eDivisie wordt ‘KPN eDivisie’

De eDivisie, de EA SPORTS FIFA 21-competitie waarin alle 18 Eredivisieclubs vertegenwoordigd zijn, is gestart met een nieuw seizoen én een nieuwe naam. De competitie wordt omgedoopt tot de KPN eDivisie, waarmee KPN zijn bestaande titel als Official Partner eDivisie uitbreidt naar Official Naming Partner eDivisie. De overeenkomst wordt aangegaan voor 2,5 jaar. De KPN eDivisie wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met DreamHack Sports Games.

Recordbrekend aantal kijkers en gemiddelde kijktijd

Het vorige KPN eDivisie-seizoen, dat tussen november en januari werd gespeeld, werd door meer dan 500.000 unieke kijkers bekeken. Nog nooit keken er zo veel unieke kijkers naar de KPN eDivisie. Daarnaast realiseerde de KPN eDivisie Finale de hoogste gemiddelde kijktijd sinds de oprichting van de competitie van maar liefst 20 minuten. Ajax won die finale op 6 januari 2021 van Vitesse en is de regerend kampioen.

Hoe kijk je de KPN eDivisie?

Van 30 maart tot en met 2 juni strijden de 18 Eredivisieclubs om de kampioensschaal en € 50.000,-. Elke dinsdag en woensdag worden gedurende zeven weken in totaal 17 speelrondes gespeeld, waarna een ranglijst van 1 tot en met 18 bekend is. De nummer 1 tot en met 4 van die ranglijst kwalificeren zich direct voor de KPN eDivisie Finals; de nummer 5 tot en met 12 strijden in een playoff om de resterende vier finaleplaatsen. Op woensdag 2 juni nemen acht clubs het tegen elkaar op in de KPN eDivisie Finals.

De KPN eDivisie is elke dinsdag en woensdag tussen 17.30 en 20.30 uur live te zien via het YouTube-kanaal van de KPN eDivisie. Alle wedstrijden worden voorzien van commentaar door influencers als Koen Weijland, Frank van der Slot, Bas van Velzen en Raoul de Graaf.

Gerelateerde artikelen