De 4 kenmerken van de hybride werkplek

Wil je medewerkers tevreden houden en talent aan je organisatie binden, dan is het aanbieden van hybride werken een must. Want zo’n tweederde van alle medewerkers wil tegenwoordig deels thuis en deels op kantoor werken. Tegelijk is sociaal contact extra belangrijk voor ze, juist als collega’s vanaf verschillende plekken werken. En daarvoor rekent de hybride werker op z’n werkplek.

De moderne online werkplek voor hybride werkers heeft 4 belangrijke kenmerken. De werkplek moet overal inzetbaar kunnen zijn, ervoor zorgen dat je elkaar makkelijk kan bereiken, een integrale oplossing zijn (zodat alle toepassingen soepel samenvloeien) en tegelijk extra veilig zijn. Want het hybride werken stelt je wel voor nieuwe securitydilemma’s.

1. Overal inzetbaar

Wanneer je medewerkers op een lokale vestiging of thuis aan het werk zijn, willen ze bij dezelfde applicaties en data kunnen als ze op kantoor gewend zijn. Met dezelfde snelheid, kwaliteit en gemak moeten medewerkers verder kunnen waar ze gebleven waren – of ze nu aan een dossier werken, een videomeeting bijwonen of samen een stuk uitwerken. Faciliteer je dat, dan wordt je een aantrekkelijke werkgever én voorkom je dat medewerkers onveilige privétools gaan inzetten.

2. Elkaar makkelijk bereiken

Wanneer iedereen overal aan het werk kan zijn, is de bereikbaarheid extra belangrijk. Tussen collega’s onderling, maar ook de bereikbaarheid voor klanten en leveranciers. Zo is het belangrijk dat medewerkers intern kunnen zien of iemand ingelogd is, en of diegene actief is. En dat externe partijen een nummer kunnen (terug)bellen en altijd bij de juiste persoon of afdeling terechtkomen, of dat nu een vast of mobiel nummer is.

Nu terugkijken: Het Hybride Werken Event

3. Integrale oplossing

Van een telefoontje naar een online meeting schakelen, en weer terug. Even kort een document bespreken en direct aantekeningen maken. De resultaten van een klantgesprek verwerken in de systemen. Wanneer je gebruik maakt van losse tools en applicaties naast elkaar, dan zijn dergelijke koppelingen bijna niet mogelijk. Wil je het sociale contact en het gemak van kantoor ook thuis en onderweg, dan heb je echt een integrale werkplekoplossing nodig.

4. Extra veilig

Als de sociale controle afneemt en medewerkers vanaf elke locatie kunnen inloggen, is je identitymanagement extra belangrijk. Wie mag er bij welke data? Hoe weet je of degene die inlogt ook werkelijk die persoon is? En er zijn meer securitymaatregelen nodig wanneer de verkeersstromen zo complex worden. Denk aan geautomatiseerde risicodetectie. Tegelijk wil je de security geen sta-in-de-weg van de samenwerking laten zijn.


Visiepaper: De extra secure werkplek voor hybride werkers

Nu het hybride werken steeds normaler wordt, is er een werkplek nodig die daarin voorziet. Op de extra secure werkplek voor hybride werkers komt alles bij elkaar.

Download


Alles bij elkaar

In de moderne werkplek voor hybride werkers komen die 4 kenmerken bij elkaar. En hoewel sommige lijken te conflicteren – overal inzetbaar, maar ook extra secure – zijn er ook kenmerken die elkaar helpen. Zo zorgt een integrale oplossing vanzelf al voor een veiliger gebruik, bijvoorbeeld doordat medewerkers maar één keer hoeven in te loggen. In de extra secure moderne werkplek van KPN komt het allemaal bij elkaar.

Meer weten over deze werkplek? Lees dan onze whitepaper: 'De extra secure werkplek voor hybride werkers'.  

Gerelateerde artikelen