De extra secure werkplek: zo richt je ’m in

Hybride werkers herken je aan hun beweeglijkheid: ’s ochtends op kantoor, daarna naar de klant en dan nog even thuis verder. Hun werkplek – inclusief data – beweegt met ze mee en verbindt ze altijd en overal met collega’s, klanten en relaties. Maar wel zo veilig mogelijk. Zo regel je de juiste inrichting van de extra secure werkplek.

1. Creëer een slimme werkplek met automatische risicodetectie

Kies je voor een extra secure werkplek, waarop medewerkers álle communicatie- en samenwerkingstools vinden, inclusief vaste telefonie, dan krijg je een omvangrijk pakket aan securityvoorzieningen. Maar dan voorzien van geautomatiseerde maatregelen en slimme classificaties. De software kan zélf risico’s ontdekken en bijvoorbeeld de toegang verbieden. En is handmatige monitoring nodig? Dan kan dat ook. We passen de werkplek en de securitymaatregelen aan op jullie organisatie. Daarmee houd je overzicht en weet je dat het goed geregeld is.

2. Blijf volledig en aantoonbaar in control

Zelf houd je de volledige controle, met een portal en dashboards waarop je alle securityincidenten en -maatregelen centraal volgt. Zo heb je dus een volwaardig Security Operations Center (SOC) tot je beschikking, 24/7, zonder dat je die zelf in huis hoeft te halen. Bovendien kan je altijd vertrouwen op extra securityoplossingen en -diensten. Juist omdat de werkvloer zoveel verandert en – letterlijk en figuurlijk – in beweging is, is die continue monitoring en proactief aanpassen van de werkplek en de securitymaatregelen zo belangrijk.

3. Maak gebruik van slimme toepassingen

Met de extra secure werkplek reken je op een compleet en integraal pakket. Doordat je medewerkers voor alle communicatie- en samenwerkingstoepassingen op één platform terechtkunnen, aangepast op het eigen profiel of de eigen usecase, loop je veel minder risico op schaduw-ICT of versnipperde data. Daarom is de extra secure werkplek inclusief alle Office-applicaties – van Word tot Power BI pro – en met vaste en mobiele telefonie via Microsoft Teams Calling. Maar ook met geavanceerde bedreigings- en gegevensbeveiliging, aangevuld met toepassingen om compliant te werken, voor identiteits- en toegangsbeheer en voor apparaat- en applicatiebeheer.

4. Reken op 24/7 monitoring en beheer

Ons SOC handelt het merendeel van de securitymeldingen 24/7 geautomatiseerd af. Daardoor kunnen onze SecOps-engineers zich richten op de securitymeldingen die om extra aandacht vragen. Via een portal heb je toegang tot al je securitydashboards. Zo zie je in één oogopslag hoe de security van je cloudomgeving ervoor staat. Je krijgt een overzichtelijke rapportage over de afgenomen diensten én 24/7 antwoord op je vragen. Dankzij machine learning profiteer je van geautomatiseerde incidentdetectie.

Meer weten over deze extra secure werkplek? Lees dan onze whitepaper: ‘De extra secure werkplek voor hybride werkers'.

Gerelateerde artikelen