9 oktober 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Verhuizen naar nieuwbouw? Lees onze praktische tips

Binnenkort ga je verhuizen naar je nieuwbouwhuis! Leuk natuurlijk, maar er moeten veel zaken geregeld worden. Leuke dingen, zoals het uitzoeken van een nieuwe keuken, maar ook dingen waar je van tevoren misschien niet over had nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan je internetaansluiting in je nieuwe huis. Heb je al nagedacht over waar je straks allemaal internet en tv wilt hebben? Of welke snelheid er op je nieuwe adres beschikbaar is? We geven je alvast een aantal handige tips, zodat je meteen de beste internetverbinding in je nieuwbouwhuis hebt!

Denk hieraan tijdens het bouwen

Voordat je begint met bouwen moet je over veel dingen nadenken, bijvoorbeeld waar de leidingen komen. Als je internet en televisie optimaal wil aanleggen in je huis, hou dan rekening met de volgende zaken.

Waar wil je Internet en TV?

Bedenk goed waar je straks allemaal internet nodig hebt en televisie wilt kijken. Zowel nu als in de toekomst. Een kinderkamer wordt straks bijvoorbeeld een tienerkamer en op zolder wil je misschien ooit wel een studeerkamer of extra slaapkamer maken.

Kies voor bedraad internet (UTP bekabeling)

Weet je eenmaal waar je welke aansluitingen nodig hebt, geef dan bij de aannemer of kopersbegeleider aan dat je van beneden tot boven goede bekabeling wilt. Nieuwbouwhuizen zijn namelijk steeds beter geïsoleerd en de betonnen muren bevatten vaak staal. Hierdoor is de wifiverbinding niet altijd optimaal. Bedraad internet is het veiligst, snelst en het meest stabiel. Door je bekabeling tijdens de bouw al te regelen heb je straks mooi weggewerkte bedrading en overal een goede verbinding.

Loze leidingen

Een andere optie is om op alle verdiepingen loze leidingen te laten aanleggen, waardoor je op een later moment makkelijk de bedrading kunt toevoegen.

Plaats meerdere wifipunten

Voor een optimaal wifisignaal in je nieuwe woning kun je op meerdere plekken in huis data-aansluitpunten aanbrengen. Hier kun je dan bekabeld een wifipunt of een Wifi Versterker op aansluiten. Handige plekken waar je de data-outlets kunt plaatsen zijn de hal en trapopgang in je nieuwe huis.

Vraag je aansluitingen aan

Wordt jouw huis via een projectontwikkelaar of aannemer gebouwd, dan zullen zij bij mijnaansluiting.nl de aanvraag doen voor je glasvezelaansluiting. Bouw je zelf je nieuwbouw huis, dan moet je zelf uiterlijk 17 weken voordat je de aansluiting wilt hebben, de aanvraag doen.

Denk hier aan 1 tot 2 maanden voor oplevering

Begint je nieuwe woning inmiddels vorm te krijgen? Vlak voor de oplevering kan je de volgende zaken in gang zetten.  

Geef je verhuizing door

Ben je al klant bij KPN? Geef dan minimaal 3 weken van te voren aan ons door dat je gaat verhuizen. Bij verhuizen naar een nieuwbouw huis moet je nieuwe postcode en huisnummer al wel bekend zijn, zodat wij je abonnement goed kunnen overzetten. Geef je de opleverdatum van je nieuwe huis op als verhuisdatum, maar loopt het project vertraging op? Geef de nieuwe opleverdatum dan direct aan ons door. Dan zorgen wij dat jij op de juiste datum geen dag zonder internet hoeft te zitten.

Nog geen klant bij KPN?

Met onze gratis Overstapservice stap je zorgeloos over naar KPN, wij regelen alles. Wij zeggen je huidige contract op bij je huidige provider en zorgen dat je op tijd bent verbonden via KPN. Zo mis je geen minuut van jouw favoriete programma's en blijf je altijd online.

Werkt je huidige aanbieder niet mee aan deze Overstapservice? Dan hebben we een opzegbrief voor je gemaakt.

Krijgt mijn nieuwbouwhuis Glasvezel?

KPN NetwerkNL streeft ernaar om zoveel mogelijk nieuwbouwwoningen aan te sluiten op glasvezel. Doe de postcodecheck om te zien of jouw toekomstige huis glasvezel krijgt.

Als je in jouw nieuwbouwhuis woont

Gefeliciteerd met je nieuwe woning. Nu nog alles een mooi plaatjes geven en je bent weer helemaal thuis. Toch zijn er ook nog een paar handige tips om je internet optimaal te gebruiken.   

Installeer je KPN-apparatuur

Ben je een nieuwe klant of ga je verhuizen? Dan kun je gebruik maken van de KPN monteur. De monteur zorgt er voor dat al je verbindingen werken en helpt je bij het aansluiten van jouw KPN producten. Daarnaast voert de monteur een wifi optimalisatie uit door het hele huis om te kijken hoe het bereik is. Zo weet je zeker dat je overal in huis optimaal kan genieten van wifi.

Zelf je wifi verbeteren

Met de Wifi Tuner kun je de wifikwaliteit in jouw huis checken én verbeteren. De Wifi Tuner is een gratis online tool en werkt op je mobiel, tablet of laptop.

Boost je internet

Is Glasvezel Internet beschikbaar op jouw adres? Dan kun je razendsnel internetten tot wel 500 Mbit/s! Verhoog je internet tot de snelheid die jij wilt, indien beschikbaar op jouw adres. Ben je al klant van ons? Dan kun je je internetsnelheid verhogen in MijnKPN. Sta je op het punt klant te worden? Vink het aan in de shop!

Alvast heel veel plezier gewenst in je nieuwe woning en met je diensten van KPN!

Ook interessant voor jou

Internet

Verhuizen zonder stress: 8 handige verhuistips

Internet

Verhuizen? Dat doen we gewoon samen

Gezin

Zes dingen die je online regelt bij samenwonen