Zonder erbij na te denken verbind je met een openbaar wifinetwerk en doe je alles wat je online gewend bent. Let op! Want hackers maken daar dankbaar gebruik van. Creditcardgegevens, belangrijke e-mails of je Facebook-login kunnen zo worden gestolen.

Betekent dit dan dat je nooit meer kan verbinden met een openbaar wifinetwerk?
Nee! Dus hieronder tips die je kunt gebruiken om toch veilig te blijven internetten.

Liever geen openbare wifi gebruiken? Met KPN Mobiel verhoog je makkelijk je mobiele databundel. Zo zet je al vanaf 2,99 een extra bundel aan.

Gebruik apps

Apps als Facebook, Instagram, internetbankieren en MijnKPN maken al gebruik van een beveiligde netwerk. Hierdoor worden gegevens die je verstuurt automatisch versleuteld. De hacker kan dan niet zien wat je verstuurt. Gebruik dus altijd de app op je telefoon in plaats van websites.

Als je een website bezoekt

Als je toch bent verbonden met een openbaar wifinetwerk, check of je een veilig netwerk hebt op de website die je bezoekt. Dit kun je controleren door te kijken of de url logisch is, dus bijvoorbeeld tikkie in plaats van tikkle en of er slotje verschijnt in de adresbalk van de browser. Vooral bij internetbankieren en bij het inloggen met gegevens is het belangrijk dat je dit ziet. Is het slotje rood, of is er helemaal geen slotje? Log dan niet in om de risico’s te beperken!

Zet wifi uit als je het niet nodig hebt

Ben je onderweg, of heb je een internetbundel buitenland aan staan? Zet je wifi uit! Ook als je niet bent verbonden, verstuurt je telefoon informatie uit naar wifinetwerken in de buurt. Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens een batterijbesparing is. Handig! Wil je internetbankieren? Maak dan verbinding via mobiel internet en niet via wifi.

Update je telefoon/tablet/computer

Zorg dat je altijd de laatste (beveiligings)updates van je apparaat hebt geïnstalleerd. Je krijgt hier altijd een melding van.

Onderwerpen die met openbaar wifinetwerk te maken hebben

Gratis KPN Veilig bij jouw pakket

KPN Veilig beveiligt jouw PC, laptop, tablet of smartphone tegen virussen en malware.

Premium HotSpots

Wifi is één van de meest onmisbare diensten op publieke locaties zoals supermarkten, bouwmarkten en vakantieparken. Op meer dan 4.500 publieke locaties biedt KPN toegang tot Premium HotSpots, voor iedereen!

Tips voor mobiele beveiliging

We geven je een aantal tips waarmee je jouw gegevens op je smartphone beter beveiligd.