Tablets, telefoons, internet en televisie. Kinderen zijn er gek op, maar als ouder wordt je er soms gek van. Velen hebben vragen rondom de digitale opvoeding van hun kinderen. Daarom helpt KPN ouders en kinderen met online gebruik. Dit doen we in samenwerking met experts over verschillende onderwerpen.

Mobiel gebruik

Wat komt er bij een eerste mobieltje kijken? Hoe worden de kosten beheerd en beheerst? En hoe kunnen hier afspraken over worden gemaakt.

Eerste mobiel

Als kinderen een eigen mobiele telefoon krijgen, gaat hun sociale leven zich voor een deel online afspelen. Hoe ga je daar als ouder mee om? En hoe weet je of je kind er klaar voor is? Doe samen de game om hier achter te komen.

Beter grip internetgedrag

De tijd van de zwart-wit scherm telefoons en €5,- beltegoed zijn voorbij. Tegenwoordig krijgen kinderen op steeds jongere leeftijd een eigen smartphone. We geven een aantal tips om ze hier op een verantwoorde wijze mee leren om te gaan.

Mobiel aan of mobiel uit?

Kinderen kunnen zich makkelijk verliezen in hun mobiel. Dat is niet altijd fijn voor de omgeving. Maar wanneer mag je je mobiel wel of niet gebruiken? Welke afspraken je ook maakt, als je ze samen bepaalt, is het makkelijker om elkaar eraan te houden.

Veiligheid

Privacy, veilig gebruik van je telefoon maar ook TV, en internetcriminelen. Hoe ga je hier mee om?

Spoedcursus social media voor ouders

Emoji's, Fortnight en Snapchat. De experts leggen uit hoe dit werkt.


Sociale druk

Een nieuwe digitale wereld is ontstaan, die eigen vraagstukken met zich meeneemt. Te denken valt aan online pestgedrag, sociale druk en de snelheid van reageren binnen groepsapps.

Bereikbaarheid

Hoe zorg je ervoor dat je je kinderen altijd kunt bereiken? En welke rol spelen de verschillen tussen prepaid en abonnement hierin.