Ontdek KPN TV met onze nieuwste tv-ontvanger

KPN TV brengt alles wat je wilt kijken samen op één plek. Met onze nieuwste tv-ontvanger zap je eenvoudig van Videoland via SBS naar YouTube. Met de Netflix-knop op de afstandsbediening geniet je meteen van je favoriete films en series. Bovendien is de tv-ontvanger geschikt voor 4K, dus dat betekent nog mooiere beelden. Het apparaat is kleiner en zuiniger dan ooit en heeft bluetooth, dus waar je hem ook neerzet, de afstandsbediening werkt altijd.

tv ontvanger kpn

Ben jij ook klaar voor 4K?

Onze tv-ontvanger is klaar voor 4K. Dat betekent haarscherp beeld op je televisie, en ook nog een verbeterde geluidservaring. Op die manier zit je straks helemaal in je favoriete film. We zullen het niet te technisch maken, maar voor de kenners is het vast interessant om te weten dat de tv-ontvanger een nieuwe snelle Broadcom 72604B0 chipset heeft en geschikt is voor 4K HDR (Ultra HD) en Dolby Atmos.

Tweakers test onze tv-ontvanger

Drie gebruikers van het Tweakers forum hebben de nieuwste tv-ontvanger van KPN uitgeprobeerd. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk dan de onderstaande video.

Afstandsbediening via bluetooth en Netflix-knop

Afstandsbediening kpn

Naast je telefoon is de afstandsbediening nog steeds een van de meest gebruikte apparaten in de Nederlandse huishoudens. De meegeleverde afstandsbediening werkt met bluetooth. Daardoor werkt de tv-ontvanger zelfs als je ‘m uit het zicht plaatst, bijvoorbeeld in een kastje. Ook heeft de afstandsbediening een handige Netflix-knop. Zo open je de Netflix-app met één druk op de knop. Kijk op onze afstandsbediening pagina voor nog meer handige tips.

tv ontvanger kpn

Klein en energiezuinig

KPN behoort tot de meest groene bedrijven ter wereld. Ook bij onze apparatuur denken we na over duurzaamheid. Daarom is onze tv-ontvanger meer dan twee keer zo klein als zijn voorganger, en bevat het apparaat 64 procent minder plastic. Bovendien bestaat de tv-ontvanger voor 33% uit gerecycled plastic en maakt de energie spaarstand ‘m een stuk zuiniger. Als deze functie is ingeschakeld, gaat de tv-ontvanger na 15 minuten in stand-by. Op dat moment verbruikt de tv-ontvanger bijna geen energie meer.

Tips en trucs voor jouw perfecte tv-avond

Naast alle mogelijkheden van de tv-ontvanger, heb je met KPN TV ook een aantal vertrouwde functies voor jouw favoriete tv-momenten. Met live pauzeren zet je een programma even stil als er iets tussendoor komt. Ben je niet thuis als je favoriete programma op tv is? Kies dan voor opnemen en kijk het terug wanneer jou dat uitkomt. Net het begin van een programma of film gemist? Geen paniek. Spoel gemakkelijk terug naar het begin om geen seconde te missen. Precies datgene vinden waar je zin in hebt? Met de slimme zoekfunctie zoek je door alle tv-zenders, maar ook door je favoriete films en series, Netflix of Videoland.

Zelf installeren is gemakkelijk

Heb je onlangs onze nieuwste tv-ontvanger gekregen? Dan ben je nog maar een paar stappen verwijderd van tv-kijken. Volg de stappen in de meegeleverde handleiding of gebruik ons online stappenplan. Kom je er niet uit? Dan zitten wij voor je klaar om je te helpen. Je krijgt de tv-ontvanger met afstandsbediening overigens als je een nieuw KPN Internet en TV abonnement hebt. Voor bestaande klanten blijft wij de huidige tv-ontvangers ondersteunen en verbeteren.

Kies het abonnement dat bij jou past

Heb je nog een KPN TV en ben je nieuwsgierig naar onze nieuwe tv-ontvanger? Stel dan je eigen abonnement samen. Kies voor Internet & TV of Internet, TV & Mobiel. Jij bepaalt wat je nodg hebt. En je kunt het elke maand aanpassen.

Bekijk Internet en TV Bekijk Internet, TV & Mobiel

tv en tv ontvanger kpn

Meer over de tv-ontvanger

Wil je meer weten over onze nieuwste tv-ontvanger, de afstandsbediening of jouw abonnement? Lees dan de onderstaande veel gestelde vragen en antwoorden.

De tv-ontvanger

4K heeft te maken met de resolutie, het beeld heeft dus 4x zoveel pixels als HD. HDR staat voor High Dynamic Range. Dit zorgt voor mooiere kleuren en dieper zwart.
Dolby Atmos is een nieuwe geluidsstandaard die het mogelijk maakt om geluid te horen van alle kanten om je heen (‘immersive sound’). Hierdoor krijg je de speciale ervaring alsof je middenin de actie zit. Dolby Atmos maakt het mogelijk om met verschillende geluidssporen speakers individueel aan te sturen, ook wanneer de speakers zich in de TV bevinden. Op dit moment zijn Dolby Atmos video’s beschikbaar via Netflix en YouTube.
Om van Dolby Atmos te kunnen genieten heb je naast een geschikte tv-ontvanger video-opnames in Dolby Atmos en een Dolby Atmos gecertificeerde Smart TV of speakers nodig. Dolby Atmos is op de meeste nieuwe modellen beschikbaar. Je kan deze herkennen door het Dolby Atmos logo.
We gaan dit ook voor de tv-ontvangers 2260, en de 2952 introduceren in 2020

De afstandsbediening

De eerste keer dat je de afstandsbediening gebruikt, moet je de afstandsbediening richten op de tv-ontvanger. Daarna kun je de tv-ontvanger uit het zicht zetten.
Er zijn nieuwe codes om je afstandsbediening te koppelen aan je televisietoestel. De codes zijn hetzelfde als voor de nieuwe witte infrarood afstandsbediening.
 • De oudere infrarood afstandsbedieningen werken wel op de nieuwe tv-ontvanger.
 • De oudere bluetooth afstandsbediening werkt niet op de nieuwe tv-ontvanger.
  • De nieuwe bluetooth afstandsbediening werkt niet goed samen met de oude tv-ontvangers omdat deze blijft zoeken naar een Bluetooth verbinding die er niet is.

  Jouw tv-abonnement

  Als je een abonnement hebt afgesloten na 1 oktober, krijg je deze nieuwe tv-ontvanger. Om de content te kunnen kijken in 4K heb je een 4K (of 8K) TV nodig en een 4K abonnement van KPN. Zonder een 4K abonnement van KPN, kun je wel Netflix en YouTube in 4K kijken, als je hier een 4K abonnement voor hebt.
  • Xite - kanaal 691
  • Inside - kanaal 692
  • LoveNature - kanaal 693
  Als je als bestaande klant de nieuwe tv-ontvanger wil, dan moet je eerst je abonnement wijzigen naar een 4K abonnement.
  Als je een defecte HD tv-ontvanger hebt, dan krijg je een nieuwe HD tv-ontvanger (2260 of 2952). Bestaande 4K klanten met een defect tv-ontvanger, krijgen wel de nieuwe (5202) tv-ontvanger.

  Gerelateerde artikelen