Alles over KPN SuperWifi

SuperWifi betekent streamen, gamen en videobellen zonder haperingen. Van kelder tot zolder. Overal in huis perfect bereik. Met de KPN Thuis app sluit je SuperWifi makkelijk aan. Stekker in het stopcontact en browsen maar.

SuperWifi 2

Met de vernieuwde SuperWifi punten haal je meteen Wifi 6 in huis. Dat betekent nog snellere en stabielere wifi op meerdere apparaten tegelijk. Je herkent de SuperWifi 2 punten aan de zwarte kleur.

Installeren met de KPN Thuis app

Met de KPN Thuis app sluit je SuperWifi 2 makkelijk aan in een paar stappen.

Zelf SuperWifi 2 installeren

Liever zelf aan de slag met het aansluiten van je SuperWifi 2 punten? We leggen stap voor stap uit hoe je het installeert.

SuperWifi

In elke hoek van je huis optimale wifi dankzij KPN SuperWifi. Gewoon de stekker in het stopcontact doen en browsen maar.

SuperWifi installeren

SuperWifi werkt in combinatie met ons modem. Met SuperWifi vergroot je het wifibereik in jouw woning. We helpen je stap voor stap met het installeren of instellen van je SuperWifi.

SuperWifi handleiding

Wil je weten hoe je je SuperWifi punten aansluit op je modem? Dat leggen we je uit. Sluit makkelijk het SuperWifi punt aan op jouw Experia Box (modem).

SuperWifi instellen met KPN Thuis app

Met de KPN Thuis app sluit je in een paar stappen je Experia Box (modem) en je SuperWifi punten aan.

SuperWifi instellingen veranderen

Je kunt verschillende instellingen zoals je netwerknaam en wachtwoord veranderen.

Vragen over SuperWifi of Experia Wifi?

Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je een v8, v9 of v10(a) modem? Dan raden we meestal 2 SuperWifi punten aan. Ga naar onze Wifi Manager om de situatie in jouw woning te bekijken.

Nee, dit werkt net even anders. Een wifi repeater - ook wel een wifi extender genoemd - vangt het wifi signaal van je modem op en stuurt deze versterkt door. Dit signaal is niet altijd even stabiel en betrouwbaar. Een wifi repeater maakt namelijk een nieuw wifi netwerk aan. Hierdoor hapert je signaal vaak wanneer je van het ene naar het andere netwerk wijzigt.

Wil je de wifi versterken, zonder problemen en haperingen? Kies dan voor KPN SuperWifi punten. Deze zenden namelijk één wifi signaal uit en vormen op die manier één groot netwerk. Zo creëer je een deken van wifi door je hele huis.

Installeer je SuperWifi punten of Experia Wifi makkelijk via de kpn Thuis app op iOS of Android, of met de installatiekaart.

Onze interactieve handleidingen hebben alles wat je moet weten over je wifi versterker, van installatie tot dagelijks gebruik.

Sluit je de Experia Wifi aan op een internetaansluiting die niet van KPN is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Let op: dit werkt alleen als je Experia Wifi op dit moment firmware 19v2 of lager heeft.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers:

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op ExperiaWIFI-…… > de inlogpagina Experia Wifi wordt getoond
4.       Log in met: Gebruikersnaam = admin Wachtwoord = staat onderop bij web password
5.       Ga naar Systeem > firmware upgrade
6.       Klik op button: “bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8. Klik op button “begin handmatige upgrade”

wifiversterker

Sluit je de wifiversterker aan op een internet aansluiting die niet van KPN is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op WIFI-AP-…… > de inlogpagina van de wifiversterker wordt getoond in de browser
4.       Log in met het wachtwoord: onderop bij web password
5.       Ga naar “Firmware bijwerken”
6.       Klik op de button “Bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8.       Klik op de button “Firmware bijwerken”