Ultrasnel internetten
met 1 Gbit/s van KPN

Met KPN Glasvezel haal je lichtsnelheden in huis: tot wel 1Gbit/s. Nooit meer lange laadtijden dus, maar meteen online je ding doen. Of dat nou series bingen, videovergaderen of online gamen is. Het kan allemaal in haarscherp 4K HD en zonder haperingen.

Up net zo snel als down
Met KPN Glasvezel gaat uploaden net zo snel als downloaden. Of je nu een HD-film binnenhaalt, een potje aan het gamen bent met je vrienden of grote bestanden met collega’s deelt. Glasvezel is altijd even snel.

Video: Hoe snel is 1 Gbit/s?

Glasvezel internet is supersnel: up- en downloaden tot wel 1 Gbit/s. Zo verstuur je razendsnel grote bestanden.

Hoe snel is 1 Gbit/s? Ontdek hoeveel tijd je bespaart met deze internetsnelheid in de video.

Postcodecheck

Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontdek of je al KPN Glasvezel kunt bestellen.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

Verhuis je naar een nieuwbouwhuis en weet je jouw postcode nog niet? Lees dan meer over Glasvezel Internet in een nieuwbouwwoning.

1 Gbit/s KPN Glasvezel bestellen?
Kies de optie die bij jouw situatie past

Ik heb nog geen KPN Internet

Check of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres en welke maximale internetsnelheid jij kunt ontvangen. Je kunt Glasvezel Internet ook vooruit bestellen.

Stel jouw internet en TV-pakket samen in de KPN shop.

Ik heb al KPN Internet

Kies voor KPN Glasvezel. Als je al KPN-klant bent, kost KPN Glasvezel vaak niks extra.

We zetten je abonnement eenvoudig en zorgeloos om. Met onze vertrouwde service.

Ik verhuis naar een nieuwbouwhuis

Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Wat een goed vooruitzicht! In je nieuwe huis wil je het nieuwste van het nieuwste, dus ook supersnel en superstabiel KPN Glasvezel.

Ontdek de voordelen van Glasvezel Internet in jouw nieuwbouwhuis.

https://account.kpn.com/

Daarom kies je voor KPN GlasvezelKPN Glasvezel
Dat is First Class Internet

Internet. We kunnen niet meer zonder. Bij KPN snappen we dat als geen ander. Daarom hebben we glasvezel. De eerste kabel puur gemaakt voor het internet. Sneller dan het licht en superstabiel. Storingen? Kleine kans. En je betaalt er niks extra’s voor.

Het is echt zo. Alles is beter met glasvezel.

Jouw voordelen

  • Up net zo snel als down
  • Superstabiel, iedere seconde
  • Allemaal tegelijk internetten
  • Haal alles uit je wifi
  • Gelijk een seintje als jouw buurt glasvezel krijgt

Meer over 1 gigabit internet

Wat is 1 gigabit internet

Met 1 gigabit internet is de downloadsnelheid 1 gigabit per seconde. Oftewel: 1000 Mbit glasvezelinternet per seconde. Ontvang je nu Glasvezel 100 Mbit/s internet? Dan heb je met 1 gigabit 10 keer sneller internet!

Nog sneller internet met KPN SuperWifi

Met KPN SuperWifi heb je overal in huis perfect bereik. Verspreid je SuperWifi punten door je huis en je kan zonder haperingen streamen, gamen en videobellen. Van kelder tot zolder.

Hoeveel kost 1 gigabit?

Check of 1 gigabit beschikbaar is op jouw adres en wat het kost. Wie weet krijg je extra voordeel.

Veelgestelde vragen over 1 gigabit glasvezel

Er is geen verschil: Glasvezel 1000 Mbit en 1 gigabit is hetzelfde. Hetzelfde geldt ook voor afkortingen als 1 Gbps en 1 Gbit/s. Het is allemaal ultrasnel internet tot maximaal 1 gigabit per seconde.
Niet alle modems zijn geschikt. Heb je nu al een internetabonnement van KPN en bestel je 1Gbit/s? Dan zorgen we dat je een geschikt modem krijgt, als je die nog niet hebt. Het wifimodem, KPN Box 12, is op dit moment geschikt voor 1 gigabit internet.
Veel apparaten zijn geschikt voor snelheden tot 500 Mbit/s. Dat kan betekenen dat je op sommige apparaten niet meer kunt meten dan deze snelheden. Dit komt omdat deze apparaten slechts 2 antennes hebben. Dit betekent ook dat KPN SuperWifi niet altijd 1 Gbit/s snelheid kan doorzetten.
Zakelijk is 1 gigabit ook te krijgen als je een Kleinzakelijk Internet abonnement afsluit. Bekijk of 1 Gigabit ook op jouw locatie aanwezig is.
Als je wilt meten hoe snel jouw gigabit verbinding is, kun je het beste een recente laptop gebruiken en deze bekabeld aansluiten aan je modem. Daarnaast is het van belang dat alle applicaties afgesloten zijn, er een virusscanner actief is en je niet aan het downloaden bent. Het is belangrijk om de KPN servers in Amsterdam of Rotterdam te selecteren en de test op meerdere tijdstippen uit te voeren. Voor de meest correcte snelheid raden we je aan de Ookla App te downloaden. Een laatste tip is om de applicatie op Windows 10 uit te voeren.
Nee, gedurende het jaar 2021 wordt 1 gigabit op steeds meer plekken in Nederland beschikbaar.

We zijn druk bezig met het geschikt maken van het netwerk voor internetsnelhden van 1 Gbit/s. Deze aanpassingen voeren we door in ons netwerk. Zodra deze klaar zijn, komt op jouw adres ook 1 Gbit/s beschikbaar als je glasvezel van KPN hebt.

1 gigabit downloaden is zo snel als 1000 Mbit downloaden. Dat is tien keer zo snel als Glasvezel 100 Mbit. Gigasnel dus en daarom alleen beschikbaar op het glasvezelnetwerk.

Andere vraag over 1 gigabit?

Heb je een andere vraag? Kijk dan op de servicepagina's als je al klant bent of als je meer wilt weten over KPN Glasvezel en Internet.

Ga naar service internet

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over het Glasvezel Internet van KPN? En de internetabonnementen die je erbij kunt nemen?

Glasvezelplaatsen

Benieuwd in welke plaatsen glasvezel al beschikbaar is? Bekijk de lijst en check of glasvezel ook in jouw plaats beschikbaar is.

Televisie

Ook graag tv-kijken bij je internet? Bij KPN kijk je tv precies zoals jij dat wilt, met Interactieve TV.