Geen onverwachte internet, bel of SMS kosten buiten de EU

Als je buiten de EU op vakantie gaat, betaal je een buitenbundel tarief per MB, minuut of sms. Met een Extra Bundel internet, bel en sms je voordelig buiten de EU. Daarnaast kun je met deze Extra Bundel ook vanuit Nederland extra voordelig bellen naar een land buiten de EU.
Deze Extra bundel is direct na bestellen actief en is een maand geldig.

Vier Extra Bundels voor buiten de EU
Het land waar je naar toe reist, bepaalt welke Extra Bundel jij kunt gebruiken. Vul hieronder je bestemming in en bekijk welke Extra bundels er beschikbaar zijn in dat land.

Reis je naar de Verenigde Staten? Zoek dan op USA voor de buitenlandbundels in de VS.

Vanaf 28 oktober 2022 verlagen we tijdelijk de tarieven van bellen van Nederland naar Iran. De prijs is 0,30 cent per minuut.

Buiten de EU
Internetten, bellen of smsen

Internetten

Ook als je buiten de EU op vakantie gaat, hoef je je geen zorgen te maken voor onverwachte internetkosten door onze veiligheidsmaatregelen.

Activeer een Extra Bundel voor buiten de EU
Zet een Extra Bundel aan via de MijnKPN app of sms. Je ontvangt een sms'je als je op 50%, 75% en 100% van je bundel zit. Zodra je Extra Bundel op is, blokkeert je internet automatisch. Dit heet Bescherming Internetkosten.

Nooit onverwachte kosten
Activeer nog een Extra Bundel voor buiten de EU om voordelig door te kunnen internetten, bellen en sms’en. Of sms BESCHERMING UIT naar 1266 als je verder wilt internetten en wilt betalen per MB.

Bellen & smsen

Buiten de EU betaal je een hoger tarief per minuut en sms. Met een Extra Bundel voor buiten de EU bel en sms je voordeliger op jouw reisbestemming.

Bel en sms van Nederland naar landen buiten de EU
Dit brengt extra kosten met zich mee, behalve wanneer je een Extra Bundel voor buiten de EU aanschaft. Dan bel je uit deze bundel. Gebeld worden buiten de EU
Dit gaat uit de Extra Bundel voor buiten de EU.

Bellen en sms'en van buitenland naar buitenland
Dit gaat buiten de EU niet uit de Extra Bundel. Voor deze minuten en sms’jes betaal je een hoger lokaal tarief van het land met de hoogste tariefzone.

A Afganistan, Algerije, Argentinië, Aruba, Australië
B Bahrein, Bonaire
C Cambodja, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Curaçao
D Dominicaanse Republiek
E Egypte
F Filipijnen
G Georgië, Guatemala
H Honduras, Hongkong
I Inda, Indonesië, Iran, Israël,
J Jamaica, Japan, Jordanië
K Kazachstan, Kenia, Koeweit,
M Macau, Marokko, Mauritius, Mexico,
N Nicaragua, Nieuw-Zeeland
O Oezbekistan, Oman
P Peru
Q Qatar
R Rusland
S Saoedi-Arabië, Singapore, Sri Lanka
T Taiwan, Thailand, Tunesië,
U Uruguay
V Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten
Z Zuid-Korea


Tips over reizen buiten de EU

Op reis met vliegtuig, veerboot of cruiseschip

Maak je buiten de EU gebruik van mobiel internet op de veerboot, het cruiseschip of in het vliegtuig? Dan gaat dat niet uit je Extra Bundel en geldt er een satelliet of maritiem tarief. Dit kan oplopen tot wel € 10,- per MB. De exacte tarieven vind je in onderstaand overzicht.

Wij geven een seintje bij €60,50 en € 121,- kosten

Wil jij liever per MB betalen en staat je Bescherming Internetkosten uit, dan betaal je een hoger, lokaal tarief. Zodra je €60,50 en € 121,- (incl. BTW) aan kosten hebt gemaakt voor je gebruikte MB’s, blokkeert je internet automatisch. Je krijgt zowel bij 80% als bij 100% verbruik een sms.

Tarieven per MB, min en sms per land

Wil je liever per MB, minuut of sms betalen? Dat kan ook! Je betaalt hiervoor een hoger, lokaal tarief. Het tarief is anders als je naar een bepaald land belt of als je in een bepaald land bent. Check jouw tarief met de checker bovenaan deze pagina.

(Data)roaming aanzetten

Standaard staat dit meestal uit. Meestal vind je dit in je instellingen onder (mobiel) netwerk. Heb je een iPhone met iOS 8 of hoger? Zet ‘Data roaming’ aan, maar zet de optie EU-internet uit. Kom je er niet uit?


Extra informatie

Jouw internet wordt automatisch geblokkeerd wanneer je de grens bereikt van € 60,50, daar hoef je niets voor te doen. Sms JA naar 1330 om aan te geven dat je gebruik van internet of e-mail tegen normaal tarief wilt voortzetten.
Roaming in je telefoon is een instelling op je toestel zelf. De Bescherming internet buitenland voor mobiel internet in het buitenland is een instelling op je mobiele abonnement en staat hier los van. Om mobiel te kunnen internetten in het buitenland moet je er daarom wel altijd voor zorgen dat de ‘roaming’ in je toestel ingeschakeld is.
  • De bundel is een maand geldig en verloopt 31 x 24 uur na het aanzetten.
  • De bundels zijn stapelbaar. Dat wil zeggen dat je een nieuwe bundel kan aanschaffen voordat je oude bundel op of verlopen is.
  • Je krijgt een sms'je als je op 50%, 75% en 100% van je bundel zit.
  • Ben jij door je bundel heen? Dan geldt Bescherming Internet Buitenland. Je kunt dan niet meer internetten en maakt geen onverwachte internetkosten. Wil je verder internetten, dan kun je een nieuwe bundel aanzetten. Bescherming Internet Buitenland geldt niet voor bellen en sms'en. Je betaalt na verbruik van je bundel hogere, lokale tarieven.
  • Je kunt buiten je Extra Bundel voor € 121- per maand aan kosten maken voor internet. Als je deze limiet hebt bereikt, kun je niet meer mobiel internetten in het buitenland, tenzij je daar expliciet toestemming voor geeft via een sms met de tekst JA naar 1330. Je krijgt daarna geen waarschuwing meer over de mogelijk hoge kosten die je dan maakt.
  • Bellen en sms’en van Nederland naar landen buiten de EU brengt extra kosten met zich mee, behalve wanneer je een Extra Bundel Voordeellanden buiten EU, Supervoordeellanden buiten de EU of Overige landen buiten EU bundel aanschaft, dan bel je uit deze bundel.
  • Gebeld worden buiten de EU gaat uit de Extra Bundel, Voordeellanden buiten EU bundel, Supervoordeellanden buiten de EU of Overige landen buiten EU bundel
  • Bellen en sms'en van buitenland naar buitenland gaat buiten de EU niet uit de bundel. Voor deze minuten en sms’jes betaal je het hogere, lokale tarief van het land met de hoogste tariefzone.
  • Het werkelijke verbruik kan hoger zijn dan het getoonde verbruik doordat buitenlandse providers het bel- en sms-verbruik binnen 24 uur (binnen EU) tot 4 dagen (buiten EU) aan KPN doorgeven.

Het Premium Plus abonnement is bij KPN niet meer verkrijgbaar. Heb jij dit abonnement nog? Hieronder vind je meer informatie.

Met een telefoon abonnement Zorgeloos Premium Plus kun je onbeperkt bellen en sms'en in Nederland, de EU, de VS en Canada. Daarnaast kun je 50 GB mobiel internet gebruiken in Nederland, in de EU, de VS en Canada. Overschrijd je de 50 GB in het buitenland, dan vertragen we automatisch je internetsnelheid.

Bovendien krijg je iedere maand 200 MB’s, minuten of sms’jes in 50 Voordeellanden buiten de EU, bijvoorbeeld in de Nederlandse Antillen, China en Zuid-Afrika.

Maak je gebruik van de voordelen van KPN Compleet? Dan wordt je 50 GB verdubbeld naar 100 GB per maand én de 200 MB’s, minuten of sms’jes worden verdubbeld naar 400 MB’s, minuten of sms’jes in 50 Voordeellanden buiten de EU.

Het is niet mogelijk om MB's te delen vanuit een extra aangeschafte buitenlandbundel. Gedeelde MB's uit je normale databundel zijn wel in heel de EU te gebruiken. Ben je Unlimited abonnee? Dan heb je maandelijks 50GB om te delen met anderen, deze MB's zijn ook in de hele EU te gebruiken.