Verhuizen naar het buitenland, dat is een hele stap. Je vertrekt naar een ander land. Misschien tijdelijk, misschien voorgoed.

Wij leggen je uit wat je bij KPN moet regelen als je gaat emigreren.

Ik ga permanent emigreren, wat moet ik doen?

Als je verhuist naar het buitenland, dan wordt je contract beëindigd op de datum waarop je emigreert. We brengen geen kosten in rekening voor de rest van je contractperiode. Als je een abonnement met toestel hebt, dan betaal je wél de afkoopsom voor je toestel. De kosten van je abonnement worden gecrediteerd. Als je een Sim Only abonnement hebt, dan wordt het restbedrag gecrediteerd. Je hebt de volgende gegevens nodig:

  • Een bewijs van uitschrijving bij de gemeente of je arbeidscontract in het buitenland of een verklaring van je studie instelling in het buitenland.
  • Je klantnummer.
  • Je contactgegevens.

Vul het online formulier in en voeg deze gegevens toe.

Tijdelijk emigreren & mobiel houden?

Ga je voor een bepaalde periode naar het buitenland en wil je bij terugkomst weer gebruik maken van je mobiele nummer? Stap dan over naar een prepaid abonnement. Telefonisch kunnen we je het beste helpen hiermee.

Wat gebeurt er nadat ik alles heb opgestuurd?

Als wij alles hebben ontvangen, controleren we je gegevens. Wat gebeurt er dan?

  • Je krijgt een bevestiging. Nadat het bewijs van uitschrijving is goedgekeurd en je het contract hebt opgezegd, ontvang je binnen 1 week een bevestiging per e-mail.
  • Je KPN apparatuur terugsturen. Heb je nog apparatuur van KPN? Bij je abonnement krijg je apparatuur van KPN in bruikleen (deze apparaten zijn dus niet van jou, maar van KPN). Omdat je gaat emigreren moet je de apparatuur terugsturen naar KPN. Lees hier hoe je KPN apparatuur retour stuurt. Het terugsturen van apparatuur is gratis.

Veelgestelde vragen over emigreren

Je kan je emigratie ook doorgeven per brief.

Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig:

  • een bewijs van uitschrijving bij de gemeente of je arbeidscontract in het buitenland of een verklaring van je studie instelling in het buitenland
  • je klantnummer
  • je contactgegevens

Deze gegevens stuur je als bijlage naar:

KPN Klantenservice

t.a.v. Opzeggen

Postbus 235

2400 AE Alphen aan den Rijn

Ja, je kunt ook een contract bij KPN overzetten op de naam van iemand anders. Dit noemen we een contractovername.

Je vindt hier alles over de voorwaarden en wat je moet doen om een contractovername te regelen.

Klik hier voor het doorgeven van een verhuizing binnen Nederland.