Vakantiefoto’s online opslaan voor iOS en Android?

Een vakantie is voor veel mensen het ultieme genieten. Weg uit de dagelijkse sleur en dan begint die vakantiewaanzin. Alles en iedereen op de gevoelige plaat zetten. Maar of het geheugen van je smartphone daar ook zo blij mee is? Je leest hier hoe je foto’s makkelijk kunt opslaan in de cloud, maar ook hoe dit overzichtelijk kan.

De zomervakantie staat binnenkort voor de deur. Het perfecte moment om stil te staan bij het backuppen van je foto’s. Ga je nog niet op vakantie? Stel het dan niet langer uit en ga direct aan de slag met onderstaande tips.

Orden je afbeeldingen

Eenmaal thuis zit alles in je foto vergaarbak en moet je alles eerst uitzoeken, voordat je ze op je externe hardschijf zet. Kan dat niet makkelijker? Ja, dat kan. Gelukkig bestaan er een aantal apps die je helpen om je foto’s te ordenen:

Scene

Scene voor Android maakt het mogelijk je foto's makkelijk en snel te organiseren op je Android-toestel. Tegenwoordig staan er zoveel foto's op een toestel dat een goede foto-organizer een must is. Scene maakt dit mogelijk. Ook het privé of openbaar delen van foto's behoort tot de mogelijkheden van deze uitgebreide app.

Scene is gratis beschikbaar voor Android.

Picjoy

PicJoy ordent je foto’s automatisch met behulp van allerlei algoritmes. PicJoy voegt vanzelf tags toe aan je foto’s, gebaseerd op datum, locatie en context. Je foto’s worden door de app herkend op bijvoorbeeld monumenten, seizoenen of vakanties. Bij het zoeken kun je direct zien dat de app foto’s indeelt op onder andere jaren of tijden van de dag.

PicJoy is gratis beschikbaar voor iOS.

Maak een back-up van al je foto’s

Na de vakantie gaan al je foto's naar je externe harde schijf. Sta jij stiekem ook elke keer weer met verbazing te kijken hoeveel het er zijn? Het is een grote klus om ze netjes op te slaan in mappen en sub-mappen. Kan dat niet gewoon via de cloud? Ja, dat kan.

Foto’s online opslaan

Neem het zekere voor het onzekere. Omdat je smartphone na die befaamde afterparty in de sangria, het zwembad of babyolie kan belanden. Sla je al je kiekjes online (in de cloud) op. Een groot voordeel van het online bewaren, is dat je je foto’s via meerdere computers, smartphones of tablets kunt bekijken. Een aantal handige sites waar je online je foto’s kunt uploaden en bewaren:

Gerelateerde artikelen