Emigreren

Alles wat je moet weten over emigreren

Verhuizen naar het buitenland, dat is een hele stap. Je vertrekt naar een ander land. Misschien tijdelijk, misschien voorgoed. Wij leggen je uit wat je bij KPN moet regelen als je gaat emigreren. Hoe je dit aanpakt, hangt namelijk af van het land waar je naartoe verhuist en welke KPN producten je hebt.

TV, internet en/of bellen

Als je verhuist naar het buitenland, dan wordt je contract beëindigt op de datum waarop je emigreert. We brengen geen kosten in rekening voor de rest van je contractperiode. Voorwaarde is dat je kunt bewijzen dat je gaat emigreren. Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig:
- een bewijs van uitschrijving bij de gemeente of je arbeidscontract in het buitenland of een verklaring van je studie instelling in het buitenland
- je klantnummer
- je contactgegevens

Deze gegevens stuur je op per e-mail of per brief.

Per brief:
KPN Klantenservice t.a.v. Opzeggen   
Postbus 235  
2400 AE Alphen aan den Rijn


Wat gebeurt er nadat ik alles heb opgestuurd?

Als wij alles hebben ontvangen, controleren we je gegevens. Wat gebeurd er dan?

  • Je krijgt een bevestiging
    Nadat het bewijs van uitschrijving is goedgekeurd en je het contract hebt opgezegd, ontvang je binnen 1 week een bevestiging per e-mail.

  • Je KPN apparatuur terugsturen
    Heb je nog apparatuur van KPN? Bij je abonnement krijg je apparatuur van KPN in bruikleen (deze apparaten zijn dus niet van jou, maar van KPN). Omdat je gaat emigreren moet je de apparatuur terugsturen naar KPN. Lees hier hoe je KPN apparatuur retour stuurt. Het terugsturen van apparatuur is gratis.

Mobiel

Emigreren buiten Europa

Als je verhuist buiten Europa, dan kan je het contract kosteloos beëindigen. Voorwaarde is dat je kunt bewijzen dat je gaat emigreren. Stuur een e-mail met daarin:
- een bewijs van uitschrijving bij de gemeente of je arbeidscontract in het buitenland of een verklaring van je studie instelling in het buitenland
- je klantnummer
- je contactgegevens

Emigreren binnen Europa

Emigreer je binnen Europa, dan kan je het abonnement niet kosteloos beëindigen. Vanaf 1 juni 2017 kun je bij KPN je abonnement in de hele EU gebruiken.
Je abonnement kun je helemaal opmaken en je hoeft geen rekening te houden met een fair use policy van maximaal 60 dagen of een beperkt aantal MB’s.
Dit betekent dat je gewoon kunt internetten, bellen en sms’en in de hele EU net zoals je thuis in Nederland gewend bent.

Als je het contract beëindigt, betaal je de resterende maandtermijnen (aantal maanden keer je maandelijkse bedrag) tot het einde van je contract. De einddatum van je contract vind je in MijnKPN.

Heb je een abonnement met toestel en wil je deze beëindigen? Dan betaal je de afkoopsom voor je toestel. De kosten van je abonnement worden gecrediteerd.


Wil je toch je contract beëindigen?

Naar opzeggen

Kom je er niet uit?

Via chat kunnen we je het beste helpen. Wij zijn van 08.00 tot 23.00 uur gratis bereikbaar

Wacht op een medewerker