Activeer Multisim

Activeer Multisim abonnement met je Apple Watch

Heb je een geschikte Apple Watch én een mobiel abonnement bij KPN? Dan activeer je Multisim gemakkelijk zelf via de Watch-app op je iPhone:

 1. Open de Watch-app op je iPhone
 2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'
 3. Tik op 'Configureer mobiel netwerk'
 4. Voeg de Apple Watch toe aan het abonnement'
 5. Log in met je KPN ID
 6. Tik op 'aanzetten' Multisim
 7. Tik op 'Ja, ik ga akkoord'
 8. Je Apple Watch Cellular wordt geactiveerd. Wacht totdat dit is afgerond, dit kan soms wat langer duren

Heb je een Apple Watch met Multisim bij KPN besteld? Volg dan stap 1 t/m 3 en wacht tot de activatie is afgerond. Gebruik onze toestelhulp voor de uitleg per smartwatch.

Veelgestelde vragen

Multisim is een extra e-sim die wordt gekoppeld aan je bestaande KPN Mobiel abonnement. Hiermee kun je op twee apparaten bellen en smsen via hetzelfde telefoonnummer en data gebruiken uit dezelfde databundel. Lees hier alles over
Een Multisim abonnement kost 5,- per maand. Je kunt multisim dagelijks kosteloos opzeggen én je betaalt geen aansluitkosten. Om Multisim bij KPN te bestellen moet je al een KPN Mobiel abonnement hebben.
Nee, een Multisim is een extra simkaart die gekoppeld is aan je huidige mobiele abonnement bij KPN. Het is een extra dienst op dit abonnement, geen nieuw abonnement. Deze extra simkaart gebruikt hetzelfde telefoonnummer en belminuten, smsjes & data uit je huidige abonnement. Je hebt dus al een KPN Mobiel abonnement nodig om Multisim af te kunnen sluiten.
Nee, een Multisim gebruikt hetzelfde telefoonnummer en data, belminuten & smsjes uit je huidige KPN abonnement
Op dit moment is het alleen mogelijk om met een iPhone 8 of hoger gebruik te maken van Multisim van KPN met een Apple Watch. De minimaal vereiste software is iOS versie 16.1. KPN Multisim is niet geschikt voor de beta versie van iOS 16.2. Multisim zal uiteraard wel geschikt zijn met de uiteindelijke releaseversie van iOS 16.2.

Een Apple Watch met Multisim van KPN kun je alleen koppelen aan een iPhone 8 of hoger met minimaal iOS versie 16.1. De minimaal vereiste software is iOS versie 16.1. KPN Multisim is niet geschikt voor de beta versie van iOS 16.2. Multisim zal uiteraard wel geschikt zijn met de uiteindelijke releaseversie van iOS 16.2.

Je kunt een Apple Watch niet koppelen met een Android toestel.

De Apple Watches met een rode rand op de Digital Crown (de thuisknop aan de zijkant van je smartwatch) zijn Cellular varianten. Heb je zo'n variant én minimaal een serie 4 met WatchOS 9.1 dan is deze geschikt voor Multisim.

Als je een Apple Watch hebt gekocht buiten de Europese Unie zal deze niet werken met multisim vanwege een verschil in frequentie.

Ja, je kunt tegelijk op je telefoon en smartwatch een gesprek voeren. Bijvoorbeeld je belt met je telefoon een telefoonnummer en met je smartwatch naar een ander nummer. Of je bent al in gesprek op je telefoon en wordt op je smartwatch door een ander nummer gebeld.
Het Multisim abonnement werkt niet het buitenland. Jouw smartwatch blijft wel gekoppeld aan je telefoon via bluetooth. Je telefoon moet dan in de buurt blijven voor de bluetooth verbinding.

Een e-sim is een digitale simkaart voor apparaten waar geen simkaart in kan zoals de nieuwste smartphones of een smartwatch. Multisim is een extra digitale simkaart van jouw mobiele abonnement. Zo gebruik jij je abonnement voor meerdere apparaten op hetzelfde moment.

KPN Multisim is nog niet beschikbaar voor Samsung smartphones en watches. We werken er hard aan om Multisim ook voor Samsung wearables te activeren. Als we meer weten, lees je dat op deze pagina.
Nee dit wordt (nog) niet ondersteund in Nederland.

Je kunt je Multisim abonnement dagelijks kosteloos opzeggen:

 • Open je Apple Watch app op je iPhone
 • Ga naar Mobiel netwerk
 • TIk op het i-icoontje achter KPN NL
 • Kies beheer KPN NL account
 • Log in met je KPN ID
 • Selecteer Apple Watch en kies Uitzetten

Of bekijk onze toestelhulp tool voor specifieke uitleg per smartwatch.

Bij het opzeggen van je Multisim abonnemet blijft het eventueel afbetalen van het toestelkrediet van de Apple Watch doorlopen bij het mobiele abonnement. Heb je jouw Apple Watch in één keer betaalt of heb je het krediet al afgelost, dan geldt dit niet.