Veilig televisie kijken met de KPN Kids omgeving

Kinderen zijn dol op schermen, of ze nou YouTube video’s kijken op de tablet of een leuke kinderserie op de televisie. Series als Bob de Bouwer, Brandweerman Sam en Peppa Pig worden zeer gewaardeerd door onze jongste generatie. Natuurlijk wil je wel dat je kinderen opgroeien met kindvriendelijke programma’s, zonder dat er opeens gewelddadige of andere rare video’s worden getoond. Speciaal daarvoor heeft KPN de KPN Kids omgeving.

Wat kan je kind kijken op de Kids omgeving?

KPN denkt graag mee over de manier waarop kinderen in deze digitale wereld opgroeien. Hoe ga je als ouder om met privacy, online pesten of de eerste mobiele telefoon. Ook video (televisie) kijken is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom introduceert KPN een veilige omgeving voor kinderen.

De Kids omgeving van KPN is een veilige ruimte waar kinderen onbeperkt en veilig video kunnen ontdekken. Je vindt hier On Demand films en series die geschikt zijn voor alle kleintjes! De Kids omgeving is met name gericht op kinderen van 0 tot 6 jaar. De omgeving heeft een ruimte thema gekregen en is daarmee leuk en herkenbaar vormgegeven voor de jongste gebruikers. Zo zien ze bijvoorbeeld hun favoriete televisiekarakters uit de ruitjes van een raket kijken.

In de omgeving worden films en series getoond uit On Demand. Deze films en series zijn geschikt voor kinderen. Als het genre "angst" bijvoorbeeld is geblokkeerd op de tv-ontvanger, dan wordt uit dit genre niets getoond in de Kids omgeving. Daarnaast vind je er natuurlijk de instellingen van het kinderslot en biedt de Kids omgeving een extra beveiligde omgeving ten opzichte van de normale televisie mogelijkheden.

Waar vind je de Kids omgeving?

De Kids omgeving is beschikbaar op tablets voor alle klanten met een televisie abonnement hebben. Klanten met een Pluspakket en/of Kidspakket hebben een nog groter aanbod aan films en series. De omgeving is te bereiken via de iTV app. Er zijn twee ingangen naar de Kids omgeving. De eerste mogelijkheid is via een speciale "kids" tegel in het "kijken-menu". De tegel is alleen zichtbaar op tablets én als je het juiste pakket hebt (Plus en/of Kids). Daarnaast kan je de Kids omgeving ook bereiken via "Mijn Profiel". Hier vind je naast je eigen profielafbeelding, de "Kids" knop.

Hoe werkt de Kids omgeving?

In de Kids omgeving bevindt je zoon of dochter zich meteen in een ruimte omgeving. Sterren en planeten sieren de achtergrond en bovenaan staat een raket met achter de ruitjes bekende figuren als Bob de Bouwer, Kabouter Plop of Paw Patrol. Bij het klikken op de karakters begint de app automatisch met afspelen. Onder de raket vind je alle films en series terug die je (gratis) kunt kijken.

Wil je kind een nieuwe serie kijken, in de Kids omgeving kun je snel naar het volgende item. Dat kan bijvoorbeeld via de ‘terug' en ‘volgende' knoppen in de player Wanneer een film of aflevering is afgelopen, wordt er automatisch een nieuw item gestart. Bij het afspelen in klein scherm kun je aan de rechterkant meer aflevering of films vinden.

Zijn de kinderen naar bed en wil je zelf weer een film of serie kijken? Om de Kids omgeving af te sluiten kun je rechtsboven op de ‘Ouders’-knop klikken.

Alle voordelen van de Kids omgeving op een rij

Kijkt jouw kind graag televisie via een tablet? Dan is de Kids omgeving zeker een aanrader. Nog een keer een paar handige opties uit de omgeving op een rij:

- Beschikbaar op tablets voor alle klanten met een televisie abonnement
- Breder aanbof voor klanten met Plus
- Veilige Kids omgeving gericht op kinderen van 0-6 jaar
- Meer dan 250 films en series geschikt voor kinderen
- Alleen voor iOS: Timer om de maximale kijktijd te beperken.

Alvast veel en veilig kijkplezier gewenst.

Nog meer handige tips

KPN denkt graag mee over het opgroeien van kinderen in een digitale wereld. Op onze speciale opvoeden pagina vind je handige informatie over privacy, digitaal pesten, populaire websites voor kinderen of de eerste mobiele telefoon.

Gerelateerde artikelen