Apple Watch koppelen aan je nieuwe iPhone

Je Apple Watch heb je al een tijdje, en onlangs heb je een nieuwe telefoon gekocht. Met die nieuwe telefoon wil je je smartwatch blijven gebruiken zoals je daarvoor deed. Logisch. Benieuwd hoe je je Apple Watch kunt koppelen aan je nieuwe iPhone? Wij leggen het stap voor stap uit in dit artikel.

Hoe koppel je je Apple Watch?

Maar hoe koppel je je Apple Watch dan precies? Een Apple Watch koppelen aan je iPhone doe je door verschillende stappen te volgen. Het is allereerst belangrijk om een reservekopie te maken, zodat je alle gegevens die op je Apple Watch staan bewaard blijven. Een reservekopie maken van je Apple Watch doe je als volgt:

 1. Zorg ervoor dat je een back-up maakt maakt van je iPhone via iCloud of iTunes. Belangrijk is dat de gegevens van de Gezondheid-app meegenomen worden, zodat de stappen die je gezet hebt niet verloren gaan ;). Dit doe je via Instellingen > Je naam > iCloud > Gezondheid.
 2. Stel dan je nieuwe iPhone in zoals jij wil en kies ervoor de reservekopie terug te zetten wanneer hierom gevraagd wordt. Dit doe je het makkelijkst via de iCloud back-up. Wanneer de back-up van je oude iPhone worden overgezet naar de nieuwe, gaan de gegevens van je Apple Watch automatisch mee.
 3. Dan is het tijd om je Apple Watch te koppelen aan je nieuwe iPhone. Tijdens het instellen vraagt de telefoon of je gebruik wil maken van een Apple Watch. Kies voor ‘Ga door’ en volg de stappen zoals aangegeven.
 4. Tik de toegangscode van je Apple Watch in om het overzetten van de gegevens te beginnen. Je kunt de Watch-app op je iPhone openen om te kijken hoe het overzetten van de gegevens verloopt en wanneer dit klaar is. Dan is het gelukt, en is je Apple Watch gekoppeld aan je nieuwe iPhone!

Lees ook: Hup, hup lekker fit met een activity tracker of smartwatch!

Apps op je Apple Watch

Er zijn veel verschillende apps die je op je Apple Watch kunt gebruiken. Deze apps download je eerst op je telefoon, waarna de app – mocht deze ook een Apple Watch versie hebben – meteen verschijnt op je watch. Benieuwd naar de beste Apple Watch apps? Wij zetten de vijf essentials op een rijtje:

 • AutoSleep: met deze app houd je in de gaten hoe goed je slaapt. AutoSleep analyseert automatisch je slaap en geeft daar een uitgebreid overzicht van. Hierin worden onder andere de lengte van je slaap, je gemiddelde hartslag en de kwaliteit van je slaap weergegeven. Erg interessant als je graag wil weten hoe het gesteld is met je slaap.
 • Lens: wil je altijd bijblijven op Instagram? Dan heb je de Lens-app voor je Apple Watch nodig. Met deze app mis je geen posts en stories, kun je reacties plaatsen en op die manier altijd op de hoogte blijven van wat er op Instagram gebeurt.
 • Shazam: je kent het wel. Je bent ergens, hoort een leuk liedje, maar kunt niet thuisbrengen wie de artiest is. Daarvoor gebruik je de app Shazam. Wanneer je de app opent als het liedje gespeeld wordt kun je een fragment opnemen. Dit fragment analyseert Shazam automatisch en geeft aan welk nummer je aan het luisteren bent.
 • WaterMinder: ben je helemaal op de gezonde toer? Dan wil je natuurlijk ook kunnen bijhouden of je wel genoeg water drinkt op een dag. De app WaterMinder helpt hierbij en houdt op basis van de gezondheidsdata die je watch verzamelt bij of je genoeg drinkt. Daarnaast kun je de hoeveelheid water door de dag heen tracken.
 • CityMapper: de CityMapper-app is dé ondersteuning als je de weg even kwijt bent, in de letterlijke zin van het woord ;). De app laat je zien hoe je met het openbaar vervoer naar je werk of naar huis komt. Geen gedoe meer met verschillende apps, maar een overzichtelijke app waarmee je altijd weet waar je heen moet en welke trein je moet nemen. Ideaal!

Waarom kan ik mijn Apple Watch niet koppelen?

Lukt het niet om je Apple Watch te koppelen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

 • Het kan zijn dat de Watch al per ongeluk is gekoppeld. Je kunt dan de Apple Watch loskoppelen door de Watch-app op je iPhone te openen, op het tabblad ‘Mijn Watch’ klikken en daarna kiezen voor ‘Alle Apple Watches’ bovenaan het scherm. Tik op het symbool met de i naast de naam van de Watch die je wil loskoppelen en kies voor ‘Koppel Apple Watch los’. Bevestig je keuze en je Watch is losgekoppeld. Nu kun je ‘m weer opnieuw koppelen.
 • Is je Apple Watch nog gekoppeld aan een iPhone die je niet (meer) hebt? Open dan Instellingen op je Watch en kies voor ‘Algemeen’ > ‘Stel opnieuw in’. Klik dan op ‘Wis alle inhoud en instellingen’ en bevestig opnieuw. Wacht vervolgens tot de Watch is losgekoppeld en koppel vervolgens de Watch aan de juiste telefoon.
 • De koppelingsprocedure kan ook vastgelopen zijn. Als dit gebeurt kun je de Digital Crown ingedrukt houden en dan kiezen voor ‘Stel opnieuw in’ wanneer de Watch dit aangeeft. Als je Watch gereset is, kun je deze opnieuw koppelen zoals hierboven uitgelegd.

Apple Watch geïnstalleerd? Bekijk de Apple Watch accessoires

Is je Apple Watch geïnstalleerd zoals jij wil? Dan is ‘ie klaar voor gebruik. Natuurlijk wil je je Apple Watch dragen zoals jij fijn vindt. Check alle Apple Watch accessoires van KPN om je smartwatch helemaal naar je zin te maken.

Gerelateerde artikelen