28 april 2020 6 min Auteur: Redactie Beleef KPN

iOS 14: geruchten en mogelijke release date

Apps gebruiken zonder ze te downloaden, je startscherm dat flink op de schop gaat en een geheimzinnige Augmented Reality-app die de wereld om je heen verrijkt met allerlei handige digitale informatie. Als de geruchten waar zijn, barst iOS 14 van de handige, nieuwe functies. Lees hier de laatste geruchten over de grootste update voor je iPhone van 2020.

ios 14 apple

Mogelijke iOS 14 release date: voor of na de zomer?

iOS 14 brengt een heleboel verbeteringen en nieuwe functies mee naar je iPhone. Denk jij meteen: ‘hebben!’? Nog even geduld. Volgens MacRumors presenteert Apple de testversie van iOS 14 op WWDC 2020, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van de fabrikant. Ontwikkelaars kunnen deze gebruiken om hun apps geschikt te maken voor iOS 14. MacRumors denkt dat officiële iOS 14 release date in september is. Onder andere de nieuwe generatie iPhone SE zou vanaf dan deze softwareversie krijgen.

iOS 14 bèta: het testen kan bijna beginnen

De testversie die Apple volgens MacRumors van iOS 14 uitbrengt, heet ook wel de iOS 14 bèta. Deze versie van iOS 14 is nog in ontwikkeling en werkt daarom niet optimaal. Ontwikkelaars staan te popelen om met de iOS 14 bèta aan de slag te gaan. Zo kunnen ze hun apps namelijk updaten zodat deze straks optimaal werken als jij iOS 14 gebruikt. Als gewone gebruiker kun je de iOS 14 bèta niet downloaden. Met iOS 13 zit je dus nog prima! Wil je toch iOS 14 uitproberen? Door je als ontwikkelaar aan te melden bij Apple kun je de iOS 14 public bèta downloaden, maar dat is dus niet aan te raden voor dagelijks gebruik.

iOS 14 supported devices: deze apparaten krijgen ‘m!

Wil je een nieuwe iPhone bij je KPN-abonnement? Dan ben je vast benieuwd of ‘ie iOS 14 krijgt. Volgens de laatste geruchten van 9to5Mac krijgen deze Apple-apparaten straks de iOS 14 update:

 • iPhone 6s en 6s Plus
 • iPhone SE (2016)
 • iPhone 7 en 7 Plus
 • iPhone 8 en 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XS, XS Max en XR
 • iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max
 • iPhone SE (2020)

iPads hebben het iPadOS-besturingssysteem. Dit is iOS dat op maat is gemaakt voor het grotere scherm van Apple’s tablets. Deze iPads krijgen volgens GSMArena iPadOS 14:

 • iPad Pro 9.7 en 10.5
 • iPad Pro 11 en 12.9
 • iPad 9.7 (2017 en 2018)
 • iPad 10.2
 • iPad mini (2019)
 • iPad Air (2019)

iOS 14: nachtmodus iPhone & HomeKit

’s Avonds je telefoon gebruiken? Dat is niet goed voor je nachtrust, want je ogen worden moe van het felle tegenlicht dat het scherm geeft. iOS heeft al een nachtmodus waarmee het scherm ’s avonds een gele warme gloed krijgt. Fijn, want dat is rustiger voor je ogen (en dus goed voor je nachtrust). Volgens AppleTips krijgt HomeKit deze functie ook. Dit is de iOS-app waarmee je slimme apparaten thuis bedient, zoals verlichting en een slimme thermostaat. Met de nachtmodus voor HomeKit zorg je ervoor dat de slimme lichten thuis ’s avonds automatisch geler worden. Mochten deze geruchten waar zijn… wat zal jij dan lekker slapen!

iOS 14 wallpaper geruchten: welk behang krijgt je iPhone?

Op je iPhone kun je dynamische wallpapers instellen als achtergrond. Dit heeft iOS al een tijdje en hiermee krijgt je iPhone een futuristische look, want de achtergrond of het vergrendelscherm beweegt mee met de bewegingen die je maakt. Ben je daar een liefhebber van? Goed nieuws: Twitteraar @DonleBookPro lekte een boel nieuwe iOS 14 wallpapers, die in iOS 14 ook nog eens per categorie gesorteerd worden. Zo vind je sneller jouw perfecte wallpaper.

Wordt apps sorteren op iPhone makkelijker?

Je iPhone heeft meer apps dan je misschien denkt. Hoe hou je dan het overzicht? Volgens 9to5Mac heeft iOS 14 allerlei handige sorteerfuncties. Zo zie je in één oogopslag de apps waarvoor je nog meldingen hebt. Volgens het gerucht kun je apps ook sorteren op alfabet en op welke je het laatst gebruikte.

Al je apps in één overzicht met lijstweergave voor apps

Een lijstweergave voor je iPhone om alle apps in één overzicht zien? Dat kan niet. Nog niet moeten we daarbij zeggen. 9to5Mac bestudeerde gelekte broncode van iOS 14 en ontdekte een mogelijke nieuwe functie. Hierbij zou je op het startscherm een overzicht kunnen opvragen van alle apps. Handig om snel een app te openen of om apps te verwijderen die je toch niet gebruikt.

Avocado voor iOS 14: widgets op komst

Android-telefoons hebben ze al sinds jaar en dag: widgets. Mini-apps op je startscherm waarmee je bijvoorbeeld je laatste appjes ziet, de weersverwachting checkt of sneller een mail verstuurt. iOS had al widgets in het speciale scherm links van je startscherm. Volgens MacRumors maken in iOS 14 deze widgets de oversteek naar je startscherm. Deze functie voor iOS 14 heet Avocado. Widgets voor je iPhone home screen, kom maar door!

Nieuwe fitness apps voor je iPhone in iOS 14?

Vind je het lastig om aan genoeg beweging te komen? Apple lijkt hiervoor met wat moois te komen: een nieuwe fitness-app voor je iPhone. Volgens AppleTips bevat deze app allerlei oefeningen om fit te blijven. Handige bonus: uitlegvideo’s die je helpen de oefeningen goed uit te voeren. Als dát geen wasbordje wordt…

Komen er AR apps & VR Apps voor iOS 14?

Apps die Virtual Reality toevoegen aan de wereld die we om ons heen zien? Living in the future. iOS 14 zou zo’n nieuwe AR-app hebben. Dit meldt 9to5Mac op basis van ontdekkingen in de codes van iOS 14. Met Augmented Reality kun je in winkels als de Apple Store en Starbucks met je telefoon al de prijs zien van bepaalde producten. Dit doe je door de camera van je iPhone te richten op bijvoorbeeld een apparaat of kop koffie dat te koop is. Ook kun je producten met deze AR-app op je iPhone makkelijk vergelijken.

Slimme iOS 14 functie: automatisch geluiden detecteren voor slechthorenden

iOS 14 brengt een heleboel slimme verbeteringen en nieuwe functies naar je iPhone. Voor slechthorenden en doven zit er wel een heel handige bij: automatisch geluiden detecteren! Handig als de bel gaat, maar ook voor nóg belangrijkere zaken. Zoals het brandalarm, sirenes of als je baby huilt. Volgens 9to5Mac gaat je iPhone dan waarschijnlijk trillen.

Nieuwe iMessage features

Apple’s berichten-app iMessage krijgt volgens TechRadar een lading aan nieuwe functies. Zo kun je in groepsgesprekken elkaar ‘mentionen’ met een apenstaartje. Handig als die ene vriend nog niet heeft gereageerd of ‘ie mee wil naar de film. Andere iMessage tricks komen er ook. Zoals een bericht via iMessage terughalen. Ideaal als je per ongeluk al op verzenden drukt en het bericht nog niet af is. Citeren? Dat is straks ook mogelijk. Ideaal als je in een groepsgesprek specifiek op één bericht wilt reageren.

Apps proberen zonder ze te installeren

Een app gebruiken zonder ‘m te downloaden? In iOS 14 kan het volgens 9to5Mac. ‘Clips’ zou deze functie heten. Hiermee download je tijdelijk een bepaalde functie van een app die je nodig hebt. Ontvang je bijvoorbeeld een YouTube-link? Maar heb je deze app niet? Clips downloadt dan de afspeelfunctie uit de YouTube-app zodat jij het filmpje kunt kijken. Zo kun je apps gebruiken zonder ze te installeren.

Find My: nieuwe alerts voor iOS 14

De Find My-functie van iOS is een handige. Ideaal om je telefoon terug te vinden of om op een festival te zien waar je vrienden staan. In iOS 14 is er een nieuw Find My-alert voor iPhone op komst: SchoolTime. Volgens 9to5Mac werkt het als volgt: je koppelt de Apple Watch van je kind aan jouw AppleID. In de Find My-app kun je daarna instellen op welk tijdstip iemand op welke locatie hoort te arriveren. Zoals op school. Je krijgt een melding zodra dit niet of te laat gebeurt.

iOS 14: waslijst van verbeteringen

iOS 14 heeft volgens alle bovenstaande geruchten ontelbare verbeteringen en nieuwe functies. Voor oudere modellen als de iPhone 6s tot de nieuwe iPhone SE. Straks heb je alle apps in één overzicht, vergelijk je in Augmented Reality je favoriete kopjes koffie in de Starbucks en blijf je met de nieuwe fitness-app genoeg in beweging. iOS 14 hebben? Je kunt een iPhone SE abonnement nemen. Dan ben je op z’n minst vier jaar zeker van de nieuwste iOS-updates.

Ook interessant voor jou

Mobiel

Dark Mode: zo stel je het in en dit zijn de voordelen

Mobiel

Dit is iOS 13, de nieuwste iOS update!

Mobiel

iPhone SE 2020 vs. iPhone SE: de verschillen op een rij