Modern werken toegankelijk voor iedereen: alle cloud- en legacy-applicaties op één werkplek

Een moderne werkplek uit de cloud: een must voor hybride werken. Oók als je al een virtuele werkplek hebt. Want of medewerkers nou thuis werken, op locatie bij klanten of binnen de muren van je bedrijf, ze willen bij dezelfde data en applicaties kunnen. Ongehinderd hybride samenwerken, op dezelfde moderne manier: via de public cloud. Maar hoe knoop je die infrastructuur aan de achterkant goed en veilig aan elkaar? Daar hebben wij de oplossing voor.

In geen ander land zijn de virtuele werkplekken zo wijdverbreid als in Nederland. Al zo’n 20 jaar kunnen talloze Nederlanders met één account op meerdere plekken werken, op verschillende apparaten. Maar dat succesverhaal heeft ook een keerzijde: door die veelgebruikte virtuele werkplekken was de overgang naar een publiccloudwerkplek lange tijd niet logisch. Een te grote investering, omdat de integratie van cloudcomponenten in zo’n gevirtualiseerde on premise-omgeving best complex is. Ook omdat bedrijfsapplicaties vaak zo ontwikkeld zijn dat ze vlakbij de backend moeten staan om latency te voorkomen.

On premise en cloud in 1 wereld

Ondertussen wordt voor veel organisaties steeds duidelijker wat de voordelen van een cloudwerkplek zijn. Meteen en ongemerkt de nieuwste updates, overal en altijd up-to-date, en vooral: onmisbaar voor het moderne thuiswerken. Om elke organisatie in staat te stellen hun medewerkers een cloudwerkplek te bieden, hebben wij een oplossing ontwikkeld om de 2 werelden aan elkaar te knopen. Sterker nog: om van die 2 werelden – de on premise gevirtualiseerde wereld en de cloudwereld – 1 wereld te maken. Want de komende 10 jaar zal zo’n 70% van de Nederlandse organisaties nog met beide te maken hebben. Met onze oplossing hebben die organisaties wel alle voordelen van de cloudwerkplek, inclusief de beste gebruikservaring van Microsoft, zonder dat ze afscheid hoeven te nemen van legacy-applicaties.

Voorkom tweedeling

En dat is wat anders dan beide werelden, los van elkaar, in te zetten in je organisatie. Want dan ontstaat er een tweedeling waarin een deel van het bedrijf, meestal de werkvloer die met de legacy-applicaties werkt, gebonden is aan de reikwijdte en de grenzen van de virtuele werkplek. Terwijl een ander deel van de medewerkers, staf en management, wél een cloudwerkplek heeft, met moderne tools, up-to-date beleving – zoals inloggen met gezichtsherkenning, bijvoorbeeld, en single sign on – en de mogelijkheid om veilig thuis te werken. Zo’n tweedeling voorkom je met onze oplossing. Daarin krijgt iedereen dezelfde rijke ervaring.


Whitepaper: Hybride werken écht laten werken

Na 2 jaar volledig thuiswerken, zet Nederland nu een volgende stap: naar het hybride werken. Hoe laat je dat écht werken?

Download


Reuzensprong vooruit

Voor veel organisaties is een werkplek uit de cloud een belangrijk onderdeel van een grotere reis: de reis naar een digitale organisatie. Een organisatie waarin data grootschalig kunnen worden ingezet om bedrijfsprocessen te verbeteren, waarin nieuwe verdienmodellen kunnen worden verkend en technologie eenvoudig op- en afgeschaald kan worden.

Sommige organisaties zijn al een heel eind in deze reis, andere beginnen nog maar net. Maar voor al deze organisaties geldt dat onze oplossing ze helpt in hun reis, waar ze ook staan. Want met de werkplek uit de cloud maak je een reuzensprong vooruit, zonder – om bij de vergelijking met een reis te blijven – dat je bagage achter hoeft te laten die je voorlopig nog nodig hebt. Geen ‘big bang’ dus, maar een rustige en beheerste transitie. Jij hebt de regie, wij zorgen dat het werkt.

Een moderne cloudwerkplek voor élke organisatie

  • Je applicatielandschap kan op de eigen plek(ken) blijven staan, on premise of in de cloud

  • Altijd een up-to-date werkplek, zonder grootschalige ‘big bang’ migraties

  • Al je medewerkers krijgen dezelfde rijke gebruikerservaring, met de latest en greatest van Microsoft

  • Je data (OneDrive Known Folder Move) én je identity- en devicemanagement (Azure authenticatie) komen uit de MS365-cloud

  • Je vertrouwt op onze managed service: geen omkijken naar onderhoud en updates

Gerelateerde artikelen