Een mobiele telefoon voor je kind: waar moet je aan denken?

De eerste mobiele telefoon voor je kind. Kies je een telefoonabonnement voor je kind of voor prepaid of Sim Only? Ontdek welke afwegingen je kunt maken als je een telefoon voor je kind zoekt en welke opties KPN aanbiedt.

Waar gaat je kind de mobiel voor gebruiken?

Een belangrijke reden waarom ouders een mobiel aanschaffen voor hun kinderen is dat ze hun kids beter kunnen bereiken. Zo kunnen ze even bellen om te vertellen dat ze veilig zijn aangekomen of dat ze opgehaald moeten worden. Maar deze telefoon wordt in de praktijk ook voor andere zaken gebruikt, daarom is het handig om alvast na te denken waar het toestel voor zal worden gebruikt. Als je weet waarvoor het toestel gebruikt gaat worden, maakt dat de zoektocht naar het juiste toestel een stuk makkelijker.  

Zo kies je een telefoon voor je kind

Het nadenken waarvoor een mobiele telefoon wordt gebruikt, helpt ook bij de toestelkeuze. Wil je kind naast bereikbaar zijn ook graag foto’s maken, dan is een goede camera wel fijn. Is internet onderweg een handige optie, dan valt de keuze al snel op een smartphone. Kies je ervoor om een nieuwe telefoon aan te schaffen, of is de oude telefoon van een van de ouders wellicht nog een optie? Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van telefoontoestellen, zodat je op basis van de voorkeuren gemakkelijk een keuze kan maken.  

Mobiel abonnement of prepaid voor kinderen?

Naast de toestelkeuze, moeten er ook gekozen worden tussen een prepaid simkaart, een Sim Only-abonnement of een abonnement inclusief toestel.

Een prepaid simkaart moet je telkens handmatig opladen, maar hierdoor houd je wel de kosten goed in de hand. Veel ouders vinden dit handig, omdat je kinderen meteen leert om te gaan met geld.   

Met een Sim Only-abonnement krijg je maandelijks een bepaald tegoed, hiermee kun je internetten en bellen, vaak voor een aantrekkelijke prijs. Je moet wel zelf voor het telefoontoestel zorgen.  

Je kunt ook kiezen voor een abonnement, afhankelijk van het telefoontoestel betaal je het toestel in 1 keer of per maand.

Tenslotte hebben we Kids Sim, dat is een veilig mobiel abonnement voor kinderen met 1 GB internet en onbeperkt bellen en sms'en. Je kunt Kids Sim alleen bestellen als je al een KPN Mobiel abonnement hebt.

We hebben een overzicht voor je gemaakt om deze opties beter met elkaar te vergelijken.

Telefoonabonnement met 4G of 5G of wifi

Tegenwoordig kun je bijna buitenshuis met je mobiele telefoon internetten, met een 4G of 5G abonnement van KPN kun je daarmee eenvoudig online. Mocht je kind dit nog niet nodig hebben, dan kun je kiezen voor een abonnementsvorm waarbij je alleen kunt bellen en sms’en. Uiteraard kan je zoon of dochter wel gebruik maken van wifi om te internetten.   

Je kind krijgt een mobiel: wat spreek je af?

Niet het leukste onderdeel, maar toch belangrijk. Welke afspraken maak je met je kind over zijn of haar mobiele telefoongebruik? Mag de mobiele telefoon aan tafel? Moet het toestel uit na een bepaalde tijd? En hoe zorg je dat het de kosten binnen de perken blijven? Check onze blogs over ouderlijk toezicht. Deze helpen je op weg bij de afspraken.

Ouderlijk toezicht: zo stel je dat in

Ouderlijk toezicht instellen op Android

Ouderlijk toezicht instellen op iPhone en iPad

Gerelateerde artikelen