KPN. Het netwerk van Nederland

Jij gebruikt iedere dag het KPN-netwerk: direct of indirect. Op veel meer manieren dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt! Mooi om hier eens even bij stil te staan en bij het internet en andere informatie- en communicatietechnologieën. Wij zijn erg trots op het betrouwbare netwerk van KPN. Een beter netwerk, vol betere mogelijkheden. Hoe begon het en waar gaan we naartoe?

Al meer dan een eeuw beter verbonden

Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk. Of je nu klant bent of niet. Jij ziet of gebruikt het; KPN faciliteert het. Van de glasvezelverbindingen in de grond tot de matrixborden boven de snelweg. En van het mobiele 4G-netwerk tot de ontvangst van radiozenders. Zo zorgt KPN er al meer dan een eeuw voor dat Nederland verbonden is.

KPN bekroonde provider

We zijn er trots op dat dit opvalt bij kenners en experts én dat dit bekroond wordt met mooie awards. Wist je dat KPN Glasvezel in januari 2019 als beste Alles-in-1 provider werd getest door de Consumentenbond? Ook won KPN de Tweakers Award 2018-2019 voor Winnaar Mobile provider en ontvingen we van Opiness de Beste Service Award 2018 voor KPN Internet.

Hoe een betrouwbaar netwerk van KPN begon

Telecommunicatie zag in Nederland in 1881 het levenslicht. In de jaren die volgden groeide het aantal abonnees op het telefoonnet zó snel, dat in 1915 de PTT werd opgericht. Dit staatsbedrijf typeerde de evolutie van de telecommunicatie met bijvoorbeeld de eerste telefooncel op het Amsterdamse Valeriusplein. Vanaf 1960 is de telefoon voor iedereen toegankelijk en in 1989 werd de PTT de Koninklijke PTT Nederland, oftewel: KPN! We waren staatsbedrijf af en konden op eigen voet verder.

De eerste Nederlandse provider voor 4G

Vaste telefonie was toen al een dik feit, tijd voor meer! In 1994 legden we het eerste GSM-netwerk aan en begon het mobiele tijdperk. Tien jaar later namen we een belang in Digitenne en boden we vanaf dat moment naast bellen en internet ook digitale tv aan. De volgende stap? Die volgde in 2011: het verder uitbreiden van het glasvezelnetwerk van KPN. En wat dacht je van 4G? In 2013 zorgt KPN als eerste Nederlandse provider voor landelijke 4G-dekking.

Groen logo, groen merk

Niet alleen een goede verbinding voor iedereen, maar ook een groenere verbinding staat hoog in het vaandel bij KPN. We zijn daarom klimaatneutraal en halen onze energie uit duurzame bronnen. Ook zijn we erkend door DJSI tot het duurzaamste telecombedrijf van Nederland. Groen logo, groen merk!

Nu en de toekomst

De tech-wereld staat volop in beweging en KPN beweegt hier natuurlijk in mee. Wat kunnen we nu en in de toekomst verwachten?

Iedereen aan de glasvezel

Glasvezel is het nieuwste van het nieuwste voor je internetverbinding thuis. Het is de opvolger van het traditionele koper en kabel. Glasvezel is een dunne vezel, net zo dik als een haar, gemaakt van glas. Waar bij koper en kabel gebruik wordt gemaakt van stroomimpulsen als transportmiddel, gebruikt glasvezel licht. ‘Sneller dan het licht’ is hier zeker van toepassing, want glasvezel is veel sneller dan zijn voorgangers. Is het glasvezel beschikbaar op jouw adres en heb je internet en/of tv van KPN? Dan krijg je glasvezel er gratis bij. Hier hoef je niets voor te doen, alleen maar genieten van een razendsnelle verbinding.

5G-netwerk met kpn

What’s next? 2G, 3G, 4G … Op naar 5G! In heel Europa wordt gestart met de uitrol van 5G. Ook in Nederland zijn we begonnen met de upgrade van het Netwerk. KPN is bezig met de voorbereiding voor het snelste netwerk tot nu toe. Zodra het mogelijk is, biedt KPN haar klanten 5G aan.

Deze vijfde generatie mobiel netwerk is de opvolger van 4G en is over een paar jaar vele malen sneller dan we nu gewend zijn (ja, het kan nóg sneller). Eén heel belangrijk voordeel hieraan is dat apparaten zó snel met elkaar kunnen communiceren, dat toepassingen zoals smart home soepeler werken. Maar ook innovaties die nog heel ver weg lijken, zoals zelfrijdende auto’s, zullen door 5G eerder realiteit worden.

We zijn hét netwerk van Nederland

KPN biedt je een beter netwerk, met betere mogelijkheden. Zo kijk je met Interactieve TV van KPN jouw favoriete programma’s en zenders niet alleen via je televisie, maar ook online in heel de EU via de Interactieve TV app en Interactievetv.nl. Ben jij juist meer van het streamen? Ook dan zit je goed bij KPN. Je kijkt gemakkelijk Netflix via Interactieve TV, dus je hebt geen Chromecast of Apple TV meer nodig. En je Netflix-rekening betaal je gewoon via je KPN-factuur. Muziekje erbij? Bij KPN krijg je korting op je Spotify-abonnement!

Gerelateerde artikelen