Verhuizen naar het buitenland, dat is een hele stap. Je vertrekt naar een ander land. Misschien tijdelijk, misschien voorgoed.
Wij leggen je uit wat je bij KPN moet regelen als je gaat emigreren.

Ik ga emigreren, wat moet ik doen?

Als je verhuist naar het buitenland, dan wordt je contract beƫindigd op de datum waarop je emigreert. We brengen geen kosten in rekening voor de rest van je contractperiode. De kosten van je abonnement worden gecrediteerd. Als je een toestelkrediet hebt, dan moet je dit eerst aflossen voordat wij je mobiele abonnement kunnen beƫindigen. Regel het gelijk.

We hebben het volgende nodig:

 • Een bewijs van uitschrijving bij de gemeente of je arbeidscontract in het buitenland of een verklaring van je studie instelling in het buitenland.
 • Je klantnummer
 • Je contactgegevens
 • Geef aan welk mobiele nummer je eventueel wilt behouden door je abonnement om te laten zetten naar prepaid. Vul het online formulier in en voeg deze gegevens toe.

  Emigratie doorgeven

Wat gebeurt er nadat ik alles heb opgestuurd?

Als wij alles hebben ontvangen, controleren we je gegevens. Wat gebeurt er dan?

 • Je krijgt een bevestiging. Nadat het bewijs van uitschrijving is goedgekeurd en je het contract hebt opgezegd, ontvang je binnen 1 week een bevestiging per e-mail.
 • Je KPN apparatuur terugsturen. Heb je nog apparatuur van KPN? Bij je abonnement krijg je apparatuur van KPN in bruikleen (deze apparaten zijn dus niet van jou, maar van KPN). Omdat je gaat emigreren moet je de apparatuur terugsturen naar KPN. Lees hier hoe je KPN apparatuur retour stuurt. Het terugsturen van apparatuur is gratis.

Veelgestelde vragen over emigreren

Je kan je emigratie ook doorgeven per brief.

Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig:

 • een bewijs van uitschrijving bij de gemeente of je arbeidscontract in het buitenland of een verklaring van je studie instelling in het buitenland
 • je klantnummer
 • je contactgegevens

Deze gegevens stuur je als bijlage naar:

KPN Klantenservice

t.a.v. Opzeggen

Postbus 235

2400 AE Alphen aan den Rijn

Op het formulier kan je aangeven welk mobiele nummer je wilt behouden door het abonnement om te laten zetten naar prepaid.

Ja, je kunt ook een contract bij KPN overzetten op de naam van iemand anders. Dit noemen we een contractovername.

Je vindt hier alles over de voorwaarden en wat je moet doen om een contractovername te regelen.

Klik hier voor het doorgeven van een verhuizing binnen Nederland.