Glasvezel in je nieuwbouwhuis

Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Wat een goed vooruitzicht! In je nieuwe huis wil je het nieuwste van het nieuwste, dus ook supersnel en superstabiel Glasvezel Internet. Ontdek de voordelen en alles wat je moet weten over glasvezel in jouw nieuwbouwhuis.

 • Eindeloos bingewatchen, gamen en videobellen: alles is mogelijk
 • Een lijn naar ieder huis: geen snelheidsverlies als de buren thuiskomen
 • Zelfde prijs als standaard internet

Wanneer kun jij glasvezel bestellen?

Schrijf je in voor onze e-mailnieuwsbrief over nieuwbouw.

Je ontvangt een seintje zodra je glasvezel kunt bestellen en handige tips voor de beste internetervaring.

Nieuwbouw en glasvezel: alles wat je moet weten

Of je nu interesse hebt in glasvezel in een huurwoning of in een koopwoning, bij KPN kun je terecht voor een passend abonnement. Ontdek onze tips en adviezen voor nieuwbouwwoningen. Nog meer handige tips ontvangen? Schrijf je in voor glasvezelnieuws.

7 tips voor perfect internet in je nieuwe huis

In je nieuwe huis wil je natuurlijk overal snel en stabiel internet. Omdat nieuwbouwhuizen goed geïsoleerd zijn en veel beton bevatten, vraagt dat om extra aandacht.

Kijk tv waar jij wilt. Sluit je nieuwbouwhuis slim aan

Weet je al waar je in je nieuwe huis tv wilt kijken? Wil je bijvoorbeeld ook interactieve tv in 1 of meer slaapkamers? Met de snelheid en stabiliteit van glasvezel is het zonder problemen mogelijk. Je hoeft alleen te zorgen voor de juiste aansluitingen.

Welke internetsnelheid kies je?

Wil je internet voor thuis, maar heb je geen idee hoeveel snelheid je nodig hebt? Dat is heel begrijpelijk. We helpen je graag een handje bij het maken van de juiste keuze.

KPN Glasvezel
Supersnel en superstabiel

KPN Glasvezel is supersnel en superstabiel internet waar je altijd op kunt rekenen. Met glasvezel weet je zeker dat je internet doet wat jij wilt. Of je nu eindeloos wilt gamen, veel aan het videobellen bent of met een serie op de bank ligt. Je stapt gemakkelijk over en je geniet van alle voordelen van glasvezel, zonder extra kosten.

Jouw voordelen
van KPN Glasvezel

 • Tot 1 Gbit/s down- en uploaden
 • Geen snelheidsverlies als meerdere mensen online zijn
 • Zelfde prijs als standaard internet

Zo wordt glasvezel aangelegd

Voor de bouw

Om straks de beste internetervaring te hebben, is het handig om al voor de bouw de juiste elektra-aansluitingen te regelen. Lees onze tips voor bekabeling in huis.

Aansluiting aanvragen

De bouwer vraagt de aansluiting op het glasvezelnetwerk aan. Bouw jij je eigen woning? Vraag het dan zelf aan op mijnaansluiting.nl. Doe dit minstens twaalf weken voor de gewenste aansluitdatum.

Glasvezel aanleggen

KPN Netwerk legt het glasvezelnetwerk aan in de wijk. Dit gebeurt meestal tegelijk met de aanleg van water en elektriciteit.

Abonnement bestellen

Je kunt al tijdens de aanleg je KPN Internet en TV abonnement bestellen. Nog geen klant van KPN? Bestel alvast vooruit.

Huisaansluiting

Als het netwerk is aangelegd en de meterkast klaar is, sluit KPN Netwerk je huis aan op het glasvezelnetwerk.

Installatie

Na de aansluiting, sturen we het modem en de tv-ontvanger naar je huis. Deze installeer je eenvoudig zelf, of de monteur doet het.

De beste ervaring in jouw nieuwbouwhuis

Met KPN Glasvezel heb je niet alleen supersnel en superstabiel internet. Je hebt ook goede wifi en de beste tv-ervaring. Wil jij ook tv van KPN ontvangen? Of supergoeie wifi in elke hoek van het huis? Check dan KPN TV en KPN SuperWifi.

Internet & TV

 • Kies zelf je internetsnelheid en het aantal tv's waarop je wilt kijken
 • Voeg entertainmentopties toe die je graag kijkt of luistert
 • Liever geen TV en/of Vast Bellen? Geen probleem!

KPN SuperWifi

 • Overal in huis supergoeie wifi
 • De nieuwste mesh-technologie
 • Optimale wifisnelheid
 • Snel en makkelijk aangesloten met KPN Thuis app

Veelgestelde vragen over Glasvezel InternetNee, je hoeft helemaal niets te doen. Meestal regelt de projectontwikkelaar of aannemer van jouw nieuwbouwwoning de glasvezelaansluiting.

Bouw jij je eigen nieuwbouwwoning? Dan moet je de aanleg en aansluiting van glasvezel zelf aanvragen via MijnAansluiting.Glasvezel Internet kost hetzelfde als standaard internet. Je betaalt dus niets extra voor glasvezel.

Hier kun je Glasvezel vergelijken met een andere provider.

Als je overstapt van provider, wil je gewoon blijven internetten en tv-kijken. Dat snappen we! Stap je over naar glasvezel van kpn dan kom je met de gratis Overstapservice geen dag zonder internet en tv te zitten.

Bekijk onze Overstapservice

Nieuwbouwhuizen zijn steeds beter geïsoleerd en de betonnen muren bevatten veel staal. Dit verstoort het wifisignaal. Met KPN SuperWifi zorg je voor beter dekkende wifi in je hele huis.

Nee, dit is gratis. Er zijn geen kosten verbonden aan de verhuisservice van KPN. Geef je verhuizing 3 weken van te voren aan ons door.

Ja, dan krijg je extra korting! Zoals iedere maand 5,- korting op je internet als je ook één van de volgende entertainmentopties kiest: ESPN Compleet, Pluspakket, Film1 of Spotify. Daarnaast krijg je elke maand 5,- of 7,50 korting op je Hussel mobiel abonnement.

Meer over KPN Hussel
Heeft jouw nieuwe koop- of huurwoning een aansluiting op glasvezel? Dan hoef je daar niets extra's voor te betalen. Net als bij Standaard Internet betaal je eenmalig 25,- aansluitingskosten.

Een andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je een andere vraag? Kijk op de servicepagina als je al klant bent of als je meer wilt weten over glasvezel en internet.

Ga naar service internet

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over de voordelen van Glasvezel Internet van KPN? Lees meer over wat glasvezel is en wat je ermee kunt doen.

Glasvezelplaatsen

Benieuwd waar in Nederland glasvezel ligt? Lees meer over de glasvezeldekking en glasvezelplanning van jouw plaats.

Internet

Meer weten over Internet van KPN? Profiteer ook hierbij van het betrouwbare netwerk van KPN.