Samsung Galaxy Fold: de opvouwbare telefoon

Samsung brengt de opvouwbare telefoon in Nederland op de markt. Lig jij straks met je smartphone in een vouw? Check alle ins en outs van de Samsung Galaxy Fold.

Wat is een opvouwbare telefoon?

Het is dé volgende stap op het gebied van smartphones: opvouwbare telefoons. Dit zijn smartphones waarvan je het scherm kunt uitklappen. Met zo’n toestel heb je een veel groter display dan bij ‘ouderwetse’ smartphones. Handig als jij op een heerlijk groot scherm je favoriete serie wilt streamen. Heb je je serie uitgebinget? Dan klap je jouw opvouwbare telefoon weer in en is-ie weer lekker compact.

Samsung Galaxy Fold: voorkant, zijkant en achterkant

Samsung Galaxy Fold specs

De Samsung Galaxy Fold is een opvouwbare telefoon die Samsung begin 2019 aankondigde. Hij is nu ook in Nederland beschikbaar. Zo is een variant van dit toestel 5G ready en heeft hij genoeg moois voor je in petto. Check maar!

Hoe werkt het Galaxy Fold display?

De Samsung Galaxy Fold heeft twee schermen. Als hij is ingeklapt, kun je het scherm aan de voorkant gebruiken. Die is 4,6 inch groot en daarmee is dit scherm relatief klein. Klap je de smartphone open? Dan komt het tweede Galaxy Fold display tevoorschijn. Hét huzarenstukje van deze smartphone van de toekomst.

Opengeklapt is het scherm van de Galaxy Fold van Samsung maar liefst 7,3 inch groot. Hiermee is de smartphone bijna twee keer zo groot als veel andere telefoons. De Galaxy Fold afmetingen zijn ingeklapt 160,9 bij 62,9 millimeter. Uitgeklapt zijn de afmetingen 160,9 bij 117,9 millimeter. Het uitgeklapte scherm heeft een hartstikke hoge resolutie van 2152x1536 pixels. Scherper dan Full HD! Ideaal om in topkwaliteit een film te streamen.

De twee Galaxy Fold displays gebruiken allebei Samsungs Dynamic Amoled-schermtechnologie. Dubbel voordeel voor jou, want hierdoor hebben de displays de hoogste helderheid en felste kleurweergave. Games komen op deze opvouwbare telefoon daarmee écht tot leven. Net als foto’s en films.

Deze accessoires krijg je bij aankoop van de Samsung Galaxy Fold

Krachtige hardware

De Samsung Galaxy Fold is geen one trick pony. Hij heeft meer dan alleen een innovatief opvouwbaar scherm. Onder de motorkap barst het namelijk van de krachtige hardware. Je apps starten dankzij de Snapdragon 855-processor supersnel op en met 12 GB aan werkgeheugen vind je geen ander toestel met meer werkgeheugen. Schakelen tussen apps gaat daarmee watervlug! Ander voordeel? Dat is de grote batterij van 4380 mAh. Dat moet ook wel: meer scherm betekent ook meer energieverbruik.

Galaxy Fold camera

Zes camera’s heeft de Galaxy Fold maar liefst: drie aan de achterkant, één aan de voorkant en twee aan de binnenkant. Die laatste twee gebruik je als het scherm is uitgeklapt. Deze maken foto’s in 10 en 8 megapixel en zijn handig om op groot beeld te beeldbellen. Bij de drie camera’s aan de achterkant ben je aan het juiste adres als je thuis wilt komen met fraaie vakantiekiekjes.

Dit cameratrio maakt foto’s in 16, 12 en 12 megapixel. Tot je beschikking staan onder andere een telelens (om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen) en een ultragroothoeklens (voor mooie panoramafoto’s). De 10-megapixelcamera aan de voorkant kun je gebruiken als de Galaxy Fold is ingeklapt.

Gerelateerde artikelen