Hoe verwijder ik virussen met de Emsisoft scanner?

Heb je een computer virus? Gelukkig zijn er genoeg manieren om een virus van je computer of laptop te verwijderen. Wij leggen je uit hoe je dat doet met Emsisoft scanner. Volg het onderstaande stappenplan om jouw computer te controleren op virussen. Het gebruik van de scanner is gratis en verplicht je tot niets.

Let op: Je kunt dit alleen uitvoeren als je gebruik maakt van een Windows systeem. Apple computers, telefoons of tablets hoef je niet te scannen.

Volg de stappen om het virus te verwijderen

 1. (Het is mogelijk dat er een melding van Internet Explorer volgt. Kies in dat geval voor 'Bestand downloaden') Mocht de download niet lukken, dan kun je deze alternatieve link gebruiken.
 2. Kies een map waarin je het bestand opslaat.
 3. Wacht tot de download is voltooid. Dit kan een paar minuten duren.
 1. A: Open de map waarin het bestand is opgeslagen.
 2. Dubbelklik op het bestand. Het is mogelijk dat er een waarschuwing volgt. Klik op 'uitvoeren'.
 3. Druk op 'Install'.
 4. Na de installatie wordt de folder waarin de bestanden zijn opgeslagen weergegeven. Klik op 'Start Emergency Kit Scanner'.
 5. De scanner haalt de laatste updates op.
 6. De gebruikerslicentie wordt getoond. Klik op 'Accepteren'. Voltooi de installatie door in de laatste stap op 'Finish' te klikken. De scanner zal automatisch starten.
 1. Klik op de knop 'Scan'.

 2. Kies voor 'Malware Scan'.

 3. De scan wordt uitgevoerd.

 4. Klik nadat de scan is afgerond op het tabblad 'Logs'.

 5. Dubbelklik op het bovenste logbestand. Een scherm met de resultaten wordt geopend.

 6. Klik onderin het resultatenscherm op de link bij "Bekijk het gedetailleerde Scan Log".

 7. Er opent zich een kladblok-bestand. Selecteer de volledige tekst en druk daarna gelijktijdig op de toetsen 'CTRL' en 'C' op het toetsenbord.

 8. Plak het logbestand in de mail naar abuse@kpn.com door gelijktijdig op de toetsen 'CTRL' en 'V' te drukken op het toetsenbord.

 9. Veel virusbesmettingen worden veroorzaakt doordat de laatste Windows Updates niet zijn geïnstalleerd. Bezoek de speciale Windows Update pagina om te controleren of de laatste updates op jouw computer zijn geïnstalleerd

Let op: Zorg dat andere, op jouw computer geïnstalleerde programma's, ook de laatste updates krijgen. Zoals: Acrobat Reader, Java, Adobe Flashplayer en browsers als Internet Explorer of Mozilla Firefox.