1 gigabit per seconde
nóg sneller internet

Vanaf nu kun je nog sneller internetten met ons Glasvezel Internet 1 Gbit/s. Dat is ruim 10 keer zo snel als Glasvezel 100 Mbit/s. Hiermee kun je met het hele gezin constant online zijn, allemaal tegelijk streamen en al je slimme apparaten aansluiten en bedienen. Ultrasnel internetten voor echte snelheidsduivels.

Let op: 1 Gbit/s is al voor een groot deel beschikbaar maar nog niet voor iedereen in Nederland. Gedurende 2021 maken we de downloadsnelheid van 1 Gbit/s voor bijna iedereen met een glasvezelverbinding beschikbaar. Check met de postcodechecker of het bij jou al beschikbaar is.

Video: Hoe snel is 1 Gbit/s?

Glasvezel internet is supersnel: up- en downloaden tot wel 1 Gbit/s. Hoe snel is dat? Ontdek hoeveel tijd je bespaart met Glasvezel Internet van KPN in deze video.

Glasvezel op jouw adres?

Vul hieronder je postcode en huisnummer in en bekijk of je nu al Glasvezel Internet kunt bestellen. Hier zie je ook welke snelheid beschikbaar is in jouw woning. Dus of jij nu al toegang hebt tot 1 Gbit/s. Verhuis je naar een nieuwbouwhuis en weet je jouw postcode nog niet? Lees dan meer over Glasvezel Internet in een nieuwbouwwoning.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

1 Gbit/s Glasvezel Internet bestellen?
Ontdek de mogelijkheden

Ik heb nog geen glasvezel van KPN

Check of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres en welke maximale internetsnelheid jij kunt ontvangen. Bij kpn kun je Glasvezel vergelijken.

Ik heb Hussel Internet met Glasvezel

Dan kun je vanaf nu jouw internetsnelheid verhogen naar 1 Gbit/s, als dit beschikbaar is op jouw adres. Dit doe je makkelijk via MijnKPN.

Ik heb Glasvezel Internet van KPN of Telfort

Je kunt alleen je internetsnelheid verhogen naar 1 gigabit als je Hussel Internet hebt van KPN. En als dit beschikbaar is op jouw adres. Zet daarom eerst je internetabonnement om naar Hussel. Dit kan zowel binnen als buiten je contract.

https://account.kpn.com/

Gigasnel internetten
met 1 Gbit/s van KPN

Met het hele gezin tegelijk online zijn? Dat kan met 1 Gbit/s Glasvezel Internet van KPN. Stream je favoriete serie of film terwijl je nog éven een e-mail van werk beantwoordt. Ondertussen spelen de kinderen Fortnite en youtuben ze erop los. Met 1 Gbit/s kan het hele gezin online zijn, met meerdere apparaten tegelijk. Via de tv, smartphone, laptop of tablet. En dat in de allerhoogste kwaliteit.

Gigasnel uploaden
met 1 Gbit/s glasvezel van KPN

Wil je niet alleen gigasnel downloaden, maar ook gigasnel uploaden? Dat behoort tot de mogelijkheden van KPN Glasvezel: 1 Gbit/s uploaden. Zo verstuur je razendsnel grote bestanden. Dat is fijn thuiswerken!

1 Gbit/s Glasvezel uploadsnelheid krijg je bij een internetsnelheid van 1 Gbit/s downloadsnelheid.

Meer over 1 gigabit internet

Wat is 1 gigabit internet

Met 1 gigabit internet is de downloadsnelheid 1 gigabit per seconde. Oftewel: 1000 Mbit glasvezelinternet per seconde. Dat is razendsnel.

Ontvang je nu Glasvezel 100 Mbit/s internet? Dan heb je met 1 gigabit 10 keer sneller internet!

1 gigabit voor iedereen met Hussel Glasvezel

1 Gbit/s is beschikbaar voor alle klanten met Hussel Glasvezel Internet van kpn.

Let op: dit is niet meteen overal in Nederland beschikbaar, in het eerste half jaar van 2021 wordt dit op steeds meer plekken beschikbaar gesteld.

Hoeveel kost 1 gigabit?

Check of 1 gigabit beschikbaar is op jouw adres en wat het kost. Wie weet krijg je extra voordeel.

Veelgestelde vragen over 1 gigabit glasvezel

Er is geen verschil: Glasvezel 1000 Mbit en 1 gigabit is hetzelfde. Hetzelfde geldt ook voor afkortingen als 1 Gbps en 1 Gbit/s. Het is allemaal ultrasnel internet tot maximaal 1 gigabit per seconde.
Niet alle modems zijn geschikt. Heb je nu al een internetabonnement van KPN en bestel je 1Gbit/s? Dan zorgen we dat je een geschikt modem krijgt, als je die nog niet hebt. Het wifimodem, KPN Box 12, is op dit moment geschikt voor 1 gigabit internet.
Veel apparaten zijn geschikt voor snelheden tot 500 Mbit/s. Dat kan betekenen dat je op sommige apparaten niet meer kunt meten dan deze snelheden. Dit komt omdat deze apparaten slechts 2 antennes hebben. Dit betekent ook dat KPN SuperWifi niet altijd 1 Gbit/s snelheid kan doorzetten.
Zakelijk is 1 gigabit ook te krijgen als je een Kleinzakelijk Internet abonnement afsluit. Bekijk of 1 Gigabit ook op jouw locatie aanwezig is.

Nee, dit krijg je alleen als je Hussel Internet hebt met glasvezel van KPN. Wil je 1 gigabit internet als dit op jouw adres beschikbaar is? Stap dan nu alvast over naar kpn Hussel.

Nee, je krijgt alleen toegang tot 1 gigabit internet als je Hussel Internet hebt met glasvezel. Wil je 1 gigabit internet als dit op jouw adres beschikbaar is? Stap dan over naar kpn Hussel.

Als je wilt meten hoe snel jouw gigabit verbinding is, kun je het beste een recente laptop gebruiken en deze bekabeld aansluiten aan je modem. Daarnaast is het van belang dat alle applicaties afgesloten zijn, er een virusscanner actief is en je niet aan het downloaden bent. Het is belangrijk om de KPN servers in Amsterdam of Rotterdam te selecteren en de test op meerdere tijdstippen uit te voeren. Voor de meest correcte snelheid raden we je aan de Ookla App te downloaden. Een laatste tip is om de applicatie op Windows 10 uit te voeren.
Nee, gedurende het jaar 2021 wordt 1 gigabit op steeds meer plekken in Nederland beschikbaar.

We zijn druk bezig met het geschikt maken van het netwerk voor internetsnelhden van 1 Gbit/s. Deze aanpassingen voeren we door in ons netwerk. Zodra deze klaar zijn, komt op jouw adres ook 1 Gbit/s beschikbaar als je glasvezel van KPN hebt.

1 gigabit downloaden is zo snel als 1000 Mbit downloaden. Dat is tien keer zo snel als Glasvezel 100 Mbit. Gigasnel dus en daarom alleen beschikbaar op het glasvezelnetwerk.

Andere vraag over 1 gigabit?

Heb je toch nog een andere vraag? Kijk dan gerust rond op de servicepagina's als je al klant bent of als je meer wilt weten over glasvezel en internet.

Ga naar service internet

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over het Glasvezel Internet van KPN? En de internetabonnementen die je erbij kunt nemen?

Glasvezelplaatsen

Benieuwd in welke plaatsen glasvezel al beschikbaar is? Bekijk de lijst en check of glasvezel ook in jouw plaats beschikbaar is.

Televisie

Ook graag tv-kijken bij je internet? Bij KPN kijk je tv precies zoals jij dat wilt, met Interactieve TV.