16 april 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Video streaming diensten om urenlang te bingewatchen

Televisie kijken via een kabel die uit de grond komt? Dat begint langzaam uit het televisielandschap te verdwijnen. Tegenwoordig kijk je dankzij video streaming diensten films, series én live tv waar en wanneer je maar wilt. Wij zetten de mogelijkheden op een rij. Kies je favoriet en stream erop los!

Wat zijn video streaming diensten?

Via een video streaming dienst ontvang je het televisiebeeld niet via de kabel maar digitaal. In plaats daarvan stream je online je series, films en programma’s. Doordat de content altijd beschikbaar is, beslis je zelf wat je kijkt en wanneer. Je bent dus niet meer afhankelijk van live tv-uitzendingen en de vaste reclameblokken. Je spoelt terug, pauzeert en start wanneer het jou uitkomt. Het nieuwste seizoen van je favoriete serie in één keer uitkijken? Bingewatch er maar op los!

Om zorgeloos films en series te kijken, heb je snel en stabiel internet nodig. Met Internet en TV van KPN heb je de juiste internetverbinding in huis om urenlang te streamen. Wil je onderweg programma’s kijken op je telefoon of tablet? Met het supersnelle 4G-netwerk van KPN kun je zonder wifi streamen. Kies hiervoor wel de juiste databundel, want streamen kost aardig wat data.

Streamen met Netflix

Netflix is een van de bekendste video streaming diensten. Met een Netflix account krijg je toegang tot bijna alle films en series die je maar kunt bedenken. Ook maakt deze dienst haar eigen content: Netflix Originals. Dit zijn films en series die door Netflix zijn geproduceerd en alleen op dit platform te zien zijn.

Je kunt Netflix streamen naar je televisie via een Google Chromecast, Apple TV of via een Smart TV. Bij KPN krijg je korting op je Netflix-abonnement en de stream-app zit standaard op de KPN tv-ontvanger. Zo kijk je altijd in hoge kwaliteit 4K films en series.

Handige tip voor op reis: offline kijken via de Netflix app op je telefoon of tablet! Via de app download je (via de wifi!) een aantal van je favoriete films en series. Deze kun je nu offline kijken, zoals in het vliegtuig of in gebieden waar je geen 4G-netwerk hebt.

Streamen met Videoland

Ja, ooit was Videoland de plek waar je op zaterdagavond een filmpje ging huren. Tegenwoordig is deze Hollandse dienst de plek waar je Nederlandse topfilms en -series streamt. Ook vind je hier Amerikaanse en andere internationale series. Videoland maakt net als Netflix ook eigen content, zoals de series Nieuwe Buren en Soof. De dienst is van RTL, dus je vindt hier heel veel RTL-programma’s waar je urenlang zoet mee bent. Videoland is nét een euro goedkoper per maand dan Netflix.

Via KPN tv-menu kun je een abonnement op Videoland afsluiten.

KPN Smart TV App

Nieuw! Met de KPN Smart TV App kijk je interactieve tv precíés zoals jij dat wilt. Je kijkt direct tv, zonder kastje en kabels. Schakel je nét te laat in als De Luizenmoeder op tv is? Dan spoel je gewoon terug met Begin Gemist. Even pauzeren om een kop thee te pakken? Geen probleem, kan gewoon. Je favoriete zaterdagavond-programma moeten missen omdat je op stap bent? Neem die uitzending gewoon op!

De KPN Smart TV App werkt op Samsung-tv’s van 2017 of nieuwer. Binnenkort wordt dit uitgebreid naar meer tv's!

Apple TV+

Een nieuwe dienst die binnenkort ook verkrijgbaar is in Nederland: Apple TV+. Deze tv-app van Apple gebruik je op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV en een aantal Smart TV’s om content te streamen. Met Apple TV+ krijg je toegang tot exclusieve films en series, in uiteenlopende genres. De content zal meer gefocust zijn op filmmakers die hun eigen unieke verhalen vertellen. Waarschijnlijk ga je er geen Netflix-films en -series op zien, maar wel content van andere video streaming diensten.

Streamen maar!

Met een snelle en stabiele internetverbinding ben je klaar om aan het streamen te slaan. Wil je veel populaire series kijken en een groot aanbod aan filmklassiekers tot je beschikking hebben? Kies dan voor een Netflix-account. Krijg jij geen genoeg van Nederlandse series en films? Sluit dan een Videoland-abonnement af. Handige apps om je favoriete content op te kijken zijn de KPN Smart TV App en de binnenkort verkrijgbare Apple TV+. Veel kijkplezier!

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

TV kijken zonder kastjes en kabels met de KPN Smart TV app

Gezin

Deze 5 Pluspakket films kijk je met de hele familie

Films, series & TV

Nieuwe zenders bij KPN!