Hoe herstart of reset ik mijn Experia Box (modem)?

Heb je een probleem met tv, bellen, internet of wifi? Los dit op door het modem te herstarten of te resetten:

Probeer altijd eerst je modem (Experia Box) opnieuw op te starten. Bij resetten verdwijnen alle persoonlijke instellingen.

1. Start je Experia Box (modem) opnieuw op

Lees eerst deze beschrijving goed door (of maak er een foto van). Bij het herstarten van je modem valt ook je internetverbinding weg.

- Haal de stekker(s) van je modem uit het stopcontact.

- Wacht 10 seconden.

- Stop de stekker(s) van je modem weer in het stopcontact.

- Wacht 10 minuten tot je modem weer helemaal opgestart is.

- Controleer of het Internet/Online lampje knippert of groen brandt.

- Je modem is herstart.

Controleer of je probleem is verholpen. Niet opgelost? Ga door met stap 2.

2. Reset je KPN Box (modem)

Als je het modem reset worden alle instellingen van het modem teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dat betekent dat al je persoonlijke wijzigingen in het modem worden verwijderd. Ook moeten je aangesloten producten (zoals een smart thermostaat) mogelijk opnieuw aansluiten.

Laat ons je modem resetten

Reset je modem automatisch. Log in met je KPN ID en we resetten je modem op afstand.

Handmatig je modem resetten

  1. Druk voorzichtig een paperclip of ander puntig voorwerp in het gaatje ‘reset’. Je vindt het reset gaatje naast de stroomkabel, aan de zij- of achterkant van het modem.
  2. Druk deze in tot het 'Power' lampje rood gaat branden.

Laat de KPN Experia Box 30 minuten aanstaan en onderbreek de procedure niet! Na de reset moeten de lampjes ‘Power’, ‘Services’ en ‘Internet’ weer branden.

Weet je na de reset van de modem, je wifinaam en wachtwoord niet meer? Wijzig deze dan via de 'Servicetool wifinaam en wachtwoord wijzigen'.

Vanaf 12 januari 2023 ondersteunen we de V6 of V7 modems niet meer. Het modem blijft gewoon werken, maar krijgt geen (veiligheids)updates meer. Als je het modem naar de fabrieksinstellingen terugzet, werkt bellen of wifi gebruiken niet meer. Ruil het modem daarom zelf om of neem contact met ons op om het modem om te ruilen.