Ookla:

Wij zijn trots! KPN heeft voor de derde maal op rij het ‘Beste mobiele netwerk van Nederland’ volgens het panel van Ookla®. Het afgelopen half jaar heeft het bedrijf onderzoek gedaan onder de gebruikers van verschillende Nederlandse mobiele netwerken. KPN komt als beste naar voren als het gaat om mobiele dekking, heeft de hoogste download- en uploadsnelheden en heeft het snelste 5G netwerk.

De beste mobiele dekking

De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon graag bij de hand. Om bereikbaar te zijn voor je omgeving, om het laatste nieuws te bekijken of een spelletje te spelen. Om je mobiele telefoon optimaal te gebruiken, heb je een goede mobiele dekking nodig. Daar doen wij ons uiterste best voor. Volgens het onderzoek van Ookla® scoorde KPN op de kwaliteit van de mobiele dekking in Nederland wederom het hoogst. Met een dekkingsscore van 812 punten op een maximumscore van 1.000 punten. Goed om te weten: de dichtstbijzijnde concurrent had een score van 640 punten. Natuurlijk gaan we altijd voor beter, we blijven dus werken om het ‘Beste mobiele netwerk van Nederland’ te blijven.

Hoogste download- en uploadsnelheid

We zijn een druk landje en zitten niet graag stil! We rijden of fietsen van werk of school, naar sport, vrienden of de kroeg en weer naar huis. Ook bellen, sms’en, appen en surfen we iedere dag onze vingers er bijna af. Dat betekent dat we graag een snelle mobiele internetverbinding willen! Volgens het onderzoek van Ookla® zit je bij KPN dan het beste. Met een gemiddelde snelheid van 100,6 Mbps downloadsnelheid en 15,6 Mbps uploadsnelheid staat KPN op 1 als het om snelheid gaat. Op het 5G netwerk haal je zelfs 185 Mbps en 41 Mbps.

Lees hier alles over de verschillende mobiele abonnementen bij KPN.

Snelste 5G netwerk van Nederland

Over ‘niet stilzitten’ gesproken. We blijven onszelf uitdagen om in de toekomst beter te worden. Dat doen we bijvoorbeeld op het gebied van 5G, dat gratis bij een mobiel abonnement is inbegrepen. Dit is de 5e generatie mobiel internet, de opvolger van 4G. Doordat 5G minder vertraging van het netwerk heeft, kunnen we met meer mensen nog sneller internetten en genieten van muziek downloaden, films streamen en gamen via de cloud. Zelfs op drukke plekken als stadions of festivals. Dankzij het ‘Beste mobiele netwerk van Nederland’ zit jij ook in de toekomst goed bij KPN. Om van ons 5G-netwerk te profiteren heb je wel een telefoon nodig die geschikt is voor 5G.

Bekijk geschikte 5G telefoons

Lees meer over het 5G-netwerk van KPN

Het modernste mobiele netwerk

De afgelopen twee jaar heeft KPN een groot deel van zijn mobiele antenne netwerk vernieuwd zodat het klaar is voor de toekomst. Inmiddels is ruim 80% van het KPN-netwerk vernieuwd. Daarmee heeft KPN niet alleen het modernste mobiele netwerk, maar ook de grootste 5G footprint van alle aanbieders in Nederland. Ondanks dat het mobiele dataverkeer afgelopen jaar met ruim 30% is toegenomen, is zowel de download- als uploadsnelheid verder gestegen.

Hoe heeft Ookla® getest?

Ookla® analyseerde 340.000 speedtests van gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken. Dat betekent voor KPN dat ze meer dan 130 duizend unieke mobiele toestellen hebben meegenomen in het onderzoek. Uit de testen van Ookla® blijkt dat KPN in het tweede halfjaar van 2021 de beste mobiele dekking heeft in Nederland en de hoogste gemiddelde mobiele download- en uploadsnelheid. Wil je de uitslag van de test bekijken? Bezoek dan de website van Ookla®.

Blijven bouwen aan het netwerk van de toekomst

Naast het vernieuwen van ons mobiele netwerk, zijn we ook bezig om op grote schaal glasvezel te introduceren in Nederland. We willen dat meer dan 80% van Nederland straks de beschikking heeft over glasvezel. Onlangs vierden we dat KPN het 3 miljoenste adres heeft aangesloten op het KPN netwerk van de toekomst.

Gerelateerde artikelen