12 december 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

5 tips voor perfect internet in je nieuwbouwhuis

Verhuis je naar een nieuwbouwhuis? Dan is het slim om alvast na te denken over je internetaansluiting en wifi. Nieuwbouwhuizen zijn namelijk steeds beter geïsoleerd en de betonnen muren bevatten veel staal. En dat kan je wifisignaal verstoren. In dit blog lees je 5 handige tips voor goed internet en wifi in je nieuwbouwhuis.

1. Bedenk waar de aansluitingen moeten komen

Bedenk in welke ruimtes je straks internet nodig hebt en televisie wilt kijken. Straks al én over een paar jaar. De kinderkamer wordt later misschien een tienerkamer en op zolder wil je misschien ooit wel een studeerkamer maken of extra slaapkamer. En misschien wil je tv

2. Kies voor bedraad internet (UTP-bekabeling)

Weet je al waar je welke aansluitingen nodig hebt? Geef dan bij de aannemer of kopersbegeleider aan dat je daar goede bekabeling wilt. Bedraad internet is namelijk het veiligst én het snelst. En als je de bekabeling tijdens de bouw al regelt, heb je straks mooi weggewerkte bedrading en een goede verbinding in het hele huis.

3. Loze leidingen

Als je nog niet precies weet waar je bekabeling nodig hebt, kun je ook op alle verdiepingen loze leidingen laten aanleggen. Loze leidingen zijn holle kunststof buizen in de muur, waar je later nog kabels doorheen kunt trekken. Zo kun je je plannen altijd aanpassen en later alsnog redelijk makkelijk bedrading toevoegen.

4. Overal in huis wifipunten

Voor het beste wifisignaal kun je op meerdere plekken in je nieuwe huis SuperWifi neerzetten. Deze wifipunten werken gewoon op stroom. De instalatie is zeer eenvoudig en nu te bestellen bij een KPN Internet (en TV) abonnement.

5. Vraag je aansluitingen op tijd aan

Als je huis door een projectontwikkelaar wordt gebouwd, dan vragen zij een glasvezelaansluiting voor je aan. Maar bouw je je nieuwe huis zelf, dan moet je dit zelf regelen. Vraag uiterlijk 17 weken van tevoren de aansluiting aan op mijnaansluiting.nl.

Ook interessant voor jou

Internet

Verhuizen zonder stress: 8 handige verhuistips

Internet

Verhuizen? Dat doen we gewoon samen

Gezin

Zes dingen die je online regelt bij samenwonen