Begin Gemist: vrij om tv te kijken wanneer het jou uitkomt!

Van alle KPN-klanten heeft 60% Begin Gemist wel eens geprobeerd en 25% gebruikt Begin Gemist regelmatig (een aantal keer per maand). Ook zien we dat als klanten de functie een keer gebruikt hebben, ze dit meteen veel vaker gaan doen: gemiddeld zo’n 10 keer per maand. Vooral programma’s op NPO 1, 2 en 3 worden vaak opnieuw gestart, hiervan zijn Wie is de Mol?, Boer zoekt vrouw en het NOS-journaal de absolute winnaars!

Hoe werkt het ook alweer? 

Begin Gemist is gratis bij alle pakketten met Interactieve TV van KPN. Staat het Begin Gemist-icoon in de elektronische programmagids (EPG) van iTV bij jouw programma? Dan kun je met één druk op de groene knop gebruik maken van de dienst. Begin Gemist wordt aangeboden in samenwerking met de zenders, een lijst die steeds verder uitbreid.

Groene en witte iconen

De zenders stellen een aantal programma’s of films beschikbaar voor Begin Gemist. Aan het groene (gratis) of witte (betaald) icoon in de elektronische programmagids zie je precies welke programma’s je opnieuw kunt laten beginnen. Wel zijn sommige zenders alleen beschikbaar als je het bijbehorende extra zenderpakket hebt.

Waarom moet ik betalen voor sommige programma’s? 

De programma’s die worden aangeboden via Begin Gemist en de prijzen die daarvoor worden gevraagd zijn vergelijkbaar met die van Programma Gemist. Hierin is KPN afhankelijk van de zenders; zij bepalen of er geld gevraagd wordt voor een programma of niet. Voor programma's van SBS en RTL wordt voor Begin Gemist een bedrag gevraagd van€ 0,99 of € 2,99. Betalen doe je simpel met de afstandsbediening van Interactieve TV. Het bedrag wordt dan op je volgende factuur in rekening gebracht.

Wil je niet betalen voor het herstarten van een programma? Dan is opnemen natuurlijk een prima alternatief. Met het Opnemen Pakket kun je tot 200 uur programma’s opnemen en blijven je opnames een jaar lang bewaard.

Als je gebruikt maakt van het Alles-in-1 Standaard of Premium pakket hoef je helemaal niets te doen om de dienst te activeren: deze zit gratis in je abonnement! Maak je gebruik van Alles-in-1 Instap? Dan is het mogelijk om het Opnemen Pakket zelf aan- en uit te zetten voor €5 per maand. Hoe je dat doet lees je terug op de pagina van het Opnemen Pakket.

De tv-zenders stellen een aantal programma’s of films beschikbaar voor Begin Gemist. Ook hierin is KPN dus afhankelijk van de zenders; zij bepalen welke programma’s te herstarten zijn.

Waarom verdwijnt het logo van Begin Gemist na afloop?

Begin Gemist is alleen te activeren tijdens de live uitzending. Hierna kun je het programma terugzien in Programma Gemist

Is Begin Gemist alleen beschikbaar voor KPN-klanten?

Begin Gemist is een unieke dienst van KPN. We introduceerden het eind oktober 2013 en er is nog geen andere telecomprovider die dit aanbiedt (naast de andere KPN-merken Telfort en XS4all).

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

5 series die je gezien moet hebben

Films, series & TV

Exclusief bij KPN: De verleidelijke serie De Mannentester

Films, series & TV

De 5 best bekeken Youtube filmpjes allertijden