Bestellen & betalen

Je kunt bij KPN kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement of een 1-jarig abonnement. Heb je voor een 1-jarig abonnement gekozen? Dan is de contractduur één jaar. Hierna kun je jouw contract maandelijks opzeggen.

Heb je voor een maandelijks opzegbaar abonnement gekozen? Dan kun je jouw contract maandelijks opzeggen.

 • Je betaalt pas als je internet hebt
 • Betrouwbare levering door PostNL
 • Zorgeloze installatie met de Gratis Monteur
 • Geen verzendkosten
 • Gratis annulering en retournering
Je kunt de status van je bestelling nagaan via kpn.com/bestelstatus. Je kunt je pakket vanaf 2 werkdagen na bestelling volgen. Tip: zorg dat je de orderbevestiging bij de hand hebt.

Tijdens je bestelling kun je gebruikmaken van de Gratis Overstapservice. Klik tijdens de bestelling op 'Ik wil dat KPN mijn abonnement(en) opzegt'. Wij zeggen je abonnement en extra's zoals tv-zenders voor je op aan de hand van je gegevens. De voordelen:

 • Naadloze overstap
 • Wij regelen je overstap aan de hand van je gegevens
 • 23 werkdagen overstaptijd in verband met wettelijke opzegtermijn oude provider

Als je zelf je contract bij je huidige provider opzegt, kun je ervoor zorgen dat de abonnementen overlappen of juist dat er een gat tussen de twee abonnementen zit. De voordelen hiervan zijn:

 • Sneller je bestelling in huis
 • Gemiddeld binnen 7 werkdagen aangesloten
 • Je kunt je oude met je nieuwe abonnement laten overlappen

De datum dat de factuur uitkomt is bij iedereen anders. Dit heeft te maken met de ingangsdatum van je abonnement. Je betaalt pas vanaf het moment dat je internet hebt. Je kunt de datum van je betaaldag opvragen bij onze klantenservice

Wil je een andere (wens)datum voor automatische incasso in laten stellen? Dat kan alleen als je onvoldoende saldo hebt.

Ja, het is alleen mogelijk om te betalen via automatische incasso. Tijdens je bestelling vul je je IBAN in en ga je een betalingsverplichting aan. Als je voor een jaarcontract kiest, is dit voor minimaal 1 jaar. Je betaalt vanaf de aansluitdatum. Na een jaar ben je vrij om iedere maand op te zeggen. Kies je voor maandelijks opzegbaar? Ook dan betaal je vanaf de aansluitdatum. Je bent iedere maand vrij om op te zeggen.

Bedenk je je toch? Dan kun je je bestelling binnen 14 dagen annuleren. Deze 14 dagen gaan in vanaf het moment dat je je officiële bevestiging hebt ontvangen per post of e-mail. Heb je een jaarcontract? Dan loopt je abonnement daarna minimaal 1 jaar. Binnen dat jaar kun je niet kosteloos opzeggen. Daarna wordt je abonnement vanzelf omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Het abonnement is dan per maand opzegbaar.

Heb je gekozen voor een contract dat maandelijks opzegbaar is? Dan kun je je abonnement per maand opzeggen.

Meer weten? Lees alles over hoe het opzeggen van je KPN abonnement.

Heb je een eigen bedrijf? KPN Internet en TV is ook geschikt voor ZZP en MKB. De voordelen:

 • Snelle oplossingen en 24/7 klantenservice
 • Betrouwbaar netwerk mét beveiligde internetverbinding
 • Flexibel abonnement

Heb je een pin- of alarmlijn en wil je overstappen?

Bel gratis naar onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken 0800-0412.

Levering & installatie

Ben je nog geen klant? Dan heb je binnen gemiddeld 7 werkdagen Internet. Als je gebruikmaakt van de Gratis Overstapservice duurt het 23 werkdagen. Dat is het wettelijke opzegtermijn van je huidige provider.

Je installatiepakket krijg je uiterlijk 3 dagen voor je aansluitdatum, maar we doen ons best om te zorgen dat je het eerder ontvangt.

Je kunt een installatieafspraak maken met de gratis monteur op een moment dat het jou uitkomt. Na je bestelling ontvang je binnen enkele werkdagen per mail of post de orderbevestiging. Je krijgt dan ook de gegevens om een afspraak te maken met de gratis monteur. De monteur is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. De monteur installeert het modem, 1 televisie, 1 laptop, pc of tablet en zorgt voor een werkende vaste telefoonaansluiting. In sommige gevallen is een monteur noodzakelijk, dit staat in je orderbevestiging.

Je hoeft overigens geen gebruik te maken van de gratis monteur. Onze producten zijn zo eenvoudig te installeren, dat de meeste klanten het binnen 20 minuten zelf kunnen.

Na je bestelling ontvang je binnen enkele werkdagen per mail of post de orderbevestiging met de gegevens om een afspraak te maken voor de installatie. Je kunt daarna ook direct onze klantenservice bellen. De monteur is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Je hoeft overigens geen gebruik te maken van de gratis monteur. Onze producten zijn zo eenvoudig te installeren, dat de meeste klanten het binnen 20 minuten zelf kunnen.

Ja, dat kan zeker. Onze producten zijn eenvoudig te installeren. De meeste klanten kunnen dit zelf binnen 20 minuten. Ook als je niet technisch bent. Wil je toch hulp? Dan kun je altijd nog de gratis monteur inschakelen. In sommige gevallen is een monteur noodzakelijk. Hiervan brengen we je na je bestelling op de hoogte. Op deze manier garanderen we altijd een zorgeloze installatie.

Wat er in de installatiedoos zit, hangt af van jouw Combivoordeel.

Heb je Internet in jouw Combivoordeel? Dan bestaat de inhoud van de doos uit:

 • Installatieomschrijving
 • Experia Box (wifi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes

Heb je TV in jouw Combivoordeel? Dan bestaat de inhoud van de doos uit:

 • Installatieomschrijving
 • Experia Box (wifi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes
 • Het gekozen aantal HD tv-ontvangers (inclusief stroomadapter) + HDMI-kabels van 1,2 meter + afstandsbedieningen + 10 meter ethernetkabels
Geen zorgen. Als je niet thuis bent, wordt het pakket bij je buren afgegeven of op een andere dag nogmaals bezorgd. Is er bij de tweede afleverpoging weer niemand aanwezig? Dan laat de bezorger een kaart in je brievenbus achter met het adres van het dichtstbijzijnde postkantoor (of ander PostNL afhaalpunt) waar je het pakket kunt afhalen. Daar kun je het nog 7 dagen afhalen.
Veel van onze klanten denken dat wij een 'knop' omzetten en dat vanaf dat moment het abonnement ingaat. Wij doen echter veel meer dan dat: we controleren of alles werkt naar behoren zodat we jou, als klant, straks een stabiele lijn kunnen garanderen. Daarnaast is er een wettelijke overstaptermijn van 23 werkdagen waar wij rekening mee houden, zodat je niet met dubbele kosten komt te zitten.

Verhuizen

Ben je klant bij KPN en ga je verhuizen? Dan kun je jouw huidige abonnement meenemen naar je nieuwe adres. Check wel eerst even wat je op je nieuwe postcode kunt krijgen! Lees hier meer over verhuizen, zodat onze medewerkers contact met je op kunnen nemen om je verhuizing te regelen. Alles wordt voor je geregeld, van het opzeggen van je oude adres tot de naadloze overgang naar je nieuwe adres.

Je nieuwe adres checken?

Nieuwsgierig naar het aanbod op je nieuwe adres of wil je een nieuw en/of uitgebreider abonnement? Het kan zomaar zijn dat je Glasvezel krijgt als je dat nu niet hebt. Bekijk de mogelijkheden op je nieuwe adres.

Heb je je toekomstige postcode ingevuld bij de postcodecheck? En wil je jouw abonnement ontvangen op je huidige adres? Vul dan tijdens je bestelling een alternatief adres in. Het pakket krijg je drie dagen voor je aansluitdatum.

Als je een tijdelijke woning hebt, kun je je bestelling gewoon online plaatsen. Wanneer je gaat verhuizen kun je je abonnement meeverhuizen naar je nieuwe adres. Wanneer er op je nieuwe adres bepaalde producten van KPN niet leverbaar blijken te zijn, kun je je abonnement aanpassen.
Jazeker! Je kunt tijdens je bestelling aangeven of je je nummer wilt behouden. Als je naar een andere regio verhuist met een ander netnummer, kan dit helaas niet.

Interactieve TV

Vrijwel elke TV met een scart-aansluiting of HDMI-poort is geschikt voor Interactieve TV. Twijfel je? Neem dan contact op met de leverancier van je televisie.
Er zijn verschillende manieren om Interactieve TV van KPN aan te sluiten. KPN adviseert om Interactieve TV met een kabeltje direct met je modem te verbinden. Hiervoor is een ethernetkabel noodzakelijk. Deze wordt meegeleverd in het installatiepakket. De tv-ontvanger verbind je vervolgens gemakkelijk met je TV door middel van een HDMI- of scartkabel.
Met Interactieve TV kun je online tv-kijken. KPN biedt hiervoor een aantal mooie extra’s, die andere aanbieders via de kabel niet bieden. Je krijgt 65 zenders, waarvan 40 HD-zenders. Verder kun je eenvoudig een hele serie opnemen terwijl je dit maar één keer hoeft in te stellen. Je kunt op elk apparaat in en om je huis je programma’s terugkijken, zelfs in heel Europa! Extra tv-ontvangers kun je tijdens je bestelling toevoegen voor slechts € 5,00 per maand. Ook biedt KPN je Begin Gemist. Daarmee mis nooit meer een deel van je programma wanneer je de televisie te laat aan zet.

Ja, bij jouw Interactieve TV krijg je een afstandsbediening bij elke tv-ontvanger. Hiermee bedien je je tv-ontvanger én de tv. Zo heb je maar 1 afstandsbediening nodig. Je kunt er programma’s mee pauzeren en opnemen, maar ook gewoon zappen.

Je krijgt 65 tv-zenders, waarvan er 40 zenders in HD beschikbaar zijn.

Met Interactieve TV Online (iTV Online) kijk je onderweg tv op je tablet of smartphone in de hele EU. Download de app of ga naar de website. We hebben meer dan 25 zenders en proberen continu nieuwe zenders toe te voegen. Online tv-kijken van KPN is handig voor in de trein, op de camping of terwijl je ergens wacht.
Als je Interactieve TV hebt, kun je Programma Gemist van vandaag en gisteren van NPO 1, 2 en 3 terugkijken. Dit kan ook op je smartphone en tablet. Als je een Pluspakket hebt, kijk je tot 10 dagen terug naar programma's van NPO 1, 2, 3, SBS6, Net5 en Veronica.

Steeds meer Nederlanders stappen over op Interactieve TV van KPN.

 • Als je nu Digitenne hebt, dan heb je maar 30 zenders. Met interactieve TV krijg je er 65, waarvan 40 in HD-kwaliteit.
 • Digitenne heeft 28 radiozenders, Interactieve TV heeft er maar liefst 106!
 • Met Interactieve TV kun je ook op de camping of onderweg tv-kijken op je smartphone, tablet of laptop. Je kan zelfs tv-kijken in de hele EU!

Een draadloze verbindingsset voor je televisie kan een uitkomst zijn, want je hoeft geen kabels te trekken. Je sluit de draadloze verbindingsset gewoon aan in het stopcontact. Handig, maar dit gaat wel ten koste van de kwaliteit van je verbinding. Wij raden je daarom aan dit alleen te doen als het niet anders gaat en bieden ook geen mogelijkheid om dit direct mee te bestellen.

Mocht je toch een draadloze verbindingsset willen, dan neemt onze gratis monteur deze voor je mee. Hij adviseert je bij jouw situatie en kan eventueel ook netjes kabels trekken. Als je de draadloze verbindingsset afneemt bij onze monteur, dan komen de kosten hiervan (€ 80,00 voor 1 tv en € 115,00 voor 2 tv's) terug op je eerste factuur.

Is de monteur al geweest en wil je toch nog een draadloze verbindingsset? Je kunt ook zelf een draadloze verbindingsset bestellen. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis.

Internet

Wanneer je jouw abonnement wilt bestellen, wordt er meteen bij de eerste stap getoond wat de verwachte internetsnelheid (ook wel bandbreedte genoemd) op jouw adres is. Vervolgens kun je zelf kiezen welke internetsnelheid het beste bij jou past. Wanneer er glasvezel beschikbaar is op jouw adres, krijg je een gratis een razendsnelle glasvezelverbinding. Dit betekent dat de getoonde snelheid ook daadwerkelijk de snelheid is die op jouw adres geleverd kan worden en niet beïnvloed wordt door de afstand tot de centrale.

100 Mbit/s is voor gewoon een goede snelheid. Daarmee kun je surfen, films streamen, Spotify beluisteren en twee Interactieve TV-ontvangers aansluiten.

200 Mbit/s is voor veelgebruikers en families. Deze snelheid is handig als je met meerdere mensen in huis woont, of als je veel online gamet.

1 Gbit/s is een optie voor de echte datavreters. Als je postcode het toelaat, kun je deze snelheden kiezen.

Snelheid aanpassen

Kom je erachter dat je toch meer of minder snelheid nodig hebt, dan kun je maandelijks je abonnement aanpassen zonder extra kosten. Je abonnementskosten veranderen dan wel.

Een rekenvoorbeeld van een Nederlands gezin
 • Moeder kijkt in de woonkamer naar GTST: een HD iTV stream kost 8 Mbit/s.
 • Vader kijkt op zolder naar Studio Sport: een niet-HD iTV stream kost 4 Mbit/s.
 • Dochter wil internetten en Youtuben: daar is 10 Mbit/s voor nodig.
 • Zoon wil Netflix kijken via zijn laptop: dit kost 6 Mbit/s.

Samen goed voor zo'n 28 Mbit/s!

Met de postcodecheck kom je erachter of er op jouw adres glasvezel beschikbaar is.

Ja, als je Internet kiest in jouw Hussel krijg je een e-mailadres. Je e-mailaccount ontvang je na je bestelling en wordt automatisch gegenereerd: gebruikersnaam@kpnmail.nl. Wil je meerdere e-mailadressen? Je kunt 5 e-mailadressen (aliassen) aanmaken.

Bellen

Jazeker! Je kunt tijdens je bestelling aangeven of je je nummer wilt behouden. Je kunt 2 vaste nummers meenemen. Als je naar een andere regio verhuist met een ander netnummer, kan dit helaas niet.
Je ontvangt je nieuwe telefoonnummer een aantal dagen voordat je abonnement ingaat. Dit sturen we je per e-mail. De nummers kun je ook terugvinden in MijnKPN.

Voordelen voor vaste klanten

Als je Internet en Mobiel combineert in jouw Combivoordeel, krijg je de volgende voordelen:

 • Minimaal 5,- korting per mobiele aansluiting
 • 5,- entertainmentvoordeel op een entertainmentoptie naar keuze
 • Hussel Onderling Gratis Bellen met alle telefoonnummers op je adres
 • Onderling MB’s Delen

Aanmelden voor KPN Combivoordeel is simpel. Doe de postcodecheck, geef aan of je mobiel van KPN hebt en bestel Internet. Je krijgt dan automatisch de voordelen van Hussel.

Je kunt eenvoudig en snel jouw Internet abonnement wijzigen in MijnKPN.
Check de beschikbaarheid van Glasvezel Internet op jouw adres met de glasvezelcheck. Wanneer Glasvezel beschikbaar is op jouw adres, krijg je automatisch Glasvezel Internet. Hier hoef je geen extra kosten voor te betalen. Bestel je abonnement inclusief alle opties die je nu al hebt en wilt behouden. Wij zorgen ervoor dat je oude en nieuwe abonnement naadloos in elkaar overgaan.

Vul op de overzichtspagina je postcode in en geef aan dat je ook Mobiel hebt. Als je tijdens het samenstellen van jouw Hussel een entertainmentoptie kiest, krijg je € 5,00 korting op je Internet abonnement. De beschikbare entertainmentopties zijn:

 • FOX Sports: Ben jij een voetballiefhebber en wil je elk weekend genieten van live Eredivisie-voetbal? Kies dan voor FOX Sports.
 • Pluspakket: Met het Pluspakket krijg je diverse extra zenders zoals: Animal Planet, Discovery Science, Disney Jr. Daarnaast kun je tot 10 dagen terug Programma Gemist gebruiken voor NPO1, 2, 3, SBS6, Net5 en Veronica én krijg je elke maand 20 nieuwe films.
 • Netflix: Houd jij wel van een avondje bankhangen en een serie of film kijken? Kies dan voor Netflix en kijk onbeperkt films en series.
 • Film 1: Ben jij een filmfanaat? Met Film 1 kijk je de nieuwste films on demand op al je apparaten.
 • Spotify: Muziekje in de woonkamer, voor het slapen gaan, tijdens het hardlopen of onderweg naar je werk? Met Spotify Premium luister je overal naar je favoriete muziek zonder reclames.

Vul je postcode in en geef aan dat je Mobiel hebt. Wanneer je je abonnement bestelt, worden je voordelen automatisch geactiveerd. Je mobiele voordelen zoals minimaal € 5,00 korting per maand, MB’s Delen en Onderling Gratis Bellen gaan na vier werkdagen al in.

Als je onlangs Mobiel hebt besteld, kan het zijn dat we dat nog niet verwerkt hebben. Dat is geen probleem. Je kunt je altijd later aanmelden voor KPN Combivoordeel.

Heb je Telfort Mobiel? En bestel je Internet en/of TV van KPN? Als je kiest voor een entertainmentoptie, krijg je elke maand € 5,00 korting op je Internet en/of TV abonnement. Kies bijvoorbeeld Fox Sports, Pluspakket, Netflix, Film 1 of Spotify.
Heb je Simyo Mobiel? En bestel je Internet en/of TV van KPN? Dan worden je mobiele bundels gratis verdubbeld! Je krijgt dus iedere maand 2 keer zoveel MB’s, belminuten en sms’jes op je mobiele aansluitingen van Simyo.
Heb je XS4ALL Internet? En bestel je KPN Mobiel? Dan profiteer je van € 5,00 korting per mobiel abonnement in je huishouden, Onderling Gratis Bellen en MB’s Delen.