Heb je een KPN-simkaart ontvangen? Dan kan het zijn dat je hem nog moet activeren. In je brief of sms staat vanaf wanneer je dit kunt doen. Doorloop daarna de onderstaande stappen.

Heb je hulp nodig om je toestel in te stellen?

Gebruik onze Toestelhulp en je kunt je toestel gelijk gebruiken. Hier vind je alle informatie over het instellen van e-mail, wifi of voicemail voor jouw specifieke toestel.

Veelgestelde vragen over simkaart activeren

KPN biedt 3 soorten simkaarten aan:

3-in-1 simkaart

De 3-in-1 simkaarten zijn fysieke simkaarten waar je kleinere formaten uit kunt klikken. Je hoeft dus niet te knippen. Deze simkaart bevat de mini-, de micro- en de nanosimkaart (de kleinste). De werking van de simkaarten is hetzelfde, het toestel bepaalt het type simkaart.

E-sim

E-sim is een digitale simkaart en zit al ingebouwd in de telefoon. Dat betekent dat je geen fysieke simkaart meer nodig hebt! Hierdoor heb je ook nog ruimte voor een gewone simkaart (dual sim). Met de MijnKPN app activeer je de e-sim rechtstreeks op je smartphone. Om gebruik te maken van e-sim heb je een geschikt toestel nodig.

Duosimkaart

Een duosimkaart bestaat uit 2 simkaarten voor hetzelfde telefoonnummer. Deze simkaarten kun je in verschillende apparaten doen (bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een carkit). Zo heb je 2 apparaten waarop je met hetzelfde nummer bereikbaar bent, zonder dat je de simkaart hoeft te wisselen.
Let op: je kunt 1 apparaat tegelijkertijd gebruiken. Je kunt namelijk de twee simkaarten NIET tegelijkertijd gebruiken. Je zet het ene apparaat dus uit (of op vliegtuigstand) om het andere te gebruiken.