Samsung Galaxy Z Flip5 review (video)

Opvouwbare telefoons zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet zo gek, want zo’n handige foldable is compact én biedt eindeloos veel mogelijkheden. In deze Samsung Galaxy Z Flip5 review zoomen we in op Samsung's nieuwste aanwinst. Deze telefoon met iconisch design combineert het gemak van een smartphone met de functionaliteit van een laptop. Van series kijken tot handsfree videobellen en de beste selfies maken: het kan op deze nieuwe opvouwbare telefoon als nooit tevoren!

Joris vertelt je waarom de Galaxy Z Flip5 een slimme keus is!

Eerste indruk van de Samsung Galaxy Flip5 specs

Met de gloednieuwe Galaxy Flip5  geniet je van oneindig veel mogelijkheden. Selfies maken met de hoofdcamera, multitasken op je hoofdscherm of een film kijken op je uitgeklapte grote scherm: deze opvouwbare telefoon kun je helemaal naar je eigen hand zetten. Zo kun je met de Flex Mode gebruikmaken van twee schermen tegelijk. Een DM beantwoorden terwijl je een YouTube-video bekijkt? Dat kan gewoon!

Alles wat er nieuw is aan de Samsung Galaxy Flip 5

Laten we wat dieper ingaan op de Samsung Galaxy Z Flip5 specs. Want wat zijn nou precies de verschillen tussen de nieuwste opvouwbare telefoon en de in 2022 gelanceerde Samsung Galaxy Z Flip4?

Flip5 design

Zie jij een opvouwbare telefoon niet zitten omdat je bang bent voor een opvallende lijn in je scherm of voor viezigheid en krassen? Daar hoef je je bij de Flip 5 geen zorgen om te maken. Door het zero-gap design met een vernieuwde en ultrasterke scharnier kun je je smartphone nu naadloos dichtvouwen en is deze dunner geworden. Ook de vouwlijn is in dit nieuwe model minder zichtbaar. Door het metalen frame is de telefoon kras-, stoot-, en waterbestendig. En het scherm zelf? Die is multifunctioneel. Onderweg even een appje sturen doe je gemakkelijk op je 3.4 inch Flex Window. Deze is tot wel 280% groter dan z’n voorganger! Ga je over op de Flip Mode, dan vergroot je je scherm tot maar liefst 6.7 inch. Ook het kleurenpalet van de telefoon is vernieuwd. Je kunt kiezen uit het stoere Graphite, het tijdloze Cream, het hippe Lavender of het frisse Mint.

Samsung Galaxy Flip 5 camera

Moeilijk doen met selfies maken is met de Flip 5-smartphone verleden tijd. Je kunt namelijk de 12 megapixel hoofdcamera gebruiken voor jouw haarscherpe selfies. Bij de Flip 4 kon je voor selfies enkel de selfiecamera van 10 megapixel gebruiken. Ook de 5-serie kun je in 90-gradenstand klappen en neerzetten, zodat je handsfree foto’s en video’s kunt maken. Ideaal! Verderop in deze Samsung Galaxy Z Flip 5 review gaan we nog wat dieper in op alle camera-functionaliteiten.

Flip & Flex Mode

We zeiden het al: de nieuwste Flip van Samsung is multifunctioneel. Je kunt de telefoon dicht, half-open én opengeklapt gebruiken. Zo kun je, zonder je smartphone open te klappen, gemakkelijk even een berichtje versturen, bellen, je agenda checken of een ander nummer opzetten vanaf het 2 mm Flex Window. Personaliseer je scherm met jouw favoriete widgets voor een nog soepelere gebruikservaring. Schakel vervolgens over naar het Flex Mode scherm of naar het volledig opengevouwen scherm in de Flip Mode: jouw apps passen zich naadloos aan voor een optimale ervaring. Zo kun je gebruikmaken van twee schermen tegelijk, waardoor je bijvoorbeeld een filmpje kijkt terwijl je tegelijkertijd een berichtje kunt beantwoorden. Of wat dacht je bijvoorbeeld van videobellen, een serie kijken of een story opnemen zonder je armen te hoeven gebruiken? Het kan allemaal met de handige 90-gradenstand.

Flip 5 processor

De Samsung Galaxy Z Flip 5 ziet er niet alleen prachtig en strak uit, maar is ook een echte powerhouse. De telefoon is namelijk uitgerust met een nieuwe chip: de Snapdragon 8 Gen 2. Dit zorgt voor nog meer kracht en efficiëntie in jouw smartphone. Supersnel multitasken is dan ook geen probleem voor de nieuwste Flip-telefoon.

Samsung Galaxy Flip 5 camera review

Omdat de innovatieve camera toch wel een van de belangrijkste features van de nieuwe telefoon is, gaan we er in deze Samsung Galaxy Z Flip 5 camera review nog wat dieper op in. Met deze opvouwbare telefoon zorg je namelijk heel gemakkelijk voor de beste selfies in hoge resolutie. Om de 12 megapixel hoofdcamera te gebruiken voor jouw selfie, heb je twee opties. Met Quick Shot op je Flex Window maak je een selfie of groepsfoto zonder dat je de telefoon open hoeft te vouwen. Dit komt omdat de achterkant van de Flip een tweede scherm bevat, zodat je jezelf ook tijdens het gebruik van de hoofdcamera terugziet. Je kunt ook kiezen voor de handsfree optie, door jouw smartphone in de 90-gradenstand te flippen. Tijdens deze Flex Cam modus past de camera zich aan aan de stand van je telefoon. Laat je statief dus voortaan maar thuis!

De Pro-grade sensor en Wide Lens van de Samsung Galaxy Flip 5 camera vangen drie keer meer licht op dan de Flip 4 deed, waardoor je vanuit elke hoek haarscherpe foto's maakt. Door middel van Artificial Intelligence wordt ondertussen de afstand tussen verschillende mensen en objecten berekend, zodat op zelfs de kleinste details een mooie focus komt te liggen. En wil je jouw foto’s vaak net wat warmer of koeler maken? Dan stel je dat van tevoren in met de Personal Color-tone.

Conclusie van de Samsung Galaxy Z Flip 5 review

Het eindoordeel van deze Samsung Galaxy Z Flip 5  review? Deze multifunctionele smartphone heeft zeker een mooie stap vooruit gemaakt ten opzichte van z’n voorganger. Zo sluit de telefoon beter en is deze dunner, heeft ‘ie een flink groter scherm aan de achterkant én betere camera-mogelijkheden. Al met al een uitstekende keuze als je wilt gaan voor een iconische smartphone die zich moeiteloos aanpast aan jouw behoeftes. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd van het Flip-model van Samsung? Denk dan ook eens aan de andere net gelanceerde opvouwbare telefoon van het merk, de Samsung Galaxy Z Fold 5.

Gerelateerde artikelen