Glasvezel aanleggen werkt in een paar stappen. Hiervoor komen verschillende mensen langs in de straat en bij jou thuis. Bekijk de stappen hieronder.

Stap 1: Glasvezel aanlegplek bepalen

Onze glasvezelvoorbereider komt langs om samen met jou de beste plek te bepalen voor de glasvezelaansluiting. Meestal is dat de meterkast of de plek waarop andere kabels ook je huis binnenkomen.

Stap 2: Glasvezelkabels aanleggen in de straat

We leggen glasvezelkabels aan in de straat. Daarvoor wordt in de meeste gevallen de stoep opengemaakt. We proberen de stoep aan het eind van iedere dag weer dicht te hebben. We trekken de kabel daarna door tot vlak bij jouw woning. De tuin en bestrating blijven daarbij nagenoeg in tact.

Stap 3: Glasvezelkabel naar de meterkast aanleggen

We plannen een afspraak met je in om de glasvezelkabel via de kruipruimte of kelder door te trekken naar de meterkast. Hiervoor komt een monteur langs. Hij graaft de kabel op bij de gevel en trekt deze vanuit de kelder of kruipruimte door naar de plek die de glasvezelvoorbereider bij stap 1 heeft bepaald.

Stap 4: Glasvezel afnemen

Jouw woning is nu aangesloten op glasvezel! Je hoeft nu alleen nog een glasvezelabonnement af te sluiten om te genieten van de nieuwe mogelijkheden in jouw huis.
Tip: het is ook mogelijk om vooraf een glasvezelabonnement af te sluiten. Zo ben je sneller na het aansluiten online.