KPN Box 12: het modem met nog betere wifi

KPN biedt nu de KPN Box 12 aan. Een nieuw generatie modem dat groener, sneller en gebruiksvriendelijker is. Bovendien maakt het modem gebruik van de nieuwste wifi technologie, namelijk Wifi 6. KPN is daarmee het eerste telecombedrijf in Nederland dat Wifi 6 integreert in het eigen modem. Ben je benieuwd naar het modem en Wifi 6? In dit blog praten wij je bij.

Met al je apparaten probleemloos wifi gebruiken

Met de komst van het KPN modem, kun je gebruik maken van Wifi 6. Net als bij mobiel internet, waar we 4G en 5G kennen, heb je bij wifi ook verschillende versies. De nieuwste vorm heet Wifi 6. Deze nieuwe vorm van wifi is sneller. De snelheid is afhankelijk van het aantal antennes in een apparaat. Voor de KPN Box 12 geldt dat deze beschikt over 4 antennes, waardoor deze over een absolute topsnelheid beschikt van 4.8 Gbps, in plaats van 3.5 Gbps zoals bij Wifi 5. Dat is natuurlijk fijn, maar daar zal je in de praktijk maar een klein beetje van merken. Dat komt omdat alles in je omgeving perfect moet werken om deze snelheid te halen. Het grote voordeel van Wifi 6 is vooral dat je tegelijkertijd met al je apparaten de snelheid kan gebruiken.

Hoe werkt Wifi 6?

Stel dat jij thuis zit te videobellen, je zoon te gamen en je dochter te Netflixen, dan loop je met Wifi 6 niet meer tegen snelheidsbeperkingen aan. Je ervaart op alle apparaten de optimale internetsnelheid die je nodig hebt. Heel eenvoudig uitgelegd, gaat er nu nog 1 busje de digitale snelweg op om informatie op jouw scherm te tonen, met Wifi 6 zijn dat 8 busjes die tegelijk op pad gaan. Met de KPN Box 12 en Wifi 6 kan je dus met het hele gezin en al je apparaten, optimaal gebruik maken van je internet.  

Extra gebruiksvriendelijk met duidelijke lampjes 

Tijd om naar het uiterlijk van de nieuwe KPN Box 12 te kijken. Aan de voorzijde van het modem zitten 5 lampjes, van links naar rechts zie je de status van het internet, de wifi, de stroom, de televisie en de telefoon. Hiermee zie je gelijk of al je diensten goed functioneren. Aan de achterzijde van het modem vind je een aantal aansluitmogelijkheden. Zo heb je 4 ethernetpoorten en een USB 3.0 aansluiting. Aan de zijkant van het modem heb je ook nog een USB 2.0 poort (Deze USB poorten zijn nu alleen geschikt voor het gebruik van de KPN Mobiele Internet Dongel en hebben verder geen functie). Daarnaast vind je aan de zijkant twee duidelijk knoppen, de bovenste is de WPS knop om eenvoudig verbinding tussen je apparaten en de wifi te maken. Met de onderste knop kan je de wifi aan- of uitzetten.

Modem met oog voor het milieu

We gebruiken tegenwoordig steeds meer apparaten, of het nou gaat om gadgets of keukenapparatuur, alles om ons heen heeft effect op het milieu en de afval die we produceren. De behuizing van de KPN Box 12 is gemaakt van gerecycled plastic en het modem is dan ook aan het einde van zijn levensloop weer opnieuw in te zetten voor iets anders. KPN vindt het belangrijk dat onze apparaten gebruikt kunnen worden in een circulaire economie. Dat betekent dat alle onderdelen van een apparaat opnieuw gebruikt kunnen worden. Is je modem onverhoopt kapot gegaan, dan stuur je hem terug en zorgen wij dat het modem opnieuw ingezet kan worden. 

Veiligheid staat voorop

Met al die apparatuur bij ons thuis, is veiligheid enorm belangrijk geworden. Ook voor de KPN Box 12 is hier extra aandacht aan besteed. Het nieuwe modem is onder andere geschikt voor WPA3. Dit is de opvolger van WPA2, de standaard dat nu nog wordt gebruikt om wifi te beveiligen en te versleutelen. WPA3 maakt het moeilijker voor kwaadwillenden om meerdere wachtwoorden achter elkaar te proberen en zo je wachtwoord te raden. Daarnaast zorgt WPA3 voor betere encryptie en meer veiligheid voor je smarthome producten.

Wanneer krijg je de KPN Box 12?

Nieuwe klanten krijgen de KPN Box 12 bij hun internetabonnement.

Let op: als je Sneller Internet Buitengebied bestelt, werkt de KPN Box 12 niet optimaal en daarom krijg je de Experia Box 10.

Ook als je pairbonding krijgt, dan ontvang je niet de KPN Box 12.

Gerelateerde artikelen