Samsung Watch6 met Multisim: zo blijf je altijd verbonden

Je slaapritme en sportprestaties bijhouden, bellen, appen, betalen en muziek luisteren en dat allemaal zónder je smartphone mee te nemen? Het kan als je jouw Samsung-telefoon koppelt met de Samsung Watch6 met Multisim. We leggen je alle ins and outs uit over dit handige snufje voor je smartwatch zodat jij altijd verbonden blijft!

Wat is er nieuw aan de Samsung Galaxy Watch6?

Misschien heb je de Samsung Watch5 Pro op dit moment wel om je pols. Toch zijn er een aantal redenen waarom overstappen op de Samsung Watch6 zeker de moeite waard is. Dit zijn een aantal fijne Samsung Watch6-specs die je wilt kennen:

  • De nieuwste smartwatch heeft een 20% groter scherm dan zijn voorganger.
  • De rand is 30% dunner en de roterende ring is 15% dunner.
  • Het scherm is levendiger, heeft een hogere resolutie en een maximale helderheid van wel 2.000 nits.
  • Je kunt binnen no time van stijl wisselen met de one-click-horlogebandjes. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgewicht bandje voor tijdens het sporten of slapen en een chiquer bandje voor naar je werk. Ook wat wijzerplaten betreft heb je nu een stuk meer keuze.
  • De Watch6 is nog beter in het bijhouden van bijvoorbeeld je slaapritme, bloeddruk, workouts en zelfs je menstruatiecyclus. Of wat dacht je van de temperatuur van de zee checken voor je een duik neemt?
  • De Samsung Watch6 kan na acht minuten opladen weer acht uur vooruit. Met het Always-On-scherm aan gaat de vergrote accu tot 30 uur mee en als je deze modus uitschakelt tot wel 40 uur.
  • Dankzij de verbeterde processor en het verbeterde geheugen is deze Galaxy Watch 18% sneller dan voorheen. Zo open je apps in een handomdraai.

Wat zijn de voordelen van de Watch6 met Multisim

Ook van de Samsung Galaxy Watch6 zijn weer een aantal LTE-modellen beschikbaar. Dit houdt in dat je, wanneer je voor Multisim kiest, met deze smartwatches zonder telefoon op pad kan. Hoe het werkt? Bij Multisim zit er een digitale kopie van de simkaart uit jouw telefoon in je Samsung Watch. Zo zijn je devices verbonden en kun je, vanuit dezelfde bundel, bellen en internetten terwijl je je telefoon thuis laat. Maar wat zijn dan precies de voordelen van Multisim en de Watch6 combineren? Deze functionaliteit is handig voor als je bijvoorbeeld gaat hardlopen maar je toch je favoriete muziek wilt luisteren. Even veilig checken of je wel de goede kant op fietst, ging nog nooit zo makkelijk. Of wat dacht je van betalen met je smartwatch door Google Pay te gebruiken of snel inchecken bij het openbaar vervoer? Met een Multisim gekoppeld aan je telefoonabonnement is jouw Samsung Galaxy Watch6 altijd verbonden met het krachtige netwerk van KPN.

Multisim op de Samsung Galaxy Watch6 activeren

Multisim is gekoppeld aan je huidige (of nieuw aan te sluiten) mobiele abonnement bij KPN. Heb je al een KPN Mobiel abonnement, dan hoef je dus geen nieuw abonnement af te sluiten. Deze digitale simkaart gebruikt namelijk hetzelfde telefoonnummer en de belminuten, sms'jes en data uit je huidige abonnement. Voor €5,- per maand kun je deze handige service gebruiken. Probeer het gerust een keer uit, want je kunt het Multisim-abonnement elke maand kosteloos opzeggen.

Multisim op je Watch6 activeren kun je gewoon zelf. Volg simpelweg de volgende stappen:

  1. Open de Wear-app op je telefoon
  2. Tik op ‘Instellingen horloge’ en ga naar 'Mobiele abonnementen'
  3. Tik bij ‘Een mobiel abonnement instellen’ op ‘Volgende’
  4. Log in met je KPN ID
  5. Tik op 'Aanzetten' Multisim
  6. Tik op 'Ja, ik ga akkoord' en op ‘Doorgaan’
  7. Tik bij het scherm ‘Geregeld!’ op ‘Sluiten’
  8. Tik vervolgens bij ‘Een mobiel abonnement instellen’ op ‘Abonnement gebruiken’
  9. Multisim wordt geactiveerd op jouw Galaxy Watch.

Bestel je jouw Samsung Galaxy Watch6 direct met Multisim, dan hoef je alleen stap één tot en met vier te volgen om Multisim te activeren op je Watch6.

Combineer de Watch6 met je Samsung-smartphone

Zie jij zo’n handige Multisim wel zitten, dan vraag je je vast af of je de Watch6 met jouw smartphone kunt koppelen of dat je daarvoor een nieuwe telefoon nodig hebt. Multisim voor de Samsung Galaxy Watches werkt alleen in combinatie met een Samsung-telefoon. De koppeling werkt daarnaast het beste als jouw telefoon op Android 8.0 draait en ten minste 1,5 GB RAM heeft. Ook goed om te weten: Multisim werkt alleen vanaf de Watch5 of hoger en als het gaat om de 4G (LTE) -versie en dus niet de versie die alleen Bluetooth ondersteunt.

Een topcombinatie is bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Watch6 met de Samsung Galaxy Z Flip5 telefoon. Zo kun je door Multisim te activeren dus even lekker op pad zonder je smartphone. Heb je ‘m wel bij je? Ook dan werken de devices naadloos samen. Zo kun je door de verbeterde Camera Controller op de Watch6 bijvoorbeeld jouw Flip5 op afstand een foto laten maken, zelfs ingezoomd. Ook kun je naar hartelust multitasken. Kijk op je Flip5 op fullscreen naar een video terwijl je op je Watch6 snel een appje beantwoordt. Zowel de gloednieuwe Samsung Galaxy Z Flip5  als de eveneens nieuwe Samsung Galaxy Z Fold5 zijn uitstekende keuzes om te combineren met de net gelanceerde Watch6.

Gerelateerde artikelen