprojecten de werking en betrouwbaarheid van het stelsel.

Hoe werkt het?

Tijdens de pilotfase kunnen gebruikers via onze oplossing KPN eID inloggen op websites als simyo.nl en bkr.nl. Deze krijgen hiervoor een knop ‘Log in met Idensys’. Andere partijen die meedoen zijn onder meer de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank, verschillende ziekenhuizen, zorginstellingen en (zorg)verzekeraars.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Idensys en KPN eID? neem contact op met managedsecurityservices@kpn.com.

Gerelateerde artikelen