Haal het maximale uit je internet met glasvezel

Heb je op dit moment internet van KPN over het kopernetwerk? Maar is er glasvezel op jouw adres beschikbaar? Dan kunnen we je gratis overzetten op het glasvezelnetwerk.

Neem contact met ons op via chat. Dan zetten we je abonnement direct gratis over op glasvezel. Je kunt ons via chat bereiken van 08.00 - 22.00 uur.

Heb je nog geen KPN? Maar wil je wel glasvezel?
Doe de glasvezelcheck en kijk of glasvezel beschikbaar is op jouw adres

Wat zijn de voordelen?

 • Je krijgt een stabielere verbinding
 • Hoge up- en downloadsnelheid
 • Je hebt de mogelijkheid om de snelheid te verhogen tot wel 1 Gbit/s

Geen zorgen, er verandert niets

 • Je behoudt je huidige abonnement
 • Je gaat geen nieuw jaarcontract aan
 • Je maandbedrag blijft hetzelfde
 • Je betaalt niks voor de glasvezelaansluiting en de overstap

Eenvoudig aangesloten

In de meeste gevallen kan je de glasvezelaansluiting eenvoudig zelf installeren. In enkele gevallen is er een monteur nodig. Binnen 2 weken na de afgesproken leverdatum staat hij voor je deur. Hij sluit gratis het volgende aan:

 • 1 tv-ontvanger
 • 1 pc of tablet
 • 1 vaste telefoon

Ben je nog geen klant van KPN? Wil je KPN Glasvezel?

Met de glasvezelverbinding van KPN heb je áltijd betrouwbaar en snel internet en tv. Je haalt de maximale snelheid uit je pakket! Check of er al glasvezel op jouw adres is of wanneer dit komt.

Alles over glasvezel

Veelgestelde vragen over Glasvezel

KPN NetwerkNL is op verschillende locaties in Nederland bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zodra KPN NetwerkNL ook in jouw buurt gaat starten met de aanleg, wordt je hierover geïnformeerd. Daarnaast kun je altijd een glasvezelcheck doen. Je kunt hier zien of glasvezel beschikbaar is op jouw adres of wat er gepland staat.

Goed nieuws! Als je al internet van KPN hebt, zetten wij je huidige internet abonnement gratis over op glasvezel zodra dit beschikbaar komt op jouw adres.

Ligt er al glasvezel op jouw adres en maak je hier nog geen gebruik van? Neem dan contact met ons op via de Chat op deze pagina. Dan zetten we je abonnement direct gratis over op glasvezel.Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice of kom langs in de winkel.

 • Bekendmaking glasvezel in je buurt
  Zodra er glasvezel aangelegd gaat worden, zullen we dit tijdig aankondigen. Als je gebruik wilt maken van glasvezel, dan hoef je alleen maar toestemming te geven aan KPN NetwerkNL voor het plaatsen van de glasvezel aansluiting in de woning. Deze aansluiting is gratis en heb je straks nodig als je gebruik wilt maken van Glasvezel Internet van KPN.
 • Glasvezel wordt aangelegd
  De glasvezelkabels worden met behulp van graafmachines in de grond gelegd. Wanneer glasvezel is aangelegd, wordt je woning hier op aangesloten.
 • Klaar voor gebruik
  Zodra jouw woning netjes is aangesloten, nemen wij contact met je op om je huidige abonnement gratis om te zetten naar een glasvezel abonnement.

Ben je benieuwd of er binnenkort glasvezel beschikbaar is op jouw adres?
Dan kun je de glasvezel postcodecheck doen.

Wil je weten wat we stap voor stap doen?

Wanneer er op jouw adres glasvezel is, kun je je huidige abonnement kosteloos omzetten op het glasvezelnetwerk. Het maandbedrag blijft gewoon hetzelfde.
Je krijgt geen nieuw jaarcontract als je overstapt op glasvezel.
Bijna alle alarminstallaties zijn, al dan niet na een aanpassing, prima te combineren met het gebruik van glasvezel. Of dat ook voor jouw alarminstallatie geldt, kun je het beste navragen bij de leverancier van je installatie.

Onderwerpen die met Glasvezel te maken hebben

Glasvezel aanleggen

Alles weten over hoe Glasvezel in jouw buurt wordt aangelegd?

Glasvezel aansluiten

Sluit eenvoudig Glasvezel bij jou thuis aan & geniet van de beste kwaliteit.

Problemen met Glasvezel

Heb je een probleem met je glasvezelkastje? Kijk wat je eraan kunt doen.