Alles over KPN SuperWifi

Altijd en overal wifi voor jouw apparaten regel je met KPN Superwifi. Ervaar jij nu slechte wifi of wil jij KPN Superwifi in gebruik nemen dan ben je hier op de juiste plek. Op deze webpagina lees je alles over het instellen van jouw KPN Superwifi punt en/of het oplossen van problemen.

SuperWifi handleiding

Hoe sluit je de SuperWifi Punten eigenlijk aan? De 2 SuperWifi punten doe je zo in het stopcontact. Supermakkelijk dus. Wil je weten hoe je je SuperWifi Punten aansluit op je modem? Dat leggen we je uit. Sluit eenvoudig het Super Wifipunt aan op je specifieke Experia Box.

SuperWifi aansluiten & installeren

Het Super Wifipunt werkt altijd in combinatie met het modem van KPN. Het Super Wifipunt zal het Wifibereik van jouw modem vergroten en verbeteren. Je kunt het Super Wifipunt ook in combinatie met de Experia WiFi of de WiFi versterker gebruiken.

SuperWifi instellen met KPN Thuis app

Met de KPN Thuis app sluit je in een paar eenvoudige stappen je Experia Box (modem) en je SuperWifi punten aan.

SuperWifi instellingen veranderen

Je kunt verschillende instellingen zoals je netwerknaam en wachtwoord veranderen via de webinterface van je Super Wifipunt.

Tips & Veelgestelde vragen over SuperWifi

De wifiversterker plaats je makkelijk naast je Experia Box of KPN Box. Zorg ervoor dat wifiversterkers altijd in een ruimte worden geplaatst met voldoende ruimte om te kunnen ventileren, net zoals ieder ander elektrisch apparaat.

Installeer je SuperWifi punten of Experia Wifi makkelijk via de kpn Thuis app op iOS of Android, of met de installatiekaart.

Onze interactieve handleidingen hebben alles wat je moet weten over je wifi versterker, van installatie tot dagelijks gebruik.

Heb je een v8, v9 of v10 modem van kpn? En wil de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 of 3 SuperWifi punten.

Heb je een v10a modem van kpn? En wil je de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 SuperWifi punten.

Heb je een v8 of v9 modem van kpn? En wil je de wifi verbeteren op dezelfde verdieping als het modem? Koop dan 1 Experia Wifi.

Heb je een v8, v9 of v10 modem van kpn? En wil de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 of 3 Experia Wifi's.

Heb je een v10a modem van kpn? En wil je de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 1 of 2 Experia Wifi's.

Sluit je de Experia Wifi aan op een internet aansluiting die niet van kpn is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Let op: dit werkt alleen als je Experia Wifi op dit moment firmware 19v2 of lager heeft.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers:

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op ExperiaWIFI-…… > de inlogpagina Experia Wifi wordt getoond
4.       Log in met: Gebruikersnaam = admin Wachtwoord = staat onderop bij web password
5.       Ga naar Systeem > firmware upgrade
6.       Klik op button: “bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8. Klik op button “begin handmatige upgrade”

Nee, dit werkt net even anders. Een wifi repeater - ook wel een wifi extender genoemd - vangt het wifi signaal van je modem op, en stuurt deze versterkt door. Dit signaal is niet altijd even stabiel en betrouwbaar. Een wifi repeater maakt namelijk een nieuw wifi netwerk aan. Hierdoor hapert je signaal vaak wanneer je van het ene naar het andere netwerk switcht.

Wil je je wifi versterken in huis of buiten, zonder problemen en haperingen? Dan kun je beter gaan voor kpn Superwifi punten. Deze zenden namelijk één wifi signaal uit, en vormen op die manier één groot netwerk. Zo creëer je een deken van wifi door je hele huis.

wifiversterker

Sluit je de wifiversterker aan op een internet aansluiting die niet van kpn is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op WIFI-AP-…… > de inlogpagina van de wifiversterker wordt getoond in de browser
4.       Log in met het wachtwoord: onderop bij web password
5.       Ga naar “Firmware bijwerken”
6.       Klik op de button “Bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8.       Klik op de button “Firmware bijwerken”