12 september 2017

Apple presenteert nieuwe iPhones: beter dan ooit!

Op een speciaal persevenement in Amerika heeft Apple de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd. Met de bijzondere iPhone X staat de fabrikant stil bij de tiende verjaardag van de iPhone. Tegelijkertijd is de iPhone X Apple’s visie op de toekomst van de smartphone. De nieuwe iPhone heeft een vernieuwd ontwerp en indrukwekkende extra’s. Maak kennis met de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus!

iPhone 8 en iPhone X

iPhone X: futuristisch nieuw design

Tijdens het evenement werd duidelijk dat de iPhone X geruchten over het radicale re-design klopten. Zo hebben de klassieke schermranden, die we kennen van alle voorgaande iPhones, plaatsgemaakt voor een edge-t-edge display. De gehele voorkant van de iPhone X bestaat dus uit beeldscherm! Ook de home-knop is verdwenen. 'Thuiskomen' op de iPhone X doe je voortaan via een veeg over het scherm. Door al deze vernieuwingen ziet de iPhone X eruit alsof hij uit de toekomst komt.


Tekst gaat verder onder de infographic.

iPhone 8 en iPhone X uitgelegd

iPhone X: verbeterd scherm met nieuwe technologie

Naast een vernieuwd ontwerp is de iPhone X voorzien van een vernieuwd scherm. De vrijwel randloze display is 5,8-inch groot en heeft een hoge schermresolutie van maar liefst 2436x1125 pixels. Dit is iPhone's hoogste schermresolutie ooit! Hierdoor wordt elk mailtje, appje en berichtje superscherp weergegeven. Maar dit niet het enige wat het beeldscherm van de iPhone X bijzonder maakt. Zo is het beeldscherm van de iPhone X voorzien Super Retina-technologie. Apple gebruikt hiervoor het OLED-schermtype. Andere iPhones hebben LCD-displays. Het voordeel van OLED is dat de weergave een stuk helderder en kleurrijker is ten opzichte van LCD.

iPhone X: geavanceerde gezichtsherkenning

De iPhone X is de eerste iPhone met Face ID. Dit is Apple’s nieuwe telefoonbeveiliging, waarmee je door middel van een gezichtsscan je telefoon ontgrendelt. Hiervoor zitten er aan de voorkant van de telefoon allerlei slimme sensoren, waaronder een camera en een infraroodcamera. Deze sensoren zorgen ervoor dat je alleen met jouw gezicht de telefoon ontgrendelt. Ook als het donker is. Met een foto of een vermomming is dat niet mogelijk. Face ID is daarmee Apple’s beste telefoonbeveiliging ooit.

iPhone X: bijzondere camera’s

Over de mogelijke camera’s van de iPhone X is al veel gezegd en geschreven. Dinsdagavond kwam daar dan eindelijk meer duidelijkheid over. Aan de achterkant van de telefoon zit inderdaad een dubbele camera. Hierbij zitten de twee lenzen onder elkaar, wat nieuw is. Ze maken allebei foto’s in 12 megapixel, zowel de gewone lens als de groothoeklens. Nieuw is dat je met 60 frames per seconde in 4K kunt filmen, wat voor een veel vloeiender beeld zorgt.

Daarnaast biedt de iPhone X-camera nieuwe, geavanceerde Augmented Reality mogelijkheden waarmee je buitengewoon kunt gamen. Zo kun je bijvoorbeeld van de keukentafel een ‘oorlogsgebied’ maken voor het scherm van je iPhone X. Een vredelievendere mogelijkheid is om de camera buiten in het donker naar de hemel te richten. Je Augmented Reality-app toont je dan op het scherm waar welke sterrenbeelden te zien zijn.

De selfiecamera, die aan de voorkant van de telefoon zit, maakt 7-megapixelfoto’s. Deze camera heeft een vernieuwde Portretmodus waarbij je de belichting zelf vooraf kunt aanpassen. Het resultaat? Een selfie die écht past bij de omgeving waarin jij je bevindt!

iPhone X: ongekende kracht

Onder de mororkap heeft de iPhone X een nieuwe processor. Dit is de Apple A11 Bionic chip, de meest krachtige smartphoneprocessors van Apple ooit. Deze chip heeft zes kernen die het rekenwerk doen. Volgens Apple is deze chip zowel zuiniger als krachtiger in vergelijking tot de processor van de iPhone 7. Het mag daarom geen verrassing heten dat de iPhone X een snelheidsduivel is.

Ook de buitenkant van de iPhone X is super sterk. Zo is hij gemaakt van de hoogste kwaliteit glas. Daardoor is hij stof- en waterbestendig en kun je 'm draadloos opladen.

iPhone X: opslaggeheugen en kleuren


Laat jij je foto's en video's graag allemaal op je telefoon staan? Dan zit je hgoed met nieuwe iPhone X. Deze smartphone heeft namelijk heel veel opslaggeheugen. Zo kunt kiezen tussen 64 GB of 256 GB opslaggeheugen. Weet je niet hoeveel opslaggeheugen jij nodig hebt? Wij helpen je kiezen.

Ook qua kleur heb je twee opties: Space Gray en Silver.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Naast de iPhone X kondigde Apple nóg twee nieuwe iPhones aan, de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Dit zijn de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Ze lijken veel op hun voorgangers. Zo hebben ze hetzelfde formaat beeldscherm. Onder het scherm zit ook de startknop nog gewoon de vertrouwde home-knop. Grote vernieuwing qua ontwerp? De glazen voor- en achterkant. Daardoor zien de iPhone 8 en iPhone 8 Plus er nét wat flitsender uit dan hun voorgangers!

Overeenkomsten met de iPhone X

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben dezelfde krachtige A11 Bionic-processor als de iPhone X. Ook bieden de camera’s van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus dezelfde Augmented Reality-mogelijkheden als de iPhone X. Klein verschil tussen de 3 toppers: de iPhone 8 heeft een camera met één lens, de iPhone 8 Plus heeft 2 horizontaal geplaatste lenzen aan de achterkant en de iPhone X heeft 2 verticaal gelpaatste lenzen.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: kleuren en opslaggeheugen

Net als bij de iPhone X kun je bij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus kiezen uit 64 GB of 256 GB opslaggeheugen. Bonus: de iPhone 8 zijb verkrijgnaar in 3 verschillende kleuren: Space Gray, Silver en Gold. Dat is dus een kleurvariant meer dan de iPhone X!

Nieuwe iPhone

update: 15 oktober 2020
De nieuwe iPhone 12-serie is onthuld. Een kleurrijk geheel met maar liefst 5 verschillende iPhone 12 kleuren en vier iPhone 12 Pro kleuren. Daarnaast is er een iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max gelanceerd.


Apple's nieuwe budgettopper is onthuld! Bij KPN kun je de iPhone SE kopen.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Waarom Augmented Reality met de nieuwe iPhone écht doorbreekt

Mobiel

Stap in de tijdmachine: geschiedenis van de iPhone

Mobiel

Krijgt de nieuwe iphone deze 8 bijzondere nieuwe functies?