Natuurlijk wil je zo veilig mogelijk internetten. Het beschermen van je persoonlijke gegevens is daarom belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat onbekenden er met jouw inloggegevens vandoor gaan of iets bestellen op jouw naam. Lees hieronder wat je zelf kan doen om je gegevens te beschermen.

Oplichtingstrucs en gevaren

Het is belangrijk om goed op te letten en je gegevens niet zomaar te delen. Daarom is het handig om meer te weten over de trucs die fraudeurs gebruiken om je te misleiden. Kijk hier voor actuele phishing informatie.

Wat kan je zelf doen?

Onze basisregel: denk bij alles wat je op het internet doet, goed na of je persoonlijke gegevens wilt delen. Je kan nog meer doen:

Kies een sterk wachtwoord

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden. Of log in met biometrie, zoals je vingerafdruk. Sla wachtwoorden op in een wachtwoordmanager.

Gebruik tweestapsverificatie

Gebruik naast een wachtwoord ook een code of een app voor extra beveiliging.

Geef je codes niet zomaar door

Geef beveiligingscodes waarmee we je identiteit controleren, alleen door als je zelf contact opgenomen hebt met ons.

Waar moet je op letten?

Je kan zelf vanalles doen om te voorkomen dat je gegevens verkeerd gebruikt worden.

Wees alert op onverwachte berichten

Ontvang je e-mail of sms-jes van ons met persoonlijke gegevens of codes die je niet zelf hebt aangevraagd? Neem dan direct contact met ons op.

Lees onze e-mails zorgvuldig

Wij sturen altijd een e-mail na het wijzigen van je gegevens. Lees deze e-mails aandachtig door en neem contact op als er gegevens in staan die niet juist zijn.

Houd je brievenbus in de gaten

Soms sturen we producten per post. Zorg dat de juiste adresgegevens bij ons bekend zijn. Heb je iets besteld, maar niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Hoe veilig ben jij online?

Het internet verrijkt ons dagelijks leven, maar er zijn ook risico's rond veiligheid en privacy.
Wat weet jij hiervan? Doe de test en ontdek hoe veilig jij online bent.