Mei is de misdaadmaand bij KPN

Hoe komt het toch dat wij mensen zo’n grote fascinatie hebben voor alles wat met misdaad te maken heeft? Seriemoordenaars, true crime, mysteries; we smullen er met z’n allen van. Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, maar de liefde voor de wondere wereld van misdaad, moord en doodslag wel. De hele maand mei staat bij KPN namelijk in het teken van ‘crime’!

Crime+Investigation

We kunnen het natuurlijk niet over misdaad hebben zonder de zender Crime+Investigation in het zonnetje te zetten. Het zit immers in de naam. Goed nieuws: vanaf 5 mei is de zender, te vinden op kanaal 44, zelfs volledig in HD te zien! Een nóg scherpere blik op the dark side, dus. En vanaf die dag kun je ook kijken naar een nieuw programma, namelijk ‘Green Eyed Killers’ (elke woensdag om 21:00 uur), over gewone mensen die vanwege jaloezie aan hun einde komen. Kun je daarna lekker blijven hangen, want dan is ‘Meet, Marry, Murder’ (elke woensdag om 22:00 uur) te zien. Hierin vormt de alledaagsheid van het leven de kern van de tragische gebeurtenissen die aan bod komen. De motieven zijn gevarieerd: hebzucht, jaloezie, maar ook gemak. Want als je een ander tegenkomt, moet je huidige partner natuurlijk wel uit de weg geruimd worden… Smullen geblazen, dus!

BBC First

Maar ook bij BBC First (kanaal 25) kun je volop genieten van heerlijke Britse misdaad. Zo kun je kijken naar de detectiveserie ‘Midsomer Murders’, een echte klassieker die al sinds 1997 te zien is. Maar er zijn ook twee nieuwe series te zien, zoals het op feiten gebaseerde ‘Honour’, over de vermissing en uiteindelijke dood van een 20-jarig meisje, dat vanwege eerwraak werd vermoord. Of kijk naar het drama ‘We Hunt Together’, over twee rechercheurs die totale tegenpolen zijn, maar die toch samen moeten werken wanneer een moordlustig duo erop uittrekt.

Misdaad in het Pluspakket

Maar natuurlijk zit ook het Pluspakket boordevol met heerlijke misdaadfilms! Zoals Quentin Tarantino’s eerste film en klassieker ‘Reservoir Dogs’ bijvoorbeeld, over de overval op een juwelier die gruwelijk uit de hand loopt. De film speelt zich bijna geheel op één locatie af, en dat is ook het geval in de bloedstollende thriller ‘Den Skyldige’. In een 112-meldkamer beantwoordt Asger de noodoproep van een ontvoerde vrouw. Met alleen de telefoon begint hij aan een race tegen de klok om haar te redden.

Of zie Keanu Reeves letterlijk in actie in ‘John Wick 2’, het vervolg op de eerste film uit 2014, die vrij onverwachts een groot succes werd. Verwacht ook in dit tweede deel weer lekker veel over-the-top actie. Op momenten veel geweld, maar vooral erg mooie beelden en een heerlijke soundtrack krijg je als je kiest voor ‘Drive’, met in de hoofdrol Ryan Gosling. Overdag is hij stuntman voor Hollywoodfilms, ’s avonds verdient hij een centje bij door de vluchtwagen voor overvallers te besturen.

Al deze films zie je met het Pluspakket. Ga naar het menu van je tv, kies ‘Films’ en selecteer ‘Pluspakket’. Nog geen Pluspakket? Dan zie je hier hoe je ‘m aan kunt zetten.

Meer over het Pluspakket

Gerelateerde artikelen