29 november 2018 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Is Red Dead Redemption 2 hét spel van 2018?

Waan jezelf in het Wilde Westen in Amerika van 1899. Kruip in de huid van hoofdrolspeler Arthur Morgan, lid van een bende die vlucht voor de overheid. Een buitenbeetje, die met zijn bende overvallen pleegt en probeert het perfecte bestaan te bereiken. Dat is in een notendop het verhaal van Red Dead Redemption 2. En het spel is immens populair. Wat is er zo bijzonder aan deze game?

Red Dead Redemption 2


Wat maakt Red Dead Redemption 2 zo populair?

De verwachtingen waren hoog toen Red Dead Redemption 2 op 26 oktober 2018 uitkwam, 8 jaar na lancering van de eerste versie. Zouden de makers, Rockstar, het enorme succes van GTA V kunnen evenaren? Red Dead Redemption 2 leverde in de eerste drie dragen bijna 640 miljoen euro op. Volgens Rockstar het meest succesvolle openingsweekend ooit. Record na record wordt gebroken met dit spel: de meeste digitale verkopen op Playstation, meeste pre-orders en nog veel meer.

Wat zeggen de recensenten?

Mooi al deze cijfers, maar wat vinden de gamers van de game nu deze een maand uit is? Nou, niets dan lof! Zowel Inside Gamer als Gamer.nl beoordelen Red Dead Redemption 2 met maar liefst een 9,5(!). Volgens Inside Gamer heeft het spel "één van de rijkste, mooiste en indrukwekkendste gamewerelden ooit gemaakt." De graphics zijn indrukwekkend, het tijdsbeeld perfect weergegeven en de verhaallijn zit goed in elkaar. "Een heerlijk vloeiend verhaal dat bij tijd en wijle volledig draait om spectaculaire gevechten, maar dan ook weer durft over te schakelen naar lichtzinnige nonsens zoals een zuipfestijn", aldus Inside Gamers.

Jij bepaalt: good guy of bad guy?

Wat Gamers.nl nog aanprijst is het oog voor detail van Rockstar. Zo blijken de kleinste gebeurtenissen/keuzes hele grote invloed te hebben op je avontuur. Je bent dus zelf in de lead: word je een good guy of een slechterik? Dat bepaalt de rest van de game: van hoe de mensen die je tegenkomt op je reageren tot hoe de kill shot cams getoond worden.

Hoewel je misschien zou verwachten dat het verhaal van Red Dead Redemption 2 volgt op dat van versie 1, is niets minder waar. Het verhaal in de tweede versie speelt zich 12 jaar vóór dat van de eerste versie af. Als ervaren Red Dead Redemption speler zie je wel wat herkenningspunten in het tweede deel. Zo is een van de bendeleden van Morgan John Marston, hoofdrolspeler in deel 1. Recensenten voorspellen dat als je de eerste game gaaf vond, je deel twee zeker gaat waarderen.

Red Dead Redemption 2 Arthur Morgan


Zijn er dan geen minpunten aan Red Dead Redemption 2?

Nauwelijks, volgens de recensenten. Hoewel Inside Gamer eerst vraagtekens zette voordat het spel uitkwam (een band met je paard opbouwen? Je wapens schoonmaken?), zijn ze vooral lovend over Red Dead Redemption 2. Twee puntjes van kritiek van hen:

 • Het tempo in de game ligt laag
 • Gezichtsanimaties kunnen beter

  Verder vraagt Gamers.nl zich af of die klusjes in de game (je pistolen schoonmaken) niet te veel op werken lijkt. Lijken ons in ieder geval geen redenen om de game niet een keer te proberen!

  Voor de PlayStation 4 en X-box One-bezitters

  Op dit moment is Read Dead Redemption 2 verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en X-box One. En goed nieuws: er komt binnenkort een online, multiplayer versie van de game. Verwachting is dat Red Read Online dit jaar nog gelanceerd wordt. Ook gaan er geruchten dat Red Dead Redemption 2 voor pc uitkomt in 2019. Maar dit blijven vooralsnog speculaties en we kunnen alleen hopen dat de game voor pc uitkomt.

  Dus: is Red Dead Redemption 2 hét spel van 2018?

  Als we de recensenten mogen geloven: ja, Red Dead Redemption 2 is het spel van 2018.  Inside gamers zegt: "dit is misschien wel het tofste, mooiste en meeslependste avontuur van dit jaar." Waarschijnlijk gaat de game nog wel even door met records breken en dan moet de online variant nog komen!

  Ook interessant voor jou

  Internet

  Online gamen doe je met Glasvezel Internet

  Mobiel

  Speel de game Fortnite nu ook op je smartphone!

  Games

  Worden Wizards Unite en Planet Coaster de game hits van 2019?