Beleef het Eurovisie Songfestival met KPN & OUTtv

Van 18 t/m 22 mei is het dan eindelijk zo ver: de 65e editie van het Eurovisie Songfestival! Na de glorieuze overwinning van Duncan Laurence in 2019 is Nederland, nadat het evenement vorig jaar niet doorging, dit jaar het gastland. Naar verwachting zullen maar liefst 180 miljoen mensen inschakelen om te zien wie van de 39 deelnemers zich dit jaar mag uitroepen tot winnaar. Bij KPN kun je alles natuurlijk op de voet volgen!

Maximale voorpret

De zender OUTtv (kanaal 77), normaal alleen te zien als je het Pluspakket hebt, is van 14 april t/m 26 mei gratis te zien voor alle klanten van KPN. Met deze zender beleef je maximale Songfestival-voorpret! Elke woensdag zie je namelijk de OUTtv-original ‘Krista’s Road to Eurovision’, waarin de Finse oud-deelneemster Krista Siegfrids (ze deed mee in 2013) in een persoonlijke zoektocht probeert de kern van haar fascinatie voor het Songfestival te ontdekken. In mei is Krista te gast in PlusTV (dagelijks te zien op Beleef KPN, kanaal 41), waarin ze meer over het programma vertelt.

In het dagelijkse muziekblok OUTmusic, tussen 16:00 en 17:00 uur, kun je de leukste muziekclips zien uit de historie van ESC (Eurovision Song Contest). Ook zie je de officiële Eurovisie Top 250, welke jaarlijks door de fans van ESC wordt samengesteld en zijn er speciale documentaires te zien, onder andere over oud-winnaars Conchita (Oostenrijk, 2013) en Lordi (Finland, 2006). Met OUTtv kom je dus helemaal in de stemming voor het Songfestival!

Douze points

Ook in de week van het festijn zelf moet je zeker inschakelen op OUTtv, want dan zie je namelijk dagelijks live optredens vanaf de mainstage in Rotterdam Ahoy! Deelnemers zullen hun lied ten gehore brengen en ook oud-deelnemers zullen speciale acts vertonen. Het evenement zelf zal op 18 en 20 mei (de halve finales) en 22 mei (de finale) vanaf 21:00 uur worden uitgezonden op NPO1. Klanten van KPN met de nieuwste tv-ontvanger zullen het evenement kunnen volgen met Dolby Atmos geluid op het tijdelijke testkanaal 109. Je hebt hiervoor naast de juiste tv-ontvanger een TV of Soundbar nodig die Dolby Atmos ondersteunt. Niet zeker of jij die hebt? Dat kun je hier controleren.

Wij zullen natuurlijk juichen voor ‘onze’ Jeangu Macrooy met zijn lied Birth of a New Age, maar volgens de bookmakers zijn de favorieten momenteel Malta, Frankrijk en Zwitserland.

Wie daadwerkelijk de meeste ‘douze points’ zal pakken, zien we op 22 mei!

Gerelateerde artikelen