Samsung Galaxy Z Fold5 review

Opvouwbare telefoons zijn dé gadget van het moment. Niet zo gek, want zo’n handige foldable biedt eindeloos veel mogelijkheden, terwijl je ‘m zo in je broekzak steekt. In deze Samsung Galaxy Z Fold5 review vertellen we je alles over Samsungs nieuwste aanwinst. Deze telefoon combineert het gemak van een smartphone met de functionaliteit van een laptop. Gamen, series kijken en zelfs werken: het kan allemaal uitstekend op deze opvouwbare telefoon!

Eerste indruk: dit zijn de Samsung Galaxy Z Fold5 specs 

Met de gloednieuwe Samsung Galaxy Z Fold5 haal je eigenlijk een mini-laptop in huis. Je geniet van een uitzonderlijke game- en kijkervaring op het extra grote edge-to-edge scherm en bent productiever dan ooit door de krachtige nieuwe chipset. Laten we inzoomen op alle Samsung Galaxy Z Fold5 specs.

Hoe werkt het Galaxy Fold display?

De Samsung Galaxy Fold heeft twee schermen. Als hij is ingeklapt, kun je het scherm aan de voorkant gebruiken. Die is 4,6 inch groot en daarmee is dit scherm relatief klein. Klap je de smartphone open? Dan komt het tweede Galaxy Fold display tevoorschijn. Hét huzarenstukje van deze smartphone van de toekomst.

Opengeklapt is het scherm van de Galaxy Fold van Samsung maar liefst 7,3 inch groot. Hiermee is de smartphone bijna twee keer zo groot als veel andere telefoons. De Galaxy Fold afmetingen zijn ingeklapt 160,9 bij 62,9 millimeter. Uitgeklapt zijn de afmetingen 160,9 bij 117,9 millimeter. Het uitgeklapte scherm heeft een hartstikke hoge resolutie van 2152x1536 pixels. Scherper dan Full HD! Ideaal om in topkwaliteit een film te streamen.

De twee Galaxy Fold displays gebruiken allebei Samsungs Dynamic Amoled-schermtechnologie. Dubbel voordeel voor jou, want hierdoor hebben de displays de hoogste helderheid en felste kleurweergave. Games komen op deze opvouwbare telefoon daarmee écht tot leven. Net als foto’s en films.

Fold5 design 

De nieuwe opvouwbare telefoon ligt met z’n strakke design comfortabel in de hand. Door Samsungs nieuwste en sterkste scharnier kun je je smartphone naadloos dichtvouwen. De telefoon is verkrijgbaar in drie kleuren: het tijdloze Phantom Black, subtiele Cream of hippe Icy Blue. 

Gemakkelijk mee te nemen door Enhanced Pocketability 

De Fold5 is 2.4 mm dunner en 9 gram lichter dan zijn voorganger, dus je haalt met deze nieuwe Samsung een smartphone in huis die je makkelijk in je broekzak stopt.  

Bestendigheid 

Ben je bang dat zo’n opvouwbare telefoon niet tegen een stootje kan? Geen zorgen, want door het naadloze design komt er niet gauw viezigheid tussen de schermen van jouw Galaxy Fold5. Daarnaast zorgt het metalen frame van Corning® Gorilla® Glass Victus 2 ervoor dat de telefoon kras-, stoot en waterbestendig is. Lekker duurzaam! 

Samsung Galaxy Z Fold5: behaal maximale productiviteit 

Okee, zo’n foldable ziet er dus tof uit en hij is makkelijk mee te nemen, maar wat zijn nog meer de voordelen van een opvouwbare telefoon? Je kunt met de nieuwste Fold5 een flinke slag maken in je productiviteit. We vertellen je meer over de specs. 

Multi-window design 

De nieuwste Fold-telefoon is hét toestel voor als je houdt van multitasken. Om meerdere taken tegelijk uit te voeren gebruik je eenvoudig meerdere vensters door het multi-window design. Zo lees je op de ene kant van het scherm het nieuws, terwijl je op de andere kant een appje of mail verstuurt. Door de handige drag & drop functie sleep je binnen no time bestanden, foto’s en video’s van het ene naar het andere scherm of van de ene naar de andere app. Aan de onderkant van het scherm vind je een taakbalk die snel toegang geeft tot je meest gebruikte apps. Kortom: een echte laptopervaring, maar dan op je telefoon. Zo is de meest productieve telefoon van Samsung tot nu toe ideaal voor als je onderweg wilt werken.

Connectiviteit met het Galaxy Ecosysteem 

Wil je je werk toch even afronden op je laptop, of je game verderspelen op je tablet? Door het Galaxy Ecosysteem blijf je altijd verbonden met al je apparaten en kun je heel eenvoudig overschakelen van je ene naar je andere device. Jouw Samsung-apparaten verbinden doe je vanaf nu moeiteloos via de SmartThings app. Fijn, die slimme connectiviteit.

Meer entertainment met de Samsung Galaxy Z Fold5 

Werken is één ding, maar je koopt een nieuwe smartphone natuurlijk ook voor het entertainment. Daar is de Samsung Galaxy Z Fold5 een uitstekende keuze voor.

Fold5 beeldscherm 

Vouw jouw Galaxy Z Fold5 open voor een heuse bioscoopervaring, waar je ook bent. Het grote 7.6 inch edge-to-edge scherm licht op tot wel 1.750 nits, waaardoor je zelfs met direct zonlicht geniet van een heel helder beeldscherm. En kijk je de favoriete serie van jullie vriendengroep, dan kun je door het interactieve split-screen op jouw smartphone tegelijkertijd samen de aflevering bespreken in de chat. Heb je liever je handen vrij? Zet jouw Fold5 neer in de Flex Mode en geniet handsfree van de leukste content. Klaar voor de volgende video? Gebruik de Touchpad op je onderste scherm om jouw device te bedienen. 

Fold5 processor 

Ben jij meer van het gamen op je telefoon? Ook dan is de Samsung Galaxy Z Fold5 een smartphone voor jou. Hij is namelijk uitgerust met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 chipset. De Samsung Fold5 chip en Fold5 processor zorgen voor een buitengewone speeltijd en moeiteloze ervaring, ook tijdens de zwaarste games. Dankzij het geavanceerde koelsysteem heb je geen last van een oververhitte telefoon tijdens cruciale spelmomenten. Je spellen worden nog levendiger door de lichtreflecties en realistische schaduwen met behulp van Ray Tracing. Spelen maar! 

Conclusie van de Samsung Galaxy Z Fold5 review 

Het eindoordeel van deze Samsung Galaxy Z Fold5 review? Deze opvouwbare telefoon heeft zeker een mooie stap vooruit gemaakt ten opzichte van z’n voorganger. Zo is ‘ie dunner en sterker geworden en spatten jouw video’s en spellen van het scherm als nooit tevoren. De Samsung Galaxy Z Fold5 is toch wel dé business- en game telefoon van dit moment te noemen. Haal je graag alles uit het leven, dan is deze smartphone boordevol entertainment en power in een strak jasje echt iets voor jou. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd van het Fold-model van Samsung? Denk dan ook eens aan de andere net gelanceerde opvouwbare telefoon van het merk, de Flip. Lees er meer over in deze Samsung Galaxy Z Flip5 review.

Gerelateerde artikelen