Internetten, bellen en sms’en in het buitenland

Roaming is het bellen, sms'en of internetten op een buitenlands netwerk. Je betaalt dan extra om gebruik te kunnen maken van het netwerk van een buitenlandse provider. Deze extra bedragen worden roamingtarieven genoemd.

Je kunt gelukkig een stuk voordeliger roamen door te kiezen voor een bel- of internetbundel voor in het buitenland.

Kies voor een Internetbundel in het buitenland

Met de verschillende dag-, week- en maandbundels voor binnen én buiten de EU internet je 50 tot 80% goedkoper in het buitenland. De bundels zijn gemakkelijk aan te zetten. Bovendien zit je nergens aan vast.

Voordelig roamen in het buitenland

Telefooninstellingen in het buitenland

In twee stappen naar voordelig internetten in het buitenland

Zet de bundel aan via sms of de MijnKPN app, het gebruik van de MijnKPN app in het buitenland is gratis.

Zet (data)roaming op je telefoon aan. Standaard staat roaming uit op je toestel. Meestal vind je dit in je instellingen onder (mobiel) netwerken.

Voor iPhone gebruikers: zet EU-internet uit. Indien je roaming uit hebt staan, kan je geen gebruik maken van mobiel internet. Ook niet als je een internetbundel hebt aangeschaft. Uiteraard kun je dan wel gewoon gebruik maken van WiFi.

Bescherming tegen onverwachte kosten

Wanneer je data gebruikt zonder een internetbundel en de grens van € 60,50 (incl. btw) bereikt, dan dan is je internet vanaf dat moment geblokkeerd. Je krijgt zowel bij 80% als bij 100% verbruik een sms. Je kunt aangeven dat je het gebruik van internet of e-mail tegen normaal tarief wilt voortzetten door hierop een antwoord-sms met ‘JA’ naar 1330 terug te sturen.

Beschermd als je bundel op is

Als je een bundel hebt gekocht, ontvang je automatisch een bericht als je 50%, 75% en 100% hebt verbruikt. Bij 100% verbruik treedt de bescherming internet buitenland in werking en wordt je internet automatisch geblokkeerd. Wil je verder internetten? Zet dan een nieuwe bundel aan via SMS of de MijnKPN app. Wil je geen nieuwe bundel aanzetten, maar wel verder internetten? Dan internet je tegen de normale tarieven in het buitenland en wordt je internet geblokkeerd als je de grens van € 60,50 (incl. btw) bereikt.

Tip voor in het buitenland

Tips voor internetten in het buitenland

  • Neem een buitenlandbundel om voordelig te internetten. Je bent automatisch beschermd tegen kosten buiten deze bundel.
  • Zet automatisch gegevens synchronisatie uit (denk aan mail, whatsapp, facebook etc.).
  • Wil je geen gebruik maken van mobiel internet in het buitenland, laat dan (data)roaming uitstaan in je instellingen.
  • Meer tips lees je op het forum

  • Controleer eerst over je verbinding hebt met een mobiel netwerk.
  • Check je data roaming instellingen op je telefoon.
  • Heb je een iPhone? Zet dan de EU-internet optie uit.
  • Ga naar MijnKPN en zet een voordelig bundel aan.
Ja, de bescherming is bedoeld om hoge kosten te voorkomen zodra je internetbundel voor in het buitenland is. Pas dan gaat de blokkade in werking. De internetbundel werkt dus gewoon.
Roaming in je toestel is een instelling op je toestel zelf. De Bescherming internet buitenland is een instelling op je mobiele abonnement en staat hier los van. Om mobiel te kunnen internetten in het buitenland moet je er daarom wel altijd voor zorgen dat de ‘roaming’ in je toestel ingeschakeld is.