5 dingen die je ook met Spotify kunt doen

Dat je met Spotify Premium altijd en overal toegang tot je favoriete muziek hebt is alom bekend. Maar wist je dat je met Spotify meer kan dan alleen de beste beats streamen? Van tickets kopen tot hardlopen.

Dat Spotify niet voor één gat te vangen is blijkt wel uit de onderstaande voorbeelden:

1. Muziek delen via scanbare codes

Je favoriete nummers delen via WhatsApp, Facebook en allerlei andere diensten kon natuurlijk al. Met Spotify Codes beschik je over een unieke streepjescode voor elk nummer, album, artiest of afspeellijst. Het werkt als volgt:

  • Zoek binnen Spotify het album of de artiest die je wilt delen.
  • Tik op de drie puntjes tijdens het afspelen van een liedje en je komt in het optie-menu.
  • Onder de albumcover staat een balkje met daarin de Spotify Code.
  • Deze codes maken het makkelijk om nummers onder je vrienden te delen.

Om een liedje op te zoeken in Spotify zit er in de zoekfunctie nu een camera-icoontje rechtsboven in beeld. Tik hem aan en je kan nu de codes scannen die op je scherm, muziekposters of stickers staan.

2. Muziek op jouw hardlooptempo met Spotify Running

Spotify Running is alles wat je nodig hebt om lekker op de maat hard te lopen. Er worden nummers afgespeeld op basis van je smaak en, nog belangrijker, je hardlooptempo.

  • Tik binnen Spotify op de Menu knop en selecteer Bladeren
  • Ga naar Genres en Stemmingen en selecteer Running en een afspeellijst
  • Tik op Start met Hardlopen. Spotify detecteert automatisch je tempo en past de muziek erop aan.

3. Spotify Summer Rewind-playlist

Haal zomerse herinneringen op met een nieuwe persoonlijke afspeellijst vol zomerse muziek. Wat Spotify met de afspeellijst doet is kijken naar welke zomerhits jij het afgelopen jaar hebt geluisterd. Dus schaam je niet als ‘Jody Bernal’s - Que Si Que No’ of ‘Gerard Joling & Tatjana - Can't Take My Eyes Off You’ voorbij hoort komen. De afspeellijst is te vinden op het startscherm van de app of via de browser spotify.com/nl/rewind/. Geen lijst, dan gebruik je Spotify nog niet lang genoeg.

4. Stand-up comedians op Spotify

Voor de beste comedy ben je niet meer alleen tot je scherm aangewezen. Steeds meer stand-up comedians zetten hun albums ook op Spotify. Wat kan jou die file van 13 km nou schelen, je komt nooit meer chagrijnig op je werk of uit de trein. Denk bijvoorbeeld aan Aziz Ansari, Amy Schumer, Jim Gaffigan en Mike Birbiglia.

5. Tickets boeken

Eventbrite en Spotify hebben een verregaande samenwerking aangekondigd. Spotify brengt luisteraars op de hoogte van events van Evenbrite, waarbij de muziekstreamingdienst zich baseert op de muzieksmaak van de gebruiker. Je ontdekt nieuwe artiesten via Spotify en schaft vervolgens een concertkaartje aan. Dankzij de integratie kunnen Spotify-gebruikers straks makkelijk en snel kaartjes kopen, zonder in te hoeven loggen.

Welke speciale Spotify functie spreekt jou het meeste aan?

Gerelateerde artikelen